Foto-Album

Foto-Album

Twee weken naar de Poedertoren.

Door Els Kleverlaan, 12-8-2008.786 keer bekeken.

Met Willem en Boully.


Eind juli, begin augustus zijn we twee weken met onze fjorden Boully en Willem naar de Poedertoren in België geweest. We hebben het met het weer heel goed getroffen. Misschien af en toe wat té warm, maar we hebben eigenlijk maar één dag niet kunnen rijden. Verder heeft het ook wel wat geregend, maar dat viel meestal ’s nachts, dus daar hadden we overdag alleen de plassen nog van.
Wat als eerste heel erg opviel is hoeveel dazen en ander stekend ongedierte er in zo’n bosrijke omgeving huist. Onze paarden werden er de eerste avond helemaal dol van. Ze zijn dat thuis dan ook helemaal niet gewend. Als je hier al eens een daas of vier tegenkomt op een dag, is dat veel. We hebben behoorlijk wat spuitbussen leeggespoten om het voor de dieren een beetje dragelijk te maken. Ook zelf zaten we onder de bulten, hoewel John er veel minder last van had dan ik.
Van het rijden in de bossen en de omgeving hebben we heel erg genoten. Boully, die we pas 6 weken hadden, blijkt een echte bosklosser te zijn. Heerlijk vond hij het om, meestal flink voor de anderen uit, in zijn eigen tempo over de paden te stappen. Eddy heeft eerst in de bak laten zien dat ook Boully prima loopt op een side-pull. Ik had dat thuis nog niet aangedurfd, omdat Boully nogal moeilijk te stoppen was. Maar op de side-pull begon dat allengs beter te gaan. Boully heeft ook John, mijn man, de lol van het in het bos rijden bijgebracht. We hopen dat over niet al te lange tijd ook hier thuis samen te kunnen gaan doen.
Willem was een heel ander laken en pak. De eerste keer dat Eddy hem reed in de bak, begon hij te bokken, kort na het opstappen. Eddy liet hem merken daar niet van gediend te zijn en Willem liet zijn goede kant zien. Hij liet zich keurig op een licht teugeltje en zit rijden en sturen. Daarna ging John (die maar een klein beetje kan rijden, hij heeft 17 jaar terug een paar lessen gehad) erop. Ook dat ging goed en John mocht op Willem mee het bos in. Toen ik merkte hoe gemakkelijk John Willem kon rijden in het bos, wilde ik het ook wel weer proberen (ik ben nogal bang na een val, waarbij ik een zware hersenschudding opliep). Dat ging een paar ritten heel goed. We hebben zelfs een paar keer gedraafd. Maar de rit erna had Willem er schijnbaar genoeg van. Hij was wat drukker dan de andere keren en toen hij na een stop zag dat Boully zo’n twintig meter voor hem zat, zette hij het op een bokken. En daar lag ik in de greppel!
Nadat ik een beetje was bijgekomen (later bleek ik gekneusde ribben en een erg blauwe kont te hebben), Eddy Willem even onder handen had genomen, John en Eddy mij op Boully gehesen hadden en John op Willem zat, hebben we de rit in een wat verkorte versie afgemaakt. Mijn vertrouwen had weer een behoorlijke deuk opgelopen, maar lang leve Boully, die mij veilig bij de tent bracht.
De laatste vier dagen van onze vakantie heeft Eddy iedere dag op Willem in de bak gereden en laten zien dat als je hem maar altijd voor blijft, hij prima te rijden is. John, nog altijd enthousiast over wat hij gezien heeft, gaat ook vol goede moed proberen dit thuis vast te houden.
En wat hebben we verder gedaan? Heel veel gewandeld in de omgeving. Door de Belgische bewegwijzering soms iets verder en pruttiger dan gepland. Diverse plaatsjes bezocht, rondgekeken en boodschappen gedaan. Abdij van Tongerloo bekeken en de molen van Wolfsdonk gezien. We hebben geholpen met hooien en we hebben heel veel gepraat met mensen op de PT en daarbuiten (heerlijk over paarden!). We hebben lekker gegeten en soms meer bier gedronken dan goed voor ons was.
M.a.w. we hebben een heerlijke vakantie gehad, die alleen een klein beetje te snel om was.
Met dank aan iedereen (en speciaal Linda, Eddy, Jenneke en Pieter) die we op de Poedertoren zijn tegengekomen!
(Jammer genoeg heb ik geen foto's van onze bosritten en ook geen waar ik zelf opsta.)

Selecteer weergave
Kleine foto'sKlik op de individuele foto's voor een vergroting
Grote foto'sAlle foto's vergroot met beschrijving
 

1e dag, kennismaking met de wei.

Tent
Eddy en Willem

John en Willem

Molen Wolfsdonk
Eddy op Willem

John en Boully
Slapen.
     


Verwijzing

Verwijzing

Reacties van lezers

Losse reacties:

www.paardnatuurlijk.nl