Foto-Album

Foto-Album

uitgesneden hoefzweer en het vervolg na twee weken

Door clarissa ruijgrok, 19-12-2006.1350 keer bekeken.

nageltred, ellende troef


na een nageltred ging kipardie kreupelen. De dierenarts sneed de zweer uit. Twee dagen nat verband, toen mocht het indrogen. Deze foto's zijn 7 dagen na het uitsnijden. Na 10 dagen op stal een paar uurtjes naar buiten, met ingepakte voet.
Toen ik deze foto's maakte, besloot ik om er klei op te doen. Alhoewel ik altijd geleerd heb om dit niet op hoeven te doen, omdat dit te sterk uitdroogt. Maar ja, dit is nu juist even wel de bedoeling....Toen ik de klei erin deed, gaf ze me een dreun (mis) de wond doet haar echt zeer.....verder is ze stikchagarijnig aan het worden van de stal. Als ze 's avonds weer de stal ingaat, (met anderen) staat ze te hinniken...
Net een bestelling voor de easy soaker gedaan bij agradi, verder nog even aanpappen met verbandjes....
Wat een ellende om een punaise....
Het verhaal staat op HN o jee, nageltred
Vandaag, 30 dec. Het lijkt erop dat het gat dicht is...Ben eigenwijs geweest, easysoaker paste niet maat xl. Op vrijdag voor kerst.....Ik dacht, krijg wat! Lekker naar buiten! Dierenarts wilde dat ik haar nog zeker 14 dagen boxrust gaf.....Toen ik een kritische vraag stelde over hoefmechanisme en doorbloeding moest ik het allemaal zelf maar weten en begon hij over enge dingen, necrose, botontsteking enzo.
Mijn verbandjes waren op, easysoaker paste niet. Kiezen tussen vieze stal of droge paddock.....argilitz-klei erin, en hóp naar buiten.
Paard blij, ik blij. Wel blijven poedelen met soda, mijn hoefsmid adviseerde beweging op schoon asfalt en stelde een belangrijke vraag: hoe loopt het paard? Hoe reageert het paard? Zieke indruk? Nee, hoor! Paard verandert in een stuiterbal, van die stal!
Wat vinden jullie eigenlijk van dat rode randje op de eerste foto's? Op de laatste zie je wel wat verkleuring, maar het paard loopt verder goed volgens mij.
pfffffffffffft, dierenartsen.......ze denken te klinisch.

Selecteer weergave
Kleine foto'sKlik op de individuele foto's voor een vergroting
Grote foto'sAlle foto's vergroot met beschrijving
 












30 dec


rood randje...
over!
zielepoot meets tafelkleed
     


Verwijzing

Verwijzing

Reacties van lezers

Losse reacties:

www.paardnatuurlijk.nl