Aangeboden

Aangeboden

Aangeboden: Lezing: Hoefbevangenheid

Korte omschrijving:

Lezing over hoefbevangenheid ism Syntra St-Niklaas.

Uitgebreide omschrijving:

Deze lezing zal de problematiek van hoefbevangenheid bij paarden behandelen. We zullen ingaan op verschillende aspecten van de aandoening, het programma zal er ongeveer als volgt uitzien:

– Inleiding: gevalstudie
– Omschrijving van laminitis: acute en chronische hoefbevangenheid, anatomische veranderingen tov de gezonde hoef, symptomen van de problematiek
– Oorzaken van laminitis
– De behandeling: verschillende manieren van behandelen, voor- en nadelen van deze therapieën
– Invloed van de aandoening op het leven van het paard: prognose als sport- of recreatiepaard, de zorg voor het paard na herstel van laminitis.

Deze lezing wordt gestart met een gevalstudie zodat ook paardeneigenaars, die voorheen nooit in contact kwamen met een hoefbevangen paard inzicht krijgen in de problematiek. De lezing is bedoeld om informatie over te brengen over de problemen die gepaard gaan met hoefbevangenheid en inzicht te bieden in de mogelijkheden van de behandeling van een dergelijk paard.

Paardenliefhebbers zullen na de lezing een duidelijk beeld hebben van de aandoening en instaat zijn om in overleg te gaan met hoefsmid en veearts over de zorg van een hoefbevangen paard. Ook professionals zoals hoefsmeden en veeartsen zullen geboeid worden op deze avond. Omdat niet enkel een totaal beeld wordt gegeven van de problemen maar ook alternatieve therapieën aan bod kunnen komen.

Wij nodigen jullie bij deze ook uit om al jullie vragen ivm hoefbevangenheid naar ons door te sturen, zodat we de lezing volledig kunnen afstemmen op jullie informatiebehoeften. De lezing zal opgebouwd worden op basis van jullie vragen, zodat in de voorziene tijd (3u) zoveel mogelijk antwoorden kunnen worden gegeven. Het beschreven programma is dus enkel een vertrekpunt en kan nog in beperkte mate worden aangepast.
De vragen kunnen doorgestuurd worden via info@cabcalor.be

Datum: woensdag 21 mei 2008, van 19u tot 22u
Plaats: Syntra Midden Vlaanderen
Hogekouter 1 – 9100 Sint-Niklaas
sint-niklaas@syntra-mvl.be
03/760.08.20

Inschrijvingen en inlichtingen:
Omdat het gaat om een lezing die organisatorisch volledig in handen in van Syntra Sint-Niklaas, dienen geïnteresseerden in te schrijven via het opleidingscentrum.
Dit kan zowel online, als ook schriftelijk (via e-mail of fax) of aan het onthaal van de campus te Sint-Niklaas.
http://www.syntra-mvl.be/home.aspx

Deze advertentie is geplaatst op 19-3-2008 en is 252 keer bekeken.

Contact-gegevens
Naam: Fred
E-mail: post@cabcalor.be
Homepage URL: www.cabcalor.be
Woonplaats: Leisele
Land: Belgie


Verwijzing

Verwijzing

Reacties van lezers

Hier kun je reageren als je ervaring hebt met de aanbieder/zoeker en/of de aangeboden waar.

www.paardnatuurlijk.nl