Foto-Album

Foto-Album

Queenie, Maia en Eva en Isolde

Door Eva Saegerman, 30-9-2006.1591 keer bekeken.

Dit zijn onze twee paardjes. Thuis heb ik een heel klein stukje weide maar 600m verder van het huis een ha wei waar de twee paardjes samen op staan, dag en nacht, heel jaar doord. Jammer genoeg deelt mijn vriend deze hobby niet en daarom ben ik heel blij dat mijn vriendin ook op de wei staat en we allerlei dingen zelf kunnen doen.


Ik hou mij vooral bezig met clickertraining en leuke spelletjes doen met de paarden. We rijden heel vaak in de wei en doen mooie wandelingen hier in de Vlaamse Ardennen.
Zowel Queenie als Maia lopen ijzerloos en bekappen hen zelf, gaan zonder deken de winter door, en hebben alleen een inloopstal ter beschikking waar ze zelf kiezen of ze er in willen lopen of liever in de wei.
Queenie rij ik sinds drie maanden ongeveer, bitloos en ik kan het iedereen aanraden. Af en toe durf ik eens zonder zadel rijden maar omdat Queenie heel erg opgooit bij het draven lukt het me niet om de draf uit te zitten. Ook haar hoge schoft zorgt voor pijnlijke ongemakken ;-) Ik heb een barebackpad besteld en wil de komende ritten in de wei zonder zadel rijden.
Maia, het paard van mijn vriendin Isolde, doet nu ook een overgang naar bitloos. Maia is zo'n paard waarvan je denkt 'bij dat paard moet je niet bitloos gaan rijden of je hangt binnen enkele minuten in een boom in Congo'. Ook Isolde had hier bedenkingen bij maar liet zich overtuigen en probeerde het uit. Resultaat: heel rustig paard dat heel goed reageerde op allerlei hulpen!
Met Queenie kan ik zonder probleem gaan wandelen (is bijna bomvastpaard geworden door allerlei desensibilisatie spelletjes en clickertraining) maar Maia schrikt van een grasspriet.
Onze hoop is dat Maia de stress laat vallen door het bitloos rijden en we weer samen kunnen gaan wandelen.

Selecteer weergave
Kleine foto'sKlik op de individuele foto's voor een vergroting
Grote foto'sAlle foto's vergroot met beschrijving
 
















Eerste keer bitloos, 1 maand geleden

1/10




Een tussenstop bij me thuis
Een tussenstop bij me thuis
Enkele uren geleden
11 februari, kleine wandeling






Verwijzing

Verwijzing

Reacties van lezers

Losse reacties:

www.paardnatuurlijk.nl