Inloggen

Magnesium-chelaat Tegen hoefbevangenheid, magnesiumtekort, insulineresistentie

image


Dit product is niet bedoeld om "zomaar" aan je paarden te voeren, maar alleen bedoeld voor paarden die een tekort aan magnesium hebben opgelopen, hoefbevangen zijn en/of lijden aan insulineresistentie. Lees dus eerst de pagina over magnesium en insulineresistentie voor je dit product bestelt!

De bedoeling van deze pagina is niet om uit te leggen waarvoor magnesium dient; we hebben daartoe een aparte pagina gemaakt over magnesium.

Toen we de onderzoeken publiceerden over het verband tussen magnesiumtekorten, insulineresistentie en hoefbevangenheid kregen we veel vragen over mogelijkheden om aan geschikt magnesium te komen. We zijn zelf gaan zoeken maar deden de schokkende ontdekking dat het niet bepaald eenvoudig was om aan magnesium te komen; zeg maar gerust dat er in de Benelux gewoon niets geschikts was te vinden. Natuurlijk worden er veel supplementen aangeboden waarin magnesium voorkomt, maar ze worden vergezeld door concurrerende mineralen (zoals calcium) of het zijn goedkope ionische bindingen (magnesium-oxide) die zo slecht worden opgenomen dat je er geen gunstige resultaten van kan verwachten.

Na veel speurwerk hebben we een buitenlandse fabrikant gevonden die bereid was om ons magnesium-chelaat ter beschikking te stellen.

Magnesiumsupplementen

Magnesium is een metaal maar kan niet als puur metaal worden toegediend. Bij magnesiumsupplementen wordt daarom gebruik gemaakt van een magnesiumverbinding.

Ionische binding
Dit zijn bindingen van magnesium met een niet-metaal. Bekende voorbeelden zijn magnesium-oxide, magnesium-sulfaat, etc. Deze zijn goedkoop te maken, maar hebben als nadeel dat ze slecht worden opgenomen, en bij hogere doseringen de pH van de darmen verstoren en bijwerkingen hebben. Verder zijn ze chemisch zeer instabiel en reageren ze met andere stoffen (enzymen, vrije radicalen en maagzuur).

Magnesium-complex
Dit is een binding van magnesium met één aminozuur (zonder ringverbinding). Het magnesiumatoom is dan maar aan één zijde verbonden en dat maakt het chemisch zeer instabiel.

Magnesium-proteïnaat
Dit is een binding tussen een peptide (een string van vele aminozuren), dus een soort proteine. Dit product heeft een té hoog moleculair gewicht en gaat niet ongeschonden door de dunne darm.

Magnesium-chelaat
Ringvormig aminozuur waarin magnesium is opgenomen, met een afmeting onder de 800 Dalton zodat het de darmwand kan passeren. De opname is extreem goed en wordt minder door concurrerende mineralen gehinderd.

Magnesium-chelaat

Het magnesium-chelaat dat wij aanbieden is een organische vorm van magnesium; dit is een binding tussen magnesium en een organische stof. Het magnesium is opgenomen in een ringvormig aminozuur. De voordelen van een dergelijk magnesium-chelaat zijn:

Extreem goede opname
De binding tussen het magnesiumatoom en het aminozuur is zeer stabiel en wordt niet in de maag of darm verbroken. Het magnesium-chelaat wordt niet als mineraal door het lichaam opgenomen, maar als aminozuur. De opname hiervan verloopt veel gunstiger en wordt minder door concurrerende mineralen verstoord.
Geen bijwerkingen
Magnesium-chelaat wordt door het lichaam beschouwd als een aminozuur, en het spijsverteringskanaal is volledig ingericht om aminuzuren in grote hoeveelheden te verwerken. Magnesium-chelaat is chemisch zeer stabiel en valt niet in het spijsverteringskanaal uiteen en gaat geen reacties aan met andere stoffen die zich in het spijsverteringskanaal bevinden.

Toepassing

Magnesium-chelaat is niet bedoeld om "zomaar" aan je paard te gaan geven, maar alleen bedoeld voor paarden die een tekort aan magnesium hebben opgelopen, hoefbevangen zijn en/of lijden aan insulineresistentie. Lees dus eerst de betreffende pagina's.

Het toedienen van magnesium brengt geen risico's met zich mee wanneer je met beleid te werk gaat. Magnesium is niet giftig en een teveel wordt simpelweg door de nieren uitgescheiden. Bij langdurig gebruik kan een overschot aan magnesium osteoporosis veroorzaken. Het beste kun je magnesium dan ook aanbieden gedurende een "uitprobeerperiode" van enkele weken om te zien of het enig effect heeft.

Magnesium is niet slecht voor de nieren, maar het uitscheiden van een overdosering kan een probleem zijn wanneer de nierfunctie ernstig is aangetast. In geval van een aangetaste nierfunctie mag je magnesiumpreparaten uitsluitend geven na goedkeuring door een arts.

