Aangeboden

Aangeboden

Aangeboden: Mister Moonlight zoekt een goede thuis

Korte omschrijving:

3 jarige New Forest hengst. Heeft pracht van een karakter, wordt mee gewerkt in Parelli Met spijt in het hart wordt hij verkocht. Is doorverwezen naar hengstenkeuring in Februari.

Uitgebreide omschrijving:

Mister Moonlight

Mister Moonlight
Een 3 jarige New Forest pony hengst van 1m41 hoog.
Hij heeft als afstammeling Sky High x Urano Een type sportpony waar er veel plezier aan te beleven is. Mister Moonlight heeft een goed en lief karakter, enkel is hij niet voor beginnende pony ruitertjes. Hij is eerder een pony waarmee je een bepaald pad kan oplopen waarbij hij uiterst kan presteren zowel op sport als recreatief vlak. Bij ons heeft hij nog nooit onder het zadel gereden geweest. Wij hebben hem 1 jaar geleden in Nederland gekocht. Als toekomstige sportpony in aanspanning en onder het zadel, maar wegens studies en tijdsgebrek moet ik met spijt hem te koop/te huur stellen. Alles is mogelijk zolang hij met liefde behandeld wordt. Want het is een pony waarvan jij als persoon veel respect kunt van krijgen. Natuurlijk het is een hengst, maar een fantastisch avontuur om mee te werken en spelen. Wij hebben met hem Parelli Natural Horsemanschip gespeeld tot op heden tot in level 2. Enkel op de grond: On-line, Liberty en een beetje Finesse (aan lange teugel voor de aanspanning) Doordat hij zo gevoelig is en tegen mijn eigen principes in hebben we hem nooit een bit ingebracht. Alles uiteraard bitloos (Natural Hackemore en Cross Rib). Dit ook in de aanspanning (enkelspan). Hij loopt zowel in een 4 wieler als in een sulky. Hij heeft al ervaring op wedsrtrijd waarvan we 2e dressuur wonnen en 3e vaardigheid en marathon. Hij luisterd goed naar de stemcommando's en loopt vlotjes overal door ook op straat loopt hij super!
Tijdens het spelen is hij helemaal op jouw gefocust, als jij een goede leider bent en jouw mannetje kan staan (uiteraard via lichaamstaal en niet fysisch). Verder is hij ook 200% verkeersmak en heeft al enkele schriktrainingen gehad. Tussen de merries is en blijft hij een hengst. Wij hebben hem bewust hengst gelaten omdat hij voor New forest en BRP gekeurd kan worden. (Doorverwezen naar februaril (NF)) Door zijn fijn exterieur, lange benen, sprekend hoofd, leuke gangen en talent voor presteren. Indien niet goedgekeurd kan hij uiteraard geruind worden. (Wat hem goed zou doen voor zijn sociaal leven en ook voor de veiligheid indien er kinderen mee willen gaan werken.) Nochtans heeft hij bij ons altijd kinderen rond hem, maar toch door zijn dominant karakter laten we kinderen nooit alleen bij hem.
Mister Moonlight is onze man op de wei. Hij is de leider van de kudde. Hij wordt natuurlijk gehouden tussen 2 andere hengsten en een ruin. Met in de buurt merries en andere paarden. Hij is een pony die iedereen op zijn plaats zet en zijn verantwoordelijkheid neemt in de kudde. Hij is vriendelijk om uit de weide te halen en om te voederen. Ook bij bezoeken van de dierenarts, ontwormen en het bekappen van zijn hoeven is hij braaf.

Heb jij zin in een avontuur en werk jij op de manier van Parelli of wil je er samen met Mister Moonlight meer over leren. Laat dan zeker deze kans niet liggen.

Hij staat zowel te koop als te huur. De enige vereiste die ik heb is een Parelli minded persoon, en met liefde voor paarden

Deze advertentie is geplaatst op 31-10-2009 en is 670 keer bekeken.

Contact-gegevens
Naam: Kimjotj
E-mail: hello_there_friend@hotmail.com
Woonplaats: Stasegem
Land: Belgiƫ

Mister Moonlight
Aangespannen
exterieur
   

Verwijzing

Verwijzing

Reacties van lezers

Hier kun je reageren als je ervaring hebt met de aanbieder/zoeker en/of de aangeboden waar.

www.paardnatuurlijk.nl