Aangeboden

Aangeboden

Aangeboden: Chris Irwin kom naar de randstad!

Korte omschrijving:

Horsemanship op zaterdag 24 en zondag 25 maart. Met toeschouwers. EAPD Equine-Assisted Personal Development op maandag 26 maart. Zonder toeschouwers.

Uitgebreide omschrijving:

Opgeven kan via de website van hofstede oostrijk, www.hofstedeoostrijk.nl

Horsemanship 24 en 25 maart, met toeschouwers

09:00 - 10:30 ~ theorie
10:45 - 12:00 ~ Demo door Chris
12:00 - 12:45 ~ LUNCH
13:00 - 14:45 ~ grondwerken door de deelnemers onder begeleiding van Chris
15:00 - 15:45 ~ theorie
15:45 - 16:15 ~ paarden poetsen en zadelen
16:15 - 17:45 ~ Rijden o.l.v. Chris
17:45 - 18:00 ~ dagafsluiting

Kosten voor deelname € 295,-. Maximaal 8 deelnemers.
Deelname is pas definitief na ontvangst van het cursusgeld op rekening nr. 5436703 t.n.v. Stichting Hofstede Oostrijk. Kosten voor toeschouwers € 20,-, voor stalgenoten € 10,-.

U kunt deelnemen op zaterdag 24 of zondag 25 maart.
(Toeschouwers hoeven niet te reserveren.)

EAPD, 26 maart, zonder toeschouwers

Equine-Assisted Personal Development ( persoonlijke ontwikkeling met assistentie van paarden). Van 9.00 - 18.00.

Chris zal stapsgewijs het proces uiteen zal zetten om ‘je innerlijke paard’ te voeden door het toepassen van ‘verlichte’ paarden training ten gunste van je persoonlijke ontwikkeling, zodat we voor onszelf kunnen doen wat we voor onze paarden doen.

We zullen leren hoe we paarden wijsheid kunnen toepassen op onze eigen innerlijke donkere paard, zodat we onze ware, natuurlijke balans kunnen vinden in deze onnatuurlijke wereld.

‘Samen werken’

De wereld rondom zit vol roofdier activiteiten en toestanden: van de milieucrisis tot wereldwijd financieel wanbeheer, van corruptie in de politiek en religie tot de apathie in het onderwijs, van gewelddadige misdaden tot diefstal van identiteit, van pesten tot kleinerende intimidaties, ... Het leven in deze samenleving maakt ons kwetsbaar en we doen allemaal ons best om te overleven in deze realiteit.

Wij willen respect en vertrouwen van onze paarden, meer nog: we verwachten dat ze zich compleet aan ons overleveren, met heel hun zijn. Als we dan EAPD en Equi Coaching aanschouwen zou dit zeker meer moeten zijn dan alleen een metafoor of een spel. Chris denkt dat het meest waardevolle hierin ligt dat wij kunnen leren van onze paarden wat wij voor onszelf kunnen doen om te evolueren uit een ‘slachtofferingesteldheid’ en met meer vertrouwen in het leven te staan.

EAPD laat paarden en mensen ‘samen werken’ om al doende meer paardenverstand te ontwikkelen: niet alleen in de metaforische betekenis, maar ook letterlijk in de praktische toepassingen ervan. EAPD gaat over hoe paarden denken, hoe het ‘paardenspel’ gespeeld wordt volgens ‘paardenwetten’, met het doel het ‘betere’ paard te worden en zo je innerlijke balans van prooi- en roofdier beter uit te balanceren.

Het belang van dit concept is dat mensen niet alleen ‘veronderstellen’.

EAPD is niet ontworpen voor een beperkte groep mensen die lijdt onder psychologische problemen, maar is voor iedereen (denk ook aan bedrijfsleiders) die een team meer efficiënt wil leren leiden.

Paardenverstand en EAPD zijn geen metaforen – als je leert je benadering aan te passen aan de noden van het paard om zijn respect, vertrouwen, aandacht en gewilligheid te krijgen, dan leer je automatisch jouw eigen gedrag beter te beheren.

EAPD kan erg prettig zijn, maar ook uitdagend en ontluikend omdat mensen snel meer inzicht krijgen in zichzelf en hun bewustzijn. Ze ontdekken hoe hun lichaamstaal een eigen wil heeft en zo ontdekken wat ze nog niet wisten over hun eigen gedrag!

Ouderschap, onderwijs, managing, coaching, begeleiding, raadpleging, ...de gemeenschappelijke noemer is: leiderschap. Paardenverstand is leiderschap in de betekenis van ‘het hoeden van de kwetsbaren’.

Bron: dressuur totaal.

Kosten voor deelname € 295,- Maximaal 8 deelnemers.
Deelname is pas definitief na ontvangst van het cursusgeld op rekening nr. 5436703 t.n.v. Stichting Hofstede Oostrijk.
Geen toeschouwers.

Deze advertentie is geplaatst op 31-1-2012 en is 294 keer bekeken.

Contact-gegevens
Naam: fay duyndam
E-mail: fay@hofstedeoostrijk.nl
Homepage URL: www.hofstedeoostrijk.nl
Telefoon 1: 0641602642
Telefoon 2: 06 17538732
Straat en nummer: zuideindseweg 39
Postcode: 2645 be
Woonplaats: delfgauw
Land: Nederland


Verwijzing

Verwijzing

Reacties van lezers

Hier kun je reageren als je ervaring hebt met de aanbieder/zoeker en/of de aangeboden waar.

www.paardnatuurlijk.nl