Gezocht

Gezocht

Gezocht: Bijrijd(st)er/verzorg(st)er gezocht omgeving Drachten

Korte omschrijving:

Wegens zwangerschap ben ik op zoek naar een geschikt persoon voor mijn bijzondere Haflinger.

Uitgebreide omschrijving:

Wegens zwangerschap ben ik op zoek naar een verzorger/bijrijder voor mijn 6 jarige Haflinger ruin. Dit is niet alleen voor tijdens mijn zwangerschap maar kan permanent worden als alle partijen tevreden zijn.
Tristan is een erg lieve pony maar hij heeft wel karakter, je moet zijn respect verdienen. Het is een pony die duidelijk (maar zeker niet hard) en eerlijk behandeld moet worden. Als je hem onrechtvaardig behandeld klapt hij dicht en doet hij niks meer voor je (letterlijk, hij staakt en komt niet meer van zijn plek) maar als je hem voor je gewonnen hebt is het een wereld pony die keihard werkt en voor je door het vuur gaat. Door mijn instructrice werd hij dan ook gekarakteriseerd als een oester; hij kan zich helemaal afsluiten (dicht klappen) maar als hij je vertrouwd en opent heb je een prachtige parel.
Tristan wordt bitloos gereden, ik heb hem ook bitloos ingereden hij is dus niet anders gewend en doet het er ook erg goed op. Het bakwerk ligt vanwege het weer al geruime tijd stil maar in de bak zijn we nog bezig met de basis (vanwege zijn leeftijd zijn we nog aan het opbouwen), we zijn voornamelijk bezig met rechtrichten. We rijden het laatste half jaar vooral veel buiten, buitenrijden vindt hij erg leuk, buiten is hij makkelijk te rijden en hij is super verkeersmak.
Tristan staat op 10 minuutjes stappen van het natuurgebied het Trimunt waar veel ruiterroutes zijn en je heerlijke ritten kunt maken.
Naast het rijden doen we aan grondwerk (niet volgens een vaste methode) en wandelen we veel. Maar dit zijn dingen die ik zelf ook nog goed kan doen met mijn zwangere buik, het gaat dus voornamelijk om het rijden.
Tristan staat op een all-in kleinschalige pensionstal er hoeft dus niet gemest of gevoerd te worden.

Ik zoek iemand die affiniteit heeft met Natural Horsemanship en bitloos rijden, dit hoeft niet te betekenen dat je hier al ervaring mee hebt maar je moet er wel achter kunnen staan en er in willen leren. Verder is de klik met Tristan natuurlijk het aller belangrijkste, dit is een factor waar ik weinig over kan zeggen, mijn vriend met nul ervaring stapt op en rijdt weg en er zijn mensen met jaren ervaring die hem niet eens van zijn plek krijgen. Ik zelf vind het uiteraard een fantastische pony maar de klik moet er zijn want anders is de lol er heel snel af voor beide partijen. Ik ga dus geen eisen stellen qua leeftijd of ervaring, wel is het een vereiste dat je je na enige tijd zelfstandig kunt redden met Tristan.

Deze advertentie is geplaatst op 25-2-2010 en is 263 keer bekeken.

Contact-gegevens
Naam: Kirsten van Dijk
E-mail: kirstenvandijk@hotmail.com
Land: Nederland


Verwijzing

Verwijzing

Reacties van lezers

Hier kun je reageren als je ervaring hebt met de aanbieder/zoeker en/of de aangeboden waar.

www.paardnatuurlijk.nl