Aangeboden

Aangeboden

Aangeboden: Leer het gedrag en gemoedstoestand van je paard te herkennen.

Korte omschrijving:

Mijn jarenlange ervaring met voornamelijk uitdagende, veelal agressieve paarden, hebben geleid tot een communicatie dat ik Bereidvol Communiceren met het paard heb genoemd. Het is een omgang met het paard waarbij het paard zijn toestand kan optimaliseren die in eerste instantie goed is voor hemzelf. Deze communicatie is gebaseerd op de biologische basisprincipes van normaal gedrag, leergedrag en gedragsopvoeding van het paard. Het is taal van en voor het paard. Welzijn, levensgeluk en veiligheid voor mens en paard staat voorop. Bereidvol communiceren staat niet op zichzelf, maar is onlosmakelijk verbonden met de manier van huisvesting en voeding.

Uitgebreide omschrijving:

The Art of Willing Communication

daadwerkelijk contact als start voor vertrouwen en acceptatie

In de praktijk begint communicatie met een paard al met het maken van contact. Een paard is een uiterst sociaal kuddedier en communiceert voornamelijk door verfijnde communicatie. Als een paard binnen de groep een ander paard benadert is het belangrijk om eerst wat informatie te geven over zichzelf. Zo kunnen ze elkaars gedrag aftasten, confrontaties voorkomen en strategien bedenken bij mogelijk gevaar.
Het maken van daadwerkelijk contact is dan ook de start voor vertrouwen en acceptatie en voor alles wat erna gebeurd. Alle facetten voor een communicatie met het paard worden doorlopen. Het is geen kunstje of methode, maar een ontwikkelingsproces. Je krijgt inzicht krijgt in het gedrag van het paard en wat dat zegt over zijn gemoedstoestand. Je krijgt inzicht in je vaardigheden en hoe die overkomen op het paard. En je leert te communiceren in een taal die voor het paard uitnodigend, logisch en begrijpelijk is omdat het paard van nature al daartoe gemotiveerd is. Uitdagende paarden en hun eigenaar/verzorger help ik graag op weg naar een voor beide gezonde en plezierige verstandhouding.

Deze advertentie is geplaatst op 23-10-2012 en is 447 keer bekeken.

Contact-gegevens
Naam: Nicoline Raimond
E-mail: info@nicolineraimond.nl
Homepage URL: www.nicolineraimond.nl
Telefoon 1: 0625027640
Straat en nummer: Eendenkooiweg 2
Postcode: 1794 GA
Woonplaats: Oosterend
Land: Nederland

The Art of Willing Communication
       

Verwijzing

Verwijzing

Reacties van lezers

Hier kun je reageren als je ervaring hebt met de aanbieder/zoeker en/of de aangeboden waar.

www.paardnatuurlijk.nl