Nick Altena schreef op vrijdag 18 juli 2008, 23:38:
> Koen Theys schreef op vrijdag 18 juli 2008, 22:10:
>
>> Piet schreef op vrijdag 18 juli 2008, 22:01:

> hieruit gokken waarom dit zo lang duurt..
>
> Tis maar mijn mening , ik heb wel de cursus gevolgd maar volg
> daarnaast vooral mijn eigen weg

Ben het echt niet met je eens Nick. Ik denk dat jij en Caatje over iets heen lezen.
"Ik heb een b-pony die vorig jaar
hoefbevangen is geweest. Omdat hij nog steeds niet altijd goed loopt zijn er vandaag foto's gemaakt. Hieruit is gebleken dat het hoefbeen zoals ze dat zeggen, gekanteld is"
Hier wordt gewoon een bevangen paard beschreven, waarschijnlijk is het al veel langer af en aan bevangen geweest omdat de stiuatie sinds vorig jaar in de voeten niet veranderd is en je aan kunt nemen ook daarvoor al zo geweest is. Namelijk een voet met een hele slechte hechting (of geen) van het hoefbeen aan de hoefwand.
Door van deze losse hoefwand draagwand te maken, houd je de flare tussen teen en voorkant hoefbeen in stand en dat maakt het afwikkelen zonder nieuwgevormde hoefwand weer los te trekken bijna onmogelijk.
Lijkt me niet de weg.
Bovendien kun je het hoefbeen helpen door de hiel zo laag mogelijk te maken, zodat het al in een wat betere stand komt.
Mijn ervaring is, hoe sneller je deze maatregelen neemt hoe eerder het paard weer gezond kan zijn en dat het zonder gewoon niet goed komt.
Natuurlijk moet je alle pijnbestrijdende maatregelen nemen die je kunt bedenken. Maar het paard is in feite doodziek, dat roept om behandeling.
En nood breekt wet, ook in de hielen. Neem je geen maatregelen dan kun je wachten op een steeds beroerder lopend paard, met over een poos mogelijk vervorming of zelfs 'oplossing' van de punt van het hoefbeen als triest resultaat en dan wordt het enorm moeilijk om het ooit nog goed te krijgen.
Piet
hoof issues are man made; not genetic