Aangeboden

Aangeboden

Aangeboden: Vrolijke Bas zoekt gevoelige eigenaar met geduld - Extra foto'

Korte omschrijving:

Bas (Bazuin x Waarborg, 1996, 1.65m) is een zeer vrolijke, speelse, sociale ruin die helaas in vroege jaren rijtechnisch zwaar is verpest. Hij is super in de omgang, heeft géén stalgebreken en loopt graag in de kudde. Met veel geduld en inzet, heb ik ‘m (nu 3 jaar later) grotendeels van z’n rijtechnische trauma’s af weten te helpen, al schemert het er af en toe nog doorheen. Het risico van terugval is daar aanwezig waar men teveel druk op hem zet en/of teveel en incorrect teugel gebruikt. Bas heeft daarom een gevoelige ruiter nodig, die controle over z’n eigen lichaam en geen haast heeft. Bas is NIET gratis!

Uitgebreide omschrijving:

Speelse Bas

Bas is een tijdlang met een onderlegtrensje gereden, waarbij de kin op de borst werd gezaagd. Vervolgens werd ie met sporen in de ribben geschopt, omdat ie niet doorliep. Als resultaat kon Bas niet met lange teugel lopen (zwalkte als dronkeman), kroop ie bij het minste of geringste (bijv: aandraven) zwaar achter de teugel, waarbij ie zich in eigen borst en knieën ging lopen bijten. Dit laatste deed ie ook als hem met loswerken gevraagd werd om aan te draven. Ook durft Bas niet lekker voorwaarts te lopen onder het zadel. Na twee jaar had ik hem tijdens het rijden eindelijk zover, dat ie niet meer vanzelf opkrulde en dat ie ook de beide teugels weer aan durfde te nemen. Sindsdien maakt hij snellere vorderingen. Ook reageert ie al op veel lichtere hulpen om voorwaarts te gaan, maar de handrem houdt ie altijd nog binnen bereik. Ik vrees dat dit in het rijden nooit helemaal weg te krijgen zal zijn, al is dit op buitenritten veel minder.
Op buitenritten is ie veel voorwaartser, maar blijft controleerbaar. Veel buitenritten heb ik met hem (nog) niet gemaakt. In gezelschap is een buitenrit geen probleem en ik verwacht dat hij op termijn ook wel alleen ritjes kan maken. Ook hier zal rustig uitbouwen nodig zijn! Verder heeft Bas ongetwijfeld ooit iets meegemaakt met een trekker, want ondanks dat deze al jaren dagelijks z’n eten (hooi) en stro brengen, blijft ie hier erg bang voor. Onderweg is dit te ondervangen door ervoor te zorgen dat hij trekkers altijd aankijkt en dat ze nooit van achteren op hem af komen. Vrachtwagens zijn ook spannend, maar lang niet zo eng. Met nieuwe zaken is Bas best dapper en wint z’n nieuwsgierigheid het meestal, als je hem even de tijd gunt.
Met loswerken zie je hoe werkwillig Bas is en hoe makkelijk ie met kleine hulpen te sturen is, mits je hier bedreven in bent. Iemand met goede loswerktechniek kan veel lol aan Bas beleven.
Voor Basje zoeken we een nieuwe eigenaar die het leuk vind om met hem aan de slag te gaan. Weidegang met wat maatjes wordt zéér gewaardeerd, Basje kan niet alleen op de wei. Een goede plek voor Basje is het belangrijkste. Ik ben ook bereid om in het begin wat te helpen met de rijtechnische kant.
Interesse? Vragen?
Mail me (vervang "antispam" van het onderstaande mailadres voor "quido_valent")!

Deze advertentie is geplaatst op 5-4-2006 en is 1321 keer bekeken.

Contact-gegevens
Naam: Vrolijke Bas
E-mail: antispam@yahoo.co.uk
Land: Nederland

Speelse Bas
Bas draf
Bas Schouderbinnenwaarts
Bas Wedstrijd
Bas Halsstrekken

Verwijzing

Verwijzing

Reacties van lezers

Hier kun je reageren als je ervaring hebt met de aanbieder/zoeker en/of de aangeboden waar.

www.paardnatuurlijk.nl