Volgens onderzoekers wordt magnesium-chelaat zo goed opgenomen dat je kan volstaan met een kwart van de berekende hoeveelheid. Hoewel dit nooit in een wetenschappelijke test is aangetoond is de algemene ervaring dat deze hoeveelheid goede resultaten biedt. We gaan in onderstaand behandelplan dan ook uit van deze gereduceerde hoeveelheid.

Toedienen doe je volgens onderstaand stappenplan:

Doseercalculator Magnesium-chelaat
Gewicht paard: Kg
Initiële dosering:25 gram per dag
(Onderhoudsdosering:13 gram per dag)
Gebruiksduur zakje 250gr:10 dagen *)
Gebruiksduur zak 1Kg:40 dagen *)
Gebruiksduur zakken 4Kg:160 dagen *)
Deze berekening is uitsluitend geldig voor het door ons geleverde magnesium-chelaat!
*) De gebruiksduur is berekend bij verbruik van de initiële dosering.
  1. Schaf een goed magnesium-supplement aan. Het door ons verkochte magnesium-chelaat voldoet aan de hier beschreven eisen.
  2. Hoewel magnesium-chelaat bij de opname weinig hinder ondervindt van concurerende mineralen zoals calcium is het toch raadzaam om tijdelijk alle calciumtoevoegingen te staken. Wanneer de calciumspiegel in het bloed hoog genoeg is zullen de nieren meer calcium gaan uitscheiden, en omdat ze geen onderscheid kunnen maken tussen magnesium en calcium wordt hiermee ook het magnesium weggespoeld. Dus geen krachtvoer (dat was sowieso al niet goed in geval van hoefbevangenheid), geen calciumhoudende liksteen, en geen enkele andere toevoeging, maar gewoon gras of, liever nog, hooi. Het is vooral belangrijk om het calciumgehalte gedurende deze periode zo laag mogelijk te houden.
  3. Gebruik een liksteen zonder calcium. De Paard Natuursteen Mg+ is bij uitstek geschikt omdat deze liksteen Calciumvrij is, en tegelijkertijd zeer veel goed opneembare magnesium bevat. Deze liksteen is een perfecte ondersteuning voor het Magnesium-Chelaat!
  4. Verstrek dagelijks 8 (kleine pony) tot 30 gram (groot paard) Magnesium-chelaat. Houdt dit gedurende 4 tot 6 weken aan.
  5. Evalueer de status van de symptomen. Je moet nu een verbetering kunnen zien. Wanneer er geen verbetering optreedt was er waarschijnlijk geen sprake van een magnesiumtekort en kun je de behandeling beter staken.
  6. Na het optreden van een verbetering halveer je de dosis en ga je 6 tot 8 weken hiermee door. Eventueel kun je nu gelijktijdig een voedingssupplement met onder andere Chroom en Vanadium verstrekken. Equi Life F4F is een bijzonder goede aanvulling op magnesium-chelaat.
  7. Stel nu een dieet op waarbij alle mineralen in normale verhouding en hoeveelheid voorkomen. Je hebt als het goed is nu een idee hoe het tekort aan magnesium kon ontstaan, pas het dieet zodanig aan dat dit tekort niet meer zal optreden. Bij paarden met insulineresistentie kan het nodig zijn om een onderhoudsdosis te blijven verstrekken. Paarden met insulineresistentie hebben ook baat bij een suppletie Chroom en Vanadium. Equi Life F4F is een bijzonder goede aanvulling op magnesium-chelaat.

Succesformule om paarden goed en gemakkelijk magnesium te laten innemen:

Neem een product wat je paard of pony graag eet en doe er een heel klein beetje magnesiumchelaat in. Het handigste gaat het als het vochtig is maar maak het niet warm De magnesium gaat heel raar smaken als het warm is!!

Lust je paard graag grasbrok, dan is deze formule heel succesvol en gezond:

Laat een hand grasbrok in water wellen zodat de brok uiteen valt (let op: in warm water gaat het super snel maar het moet volledig afgekoeld zijn voordat je de magnesium erbij doet want anders smaakt de magnesium vies!). Gebruik zo veel/weinig water dat de brok wel uiteen valt maar dat het daarna vrijwel droog aanvoelt doordat het water is geabsorbeerd tenzij je paard graag slobbert ;-) Laat het paard deze gewelde grasbrok eten om te testen of hij dat direct lekker vindt (vrijwel altijd wel). Als hij het niet direct wil eten, bied het dan een aantal dagen aan, het kan in een uitzonderingsgeval even wennen zijn maar alle paarden gaan het eten (alle paarden lusten ook gras toch?).

Eet het paard de gewelde grasbrok met plezier, doe dan de magnesium er doorheen. Bouw de hoeveelheid bij lastige eters rustig op zodat ze wennen aan de smaak. Vindt je paard het maar zozo? Zorg dan gewoon dat het aandeel grasbrok wat groter is zodat de smaak in het niet valt! De smaak is behoorlijk neutraal, zolang je het maar niet opwarmt (proef maar) dus als je het goed doet, kan het eigenlijk niet mislukken.

