Aangeboden

Aangeboden

Aangeboden: Veulenworkshop met Conrad van Pruijssen.

Korte omschrijving:

“Een lief klein veulentje maakt altijd weer veel los bij ons mensen. Zo’n vertederend wezentje wil je koesteren en beschermen, maar je wilt het ook graag goed en evenwichtig opvoeden. Hoe doe je dat? Hoe beleeft een veulen de wereld om zich heen, wat is belangrijk om een veulen tot een evenwichtig en goedgemanierd paard op te laten groeien? “

Uitgebreide omschrijving:

Deze eendaagse veulenworkshop is uniek in zijn soort.
Tijdens deze dag combineren we 2 trainingen: veuleninprenting en veulentraining.

Veuleninprenting:
In de eerste dagen na zijn geboorte staat een veulen heel erg open voor indrukken van buitenaf.
Door middel van een speciale massagetechniek en aanrakingen laten wij het veulen op een ongedwongen en zachte manier kennismaken met ons, waardoor het veulen ons als mens gaat vertrouwen en accepteren.

Veulentraining:
“Is het eerlijk om een kind tot zijn zesde levensjaar thuis te houden en hem daarna gelijk naar school te sturen en hem een dictee te laten maken?”
Wij zijn van mening dat het ook niet juist is om een jong paard de eerste drie jaren van zijn leven alleen maar op de weide of op stal te laten doorbrengen om daarna binnen één maand alles aan te leren zoals stilstaan, volgen, poetsen, voetjes geven enzovoorts.
Voor een veulen is het van levensbelang dat het in een groep opgroeit, dag en nacht in beweging kan zijn en zo sociaal gedrag leert van zijn soortgenoten. Daarnaast echter is het verstandig en aan te bevelen om het veulen reeds in zijn eerste levensjaar regelmatig in handen te hebben. Er zijn zoveel leuke dingen die je ook al met een veulen kunt doen. Op de juiste manier gedaan leg je een stabiele basis waarvan het paard de rest van zijn leven voordelen zal hebben.

De veulenworkshop laat een aanzet hiertoe zien en zal bestaan uit een kort theoretisch gedeelte waarna we laten zien hoe veuleninprenting werkt. Daarna gaan we door op elkaar te oefenen de basis behandelen voor het trainen van veulens. We eindigen de workshop met een demonstratie veulentraining waarna iedereen onder begeleiding mag oefenen met een (eigen) veulen.

Conrad van Pruijssen heeft veel ervaring in het werken met jonge veulens; hij werkte met zo'n 200 veulens. Tijdens deze workshop krijg je een schat aan waardevolle informatie over alle relevante zaken die horen bij een opgroeiend paard. Je kunt al je veulenvragen stellen aan de expert op het gebied van veulentraining.
Kosten van de eendaagse workshop zijn 85,- euro per persoon, inclusief lunch, drinken, DVD en certificaat.
Op onze website http://www.spirithorses.be/cursussen.html vind je meer informatie en kun je je aanmelden.
Er zijn slechts 8 plaatsen beschikbaar voor deze workshop, indien mogelijk, haalbaar en niet stresserend voor je veulen kun je je eigen veulen meebrengen.

Deze advertentie is geplaatst op 3-3-2007 en is 646 keer bekeken.

Contact-gegevens
Naam: Spirithorses
E-mail: info@spirithorses.be
Homepage URL: www.spirithorses.be
Woonplaats: Vroenhoven - Riemst, bij Maastricht,
Land: Belgie.


       

Verwijzing

Verwijzing

Reacties van lezers

Hier kun je reageren als je ervaring hebt met de aanbieder/zoeker en/of de aangeboden waar.

www.paardnatuurlijk.nl