Aangeboden

Aangeboden

Aangeboden: Workshops: Werken aan de hand - Rechtrichten ruiter & paard - Z

Korte omschrijving:

Equi Libra biedt nu ook workshops aan vanaf 3 deelnemers bij jou op stal. Voor Werken aan de hand, Rechtrichten ruiter & paard, Zitles. Vanuit de basis krijg jij genoeg individuele aandacht om na de workshop zelf verder te komen.

Uitgebreide omschrijving:

Equi Libra bied verschillende workshops aan, allemaal om in balans te komen met je paard.

* Werken aan de hand Basis *
Wil jij snuffelen aan werken aan de hand in de basis workshop? Rijproblemen vanaf de grond oplossen? Onbelast gymnastiseren?
In deze workshop beginnen we met de juiste basispositie. Voor een paard is het naast lopen de eerste keer vaak onwennig. Je leert de juiste hulpen voor het buigen op de volte, binnenachterbeen stimuleren, verzamelen en de zijgangen. Hoe ver je komt is afhankelijk van het niveau van ruiter en paard, maar je gaat gegarandeerd een stapje verder naar huis met veel nieuwe handvatten om zelf mee te oefenen.

* Rechtrichten ruiter & paard *
Zowel paard als ruiter heeft een natuurlijke scheefheid. Wanneer we een paard met gewicht belasten, krijgt het eerder last of slijtage door zijn eigen scheefheid. Wanneer wij ook nog scheef zitten (en dat zitten we in beginsel allemaal!), wordt het alleen maar erger....
In deze workshop leer je zelf voelen hoe jij zit en hoe je paard loopt. Vervolgstap is de kennis van het rechtrichten omzetten in de praktijk. Aan het eind van de dag weet je hoe je vanuit je eigen lichaamsbewustzijn samen in balans komt.
De workshop is voor alle leeftijden en niveau's geschikt. De theorie is klassikaal, maar praktijkbegeleiding op de combinatie afgestemd.

* Zitles *
Zwabberende benen, onrustige handen, stuiterende billen, knikkende hoofden....
Soms voelen we ons zo onhandig, want hoe krijg je alles stil?
Mááár ook: het bochtje wil niet zo fijn, de verkeerde galop, rugpijn, onrustig paardenhoofd... de kleine 'onzichtbare' zitfoutjes.
We beinvloeden het paard met onze eigen zit veel meer dan we vaak vermoeden. Een heup net iets te ver naar achter of een knie op slot.
De zitles gebeurd aan de longe. Jij kan je op jezelf richten, de longeur houdt het paard in een gelijkmatig ritme en degene aan de kant schijft en fotograveert. Want vaak voelen we zelf niet wat je vanaf de grond ziet, doordat je eraan gewend bent.
Aan het eind van de dag zit je lekkerder in je lijf, weet je waar je aan moet werken én heb je een verslag waarin je alles rustig kan nalezen.

Voor meer info over alle workshops zie www.librabalans.nl/page/clinics

Deze advertentie is geplaatst op 26-11-2011 en is 311 keer bekeken.

Contact-gegevens
Naam: Equi Libra
E-mail: librabalans@gmail.com
Homepage URL: librabalans.nl
Woonplaats: Arnhem
Land: Nederland


Verwijzing

Verwijzing

Reacties van lezers

Hier kun je reageren als je ervaring hebt met de aanbieder/zoeker en/of de aangeboden waar.

www.paardnatuurlijk.nl