Aangeboden

Aangeboden

Aangeboden: gezonde kwpn jaarlingmerrie, met 1 oog

Korte omschrijving:

Gezonde, eenogige eigenzinnige kwpn jaarling vosmerrie. Op jonge leeftijd is een oog geamputeerd wegens een blessure. Haar handicap geeft geen problemen. Ze loopt niet tegen dingen op. We willen haar graag een kans in het leven geven, ook vanwege haar koele karakter, vandaar deze oproep.

Uitgebreide omschrijving:

foto 1

Wij zoeken een fijn en betrouwbaar adres voor onze goedbewegende Gina, een kwpn jaarling vosmerrie. Wij hebben haar gefokt uit onze kwaliteitsvolle, betrouwbare en veelzijdige Oldenburger merrie, dressuurgefokt met prachtige bloedlijnen. Gina is een nakomeling van Citango. Op haar eerste levensdag heeft Gina helaas een ernstige oogblessure opgelopen, wat heeft geleid tot een oogamputatie. Het resultaat ziet er keurig uit en de dierenarts van dierenkliniek de Graafschap in Vorden heeft zelfs een oogbolletje geplaatst.

Na het afspenen is Gina gestald in Dalfsen (in de buurt van Zwolle), waar ze in een groep loopt van 13 paarden, om te socialiseren. Ze is de jongste in de groep, maar staat haar mannetje en laat zich de kaas niet van het brood eten. De groep staat het hele jaar rond buiten en heeft de beschikking over een grote inloopstal. Haar handicap geeft tot nog toe geen problemen. Ze loopt niet tegen dingen op bijvoorbeeld. Bij deze stal is veel individuele aandacht en komen ze zeer regelmatig in de hand.

Gina ontwikkelt zich tot een eigenzinnige en koelbloedige merrie, met veel temperament. Ze komt regelmatig in de hand en laat zich al goed borstelen e.d. Ook bij de hoefsmid gedraagt ze zich zoals een jaarling zich moet gedragen. Gina wordt regelmatig ontwormd en ge?nt. Volgens de stalhouder is het een leuke en fijne merrie. In het najaar zijn ze druk met haar in de weer geweest om haar goed in de hand te krijgen.

Ze is gechipt en heeft een kwpn-stamboekpapier. Gina heeft enkele keren op de trailer gestaan. Het laden in de trailer is nog niet makkelijk, maar de keren dat ze er samen met haar moeder op stond, was ze erg relaxed. Ze vertoonde geen angst.

We hebben via marktplaats vorig jaar nazomer geprobeerd om een plekje voor haar te vinden, maar we kregen enkel reacties van vermoedelijk handelaren, die haar waarschijnlijk rechtstreeks naar de slager vervoeren. We willen haar toch graag een kans in het leven geven, ook vanwege haar coole karakter, vandaar deze oproep . Ze kan niet bij ons blijven, omdat we straks de ruimte niet voor haar hebben.

Ons streven is om voor het eind van de zomer een plekje voor Gina te vinden. We zouden het fijn als de nieuwe eigenaar zelf het transport regelt voor Gina, dit omdat wij zelf niet in de buurt van Dalfsen wonen en daarnaast we nauwelijks ervaring hebben met het laden en het vervoer van een jaarling.

Zoals het er nu naar uitziet, zal ze zich ontwikkelen tot een gezonde merrie, eigenlijk zonder beperkingen en waar gewoon op gereden zal kunnen gaan worden of voor de aanspanning geschikt zal zijn.

Deze advertentie is geplaatst op 19-6-2012 en is 844 keer bekeken.

Contact-gegevens
Naam: annette mensink
E-mail: info@mensinkerfrecht.nl
Telefoon 1: 0652573319
Land: Nederland

foto 1
foto 2
     

Verwijzing

Verwijzing

Reacties van lezers

Hier kun je reageren als je ervaring hebt met de aanbieder/zoeker en/of de aangeboden waar.

www.paardnatuurlijk.nl