Aangeboden

Aangeboden

Aangeboden: Vrolijke Bas ... prima buitenrijpaard!

Korte omschrijving:

Bas (Bazuin x Waarborg, 1996, 1.65m) is een zeer vrolijke, speelse, sociale ruin die helaas in vroege jaren rijtechnisch zwaar is verpest. Hij is super in de omgang, heeft géén stalgebreken en loopt graag in de kudde. Met veel geduld en inzet, heb ik ‘m nu (3 jaar later) grotendeels van z’n rijtechnische trauma’s af weten te helpen. Bas heeft daarom een gevoelige ruiter nodig, die controle over z’n eigen lichaam en geen haast heeft. Sinds kort ben ik met veel buitenrijden met Bas begonnen en dat gaat onverwachts goed! Iemand die vooral veel buitenritten maakt heeft dus zijn voorkeur.

Uitgebreide omschrijving:

Dorstige Bas

Onder Herplaatsingen "Vrolijke Bas zoekt gevoelige eigenaar met geduld" omschreef ik welke problemen Bas heeft gekend en hoe ik daar rijtechnisch aan gewerkt heb. Deze problemen zijn er de oorzaak van dat Bas ten allen tijde een eigenaar met gevoel en geduld nodig zal hebben.
Vanwege zijn rijtechnische problemen en slechte bestuurbaarheid, zelfs al in de bak, vond ik het lange tijd niet verantwoord om buitenritten met hem te maken. Nu hij zich in de bak veel beter laat besturen, durfde ik het wel aan. We waren wel al eens op een buitenritje geweest, en dat ging best goed.
Vorige week heeft ie echter de spoedcursus gekregen met 4 dagen duin- en strandritten in Noordwijk, en dit ging super! De eerste dag was ie een uur lang één brok spanning, maar op het eind van de rit (ongeveer 1,5 uur) ging het al stukken beter en konden we al wat stukjes aan een lang teugeltje. De volgende dagen was ie elke dag merkbaar relaxter. Ook werd ie elke dag minder angstig voor het bewegende water. Ook andere mensen (inclusief iemand die hij eigenlijk helemaal nog niet kende) konden er prima mee op pad vanaf dag 3.
Nu staat Bas op een dag&nacht wei (nieuwe locatie voor hem) en beperken we ons tot buitenritten in de polder, in de berm langs voornamelijk fietspaden. Na 2 daagjes bijkomen van het strand, zijn we op pad gegaan. Zelfs de eerste rit op dit voor hem vreemde terrein, met langs zoefende treinen en A9 verkeer, was hij net zo hanteerbaar als op dag 3 op het strand. De 2e buitenrit was ie eigenlijk al helemaal relaxed. Kortom: Buitenritten gaan super! Nu nog altijd met een ander paard erbij, en dat hou ik een tijdje zo vol: Als ie de omgeving echt goed kent, ga ik het ook eens zonder ander paard proberen. Ik ben er van overtuigd, dat als we dat op deze manier rustig blijven aanpakken, dat ook prima gaat lukken.
Kortom: Wij zoeken een nieuwe eigenaar voor Bas die:
- Geduldig is en met enig gevoel rijdt
- Voornamelijk met hem wil buitenrijden, en daar ook de mogelijkheden voor heeft
- Hem veel (liefst jaar rond) weidegang met maatjes kan bieden
Voor uitgebreidere info en meer foto's dan hier staan kun je nog kijken op: http://www.bokt.nl/forums/viewtopic.php?f=5&t=611863&hilit= en de links die daarin zijn vermeld.
Voor meer info en vragen: vervang "antispam" in het mailadres hieronder voor quido_valent.
Tot hoors!
Quido

Deze advertentie is geplaatst op 24-6-2006 en is 1208 keer bekeken.

Contact-gegevens
Naam: Vrolijke Bas
E-mail: antispam@yahoo.co.uk
Land: Nederland

Dorstige Bas
In de wei
Strand
Bas SB
Bas Halsstrekken
Bas Wedstrijd
Rust
Actie!
   

Verwijzing

Verwijzing

Reacties van lezers

Hier kun je reageren als je ervaring hebt met de aanbieder/zoeker en/of de aangeboden waar.

www.paardnatuurlijk.nl