Aangeboden

Aangeboden

Aangeboden: Don Bandido PS PRE hengstveulen

Korte omschrijving:

De moeilijke knoop is doorgehakt... Bandido mag na maart 2009 een nieuw leven tegemoet met een nieuwe eigenaar.

Uitgebreide omschrijving:

Don Bandido PS

Don Bandido PS is een PRE (Pura Raza Espanola)
(stamboom: www.allbreedpedigree.com/don+bandido+ps )
Hij is geboren op 25 juni 2008. Het is een gezond, pittig, nieuwsgierig, ondeugend en zachtaardig hengstveulen uit 2 uitstekende ouders. Ik heb voor bij mijn merrie Donanta in de eerste plaats een hengst gezocht met een voortreffelijk karakter zonder gebreken, daarnaast beweging, exterieur en kleur (bruin).

Ik heb veel informatie over zijn voorouders en de bloedlijnen, alsmede veel fotomateriaal.

Ik verkoop hem alleen aan iemand die in de eerste plaats met hem wil genieten, NIET puur traditionele wedstrijdsport beoefend, maar open staat voor 'andere' manier van omgaan met je paard. Iemand bij wie de relatie met zijn paard voorop staat.

Over het algemeen staan hengsten van dit ras bekend als goed handelbaar, niet te vergelijken met de gemiddelde KWPN hengst. Het is dus goed mogelijk om hem hengst te houden, mits je hem een volwaardig leven kunt bieden: een duidelijk kader van rangorde, wellicht een eigen merrie (harem) of met (een) speelmaatje(s) lekker in de wei ravotten ipv zoals meestal het lot van hengsten is: veel op stal zonder contact met soortgenoten.
Hij zou een perfect maatje kunnen worden van iemand die al veel ervaring heeft met paarden en nu toe is aan een nieuwe uitdaging; bijvoorbeeld de omgang met een hengst. Zeker omdat hij dan van jongs af aan een goede 'opvoeding' krijgt.

Met gezonde ambitie is niets mis.... als het maar niet ten koste gaat van je paard. Je kunt met een hengst als Bandido ook zeker in de belangstelling komen te staan als je bijvoorbeeld interesse hebt in demoteams/showteams of premiekeuringen ed. Veel mensen met een PRE streven het rijden op klassieke basis na, mede omdat dit ras daar uitermate goed geschikt voor is. Er is sprake van een natuurlijke aanleg voor verzamelende oefeningen. Dat dit uiteraard allemaal perfect bitloos kan, hoef ik op deze website niet uit te leggen.

Nogmaals: zijn leven als blij paard MOET voorop staan! Pas daarna de prestatie.

Als je interesse hebt in Bandido, kun je me mailen op marleendenarend@hotmail.com

Bandido valt in een hogere prijsklasse

Deze advertentie is geplaatst op 18-8-2008 en is 911 keer bekeken.

Contact-gegevens
Naam: Marleen den Arend
E-mail: marleendenarend@hotmail.com
Woonplaats: Rotterdam
Land: Nederland

Don Bandido PS
Don Bandido PS
Don Bandido PS
Donanta
Don Enamorado

Verwijzing

Verwijzing

Reacties van lezers

Hier kun je reageren als je ervaring hebt met de aanbieder/zoeker en/of de aangeboden waar.

www.paardnatuurlijk.nl