Aangeboden

Aangeboden

Aangeboden: Een mooie oude dag voor je paard

Korte omschrijving:

Op zoek naar een mooie plek voor je paard zijn/haar oude dag? Wij bieden een stukje paardenparadijs aan in Frankrijk, op een paar uur rijden van België en Nederland. Prachtige grote weiden in een streek met hemelse zomers en zachte winters. Was tot voor een paar jaar een paardenfokkerij. Omheiningen zonder zelfs maar één stukje prikkeldraad...

Uitgebreide omschrijving:

hemelse weiden...

Op 45 hectaren grond ligt "La Filolière", een voormalige paardenfokkerij, waar nu een geitenmelkerij gevestigd is. Het hart van de vroegere uitbaters van de fokkerij is echter altijd bij paarden gebleven. Zelf hebben we verschillende eigen paarden. En we houden ook een beperkt aantal paarden in pension. Enerzijds veulens in opfok (de gronden zijn perfect voor het natuurlijk opgroeien van veulens, voor goeie aanmaak van hoeven en gewrichtsontwikkeling o.a.) en anderzijds paarden in de avond van hun leven. Wij houden de paarden op natuurlijke wijze en in natuurlijke groepen. Veulens worden in hun eerste levensjaar gehouden op weiden met inloopstal. Oudere paarden krijgen andere weiden waar we vanaf deze maand schuilstallen beginnen plaatsen (maar ervaring leert ons dat de paarden daar toch niet gaan onder staan. Mààr, onze eigen gemoedsrust, nietwaar :-)
Wanneer nodig voeren we hooi bij (bij een lange hete zomer zonder regen of in de winter als het gras wat kort staat).
We bieden ook de mogelijkheid tot natuurlijk bekappen (de eigenaar van de gronden volgde zelf de cursus natuurlijk bekappen en bekapt zijn eigen paarden al anderhalf jaar op die manier). Indien traditioneel bekappen je beter ligt, maken we daarvoor gebruik van een professionele hoefsmid (sta ons toch toe je aan te raden natuurlijk te laten bekappen).
We hebben de mogelijkheid om je op regelmatige tijdstippen foto's (of bewegende beelden) van je paard(en) door te sturen. En je paard komen bezoeken, kan je uiteraard altijd. Je kan het zelfs combineren met een beetje vakantie, want het is een knappe streek.
Is je interesse gewekt, neem dan een kijkje op onze website : www.lafiloliere.fr. Je vindt er zowat alle informatie. Vragen? Neem gerust contact op : info@lafiloliere.fr.
Ter info : de uitbaters zijn Nederlanders die jaren geleden voor een Nederlander zijn fokkerij naar ginds trokken. De eigenaar is een Vlaming (een nederlandstalige Belg dus ;-)
We spreken Nederlands, Frans, een mondje Engels en Duits lukt ook wel en zelfs een beetje paardentaal dus we kunnen je in aardig wat talen verder helpen.

Deze advertentie is geplaatst op 19-3-2006 en is 2788 keer bekeken.

Contact-gegevens
Naam: Dirk Gaudeus
E-mail: info@lafiloliere.be
Homepage URL: www.lafiloliere.fr
Land: België

hemelse weiden...
       

Verwijzing

Verwijzing

Reacties van lezers

Hier kun je reageren als je ervaring hebt met de aanbieder/zoeker en/of de aangeboden waar.

www.paardnatuurlijk.nl