Aangeboden

Aangeboden

Aangeboden: Kleine shetlander ruin van 8 jaar

Korte omschrijving:

Goed tehuis gezocht voor leuke, mooie, 8-jarige voskleurige shetlander ruin van ongeveer 90/95 cm hoog. Is een paar keer licht bevangen geweest, dus moet sober gehouden worden. Hij is beleerd voor de kar, lief en verkeersmak.

Uitgebreide omschrijving:

Olli

Ik zoek een goed adres voor mijn lieve shetlander Olli.
Olli is een 8-jarig voskleurig ruintje met blonde lokken, waar ik met pijn in het hart afstand van moet doen. Ik kocht hem pas een maand of zeven geleden als maatje voor mijn IJslander van 21. Inmiddels ben ik helemaal verknocht aan het gekke dier, maar ben ik er ook achter gekomen dat hij totaal niet past bij mijn IJslander. Wel qua karakter, het zijn dikke vriendjes geworden, maar niet qua voeding. Olli is al een paar keer licht hoefbevangen geweest, zodat ik hem uiteindelijk apart heb moeten zetten, omdat de IJslander, die een paar snijtanden mist en wat sukkelt met zijn gezondheid, juist meer mag grazen en ook bijgevoerd krijgt. Olli moet juist heel sober gehouden worden en dan gaat het prima met hem. Maar op deze manier moeten de maatjes steeds apart van elkaar staan, en dat was natuurlijk niet de bedoeling. Daarbij komt dat Olli, jong als hij is, lekker veel beweging nodig heeft, en die kan ik hem onvoldoende geven. Twee paarden/ponies is gewoon teveel voor me, ook daar heb ik me ook op verkeken, moet ik helaas toegeven.

Olli is beleerd voor de kar, dus het zou zo heerlijk zijn als er iemand is die hem regelmatig mee kan nemen en daar lekker van geniet, en hem zo ook zijn broodnodige beweging geeft. Mijn zoontje (van 4) heeft een paar keer op Olli gezeten en dat ging ook goed, al was hij dat niet gewend. Hij zal dus zeker ook nog onder het zadel te beleren zijn. Olli is helemaal verkeersmak en erg lief en gemakkelijk. Op het moment is hij wel behoorlijk pittig, maar dat is volgens mij puur uit verveling en gebrek aan beweging. Als ie weer wat meer mee gaat, wordt ie vast vanzelf weer rustiger. Vorige zomer/najaar heb ik hem vaak als handpaard meegenomen en dat ging prima.

Wie meer wil weten over dit parmantige kereltje kan mij natuurlijk mailen. Ik heb ook nog hele boekwerken aan foto’s die ik toe kan sturen. Voor wie het interesseert: Olli heeft stamboekpapieren. Zijn precieze schofthoogte weet ik niet, maar hij is kleiner dan 1 meter. Ik schat tussen de 90 en 95 cm.
Olli heeft overigens ook in een kudde met andere pony’s en een Fries gestaan, wat ook prima ging.

Deze advertentie is geplaatst op 7-3-2008 en is 721 keer bekeken.

Contact-gegevens
Naam: Noortje Russel
E-mail: nrussel@live.nl
Woonplaats: Boijl
Land: Nederland

Olli
Veel te saai hier!
Fen zal ik wel erg missen...
   

Verwijzing

Verwijzing

Reacties van lezers

Hier kun je reageren als je ervaring hebt met de aanbieder/zoeker en/of de aangeboden waar.

www.paardnatuurlijk.nl