Het gaat fout als je bij lastige eters te weinig grasbrok gebruikt en (in verhouding) teveel magnesium. Gebruik gewoon meer grasbrok zodat de (toch al behoorlijk neutrale) smaak in het niet valt. Succes is eigenlijk wel verzekerd!

Heel geschikte en lekkere grasbrok is de Pre Alpin wiesencobs van St. Hippolyt, erg smakelijk, lekker ruikend en erg gezond.

Verpakking

Vroeger zat de magnesium in witte emmertjes maar deze zijn uit milieuoogpunt vervangen door hersluitbare stazakken. Deze stazakken zijn veel beter voor het milieu: ze wegen slechts 7 gram. Het gewicht van de emmertjes was rond de 170 gram, de nieuwe stazakken bevatten dus 24 x minder plastic dan de oude emmertjes! Het zijn speciale foodgrade-zakken die zorgen dat het magnesium langdurig houdbaar is. Wij vinden dat het belangrijk is dat er zo weinig mogelijk grondstoffen worden gebruikt en proberen dus altijd weinig verpakkingsmateriaal te gebruiken, vandaar dat wij voor de zakken hebben gekozen; goed verpakt maar weinig grondstoffen nodig. Volledig recyclebare papieren zakken waren er nog niet, daarom kozen we in eerste instantie voor een compleet plastic verpakking zodat de zak in ieder geval bij het plastic afval kon. Een papieren buitenkant waar van binnen een plastic laagje in zit, ziet er wel milieuvriendelijk uit maar het is een ramp omdat het niet bij plasticafval kan, en niet bij papier.

Een aantal jaar later kwam er een nieuw soort zak op de markt! Papier van buiten en zetmeel van binnen! Compleet vrij van plastic en TOCH de noodzakelijke goede (vocht)barrière en zelfs sealbaar. De zak mag in de GFT-bak en wordt volledig gecomposteerd. We hebben liever dat hij bij papierafval kan om te worden hergebruikt maar het is in ieder geval wel heel goed dat het volledig vrij van plastic is en dat het geen restafval is (dus niet hoeft te worden verbrand) maar mooi kan worden gecomposteerd. Een goede afweging maken blijft lastig maar we denken dat deze zak voor dit product het beste is wat er momenteel leverbaar is.

De 3 kg verpakking is in verhouding veel voordeliger en toch goed houdbaar doordat deze uit 3 zakken van 1kg bestaat, je hoeft dus alleen de zak die in gebruik is open te hebben, de rest blijft netjes gesloten en vrij van vocht en licht.

Onhandig, scheppen uit stazakken in plaats van een emmertje? Onderzoek onder onze klanten leerde ons dat verreweg de meeste mensen de zak prefereren maar een enkeling had liever de emmer. Het scheppen uit een zak is met een kort maatschepje iets minder handig maar dit is gemakkelijk op te lossen door hiervoor een eetlepel te nemen en 1 keer even af te meten hoeveel hier op gaat. Wil je graag een bakje gebruiken dan heb je ongetwijfeld nog wel iets liggen. Een lege ijsbak bijvoorbeeld? Als je het in het donker bewaart, zijn lege glazen potten ook prima geschikt.

Bestellen

Tip: De mineralenliksteen Paard Natuursteen Mg+ vormt een uitstekende ondersteuning voor paarden die Magnesium-Chelaat krijgen omdat deze liksteen Calciumvrij is, en tegelijkertijd veel magnesium bevat.

Om het milieu te sparen, wordt het maatschepje niet meer automatisch meegeleverd: Veel klanten zijn terugkerende klanten die reeds een maatschepje hebben. en het gewoon kunnen herbruiken. Als je niet eerder hebt besteld maar wel een maatschepje van 8ml hebt, dan kun je dat gebruiken. Mocht je het niet hebben, dan kun je het bijbestellen voor een kleine meerprijs.

Kleine verpakking (excl maatschepje)
Dit artikel is op voorraad en direct leverbaar.
Per stuk:
16.5 Euro

stuk

1 kg in lichtgewichte recyclebare stazak 100% plasticvrij (excl maatschepje)
Dit artikel is op voorraad en direct leverbaar.
Per stuk:
37.95 Euro

stuk

Voordeelverpakking. 3x 1kg recyclebare stazak - 100%plasticvrij! (excl maatschepje)
Dit artikel is op voorraad en direct leverbaar.
Per stuk :
85 Euro
28.33 per kilogram

stuk

Klein maatschepje voor afmeten magnesium, alleen nodig als je het nog niet hebt
Dit artikel is op voorraad en direct leverbaar.
Per stuk:
1.5 Euro

stuk

Prijzen geldig voor
Er ligt nog niets in je winkelwagen.
Prijzen inclusief BTW binnen de EU. Naar landen buiten de EU en voor ondernemers binnen de EU met geldig VAT-nummer (bij kassa opgeven) leveren wij belastingvrij.

Reacties

Naam:
Email:
Tekens over:


Ik geef o.a. oerbalans als balancer daar zit Calciumnatriumfosfaat in dat kan ik dus dan ook niet meer geven als ik magnesium wil geven?
0
0

Onze fjord (27 jaar, 500 kilo) heeft al jaren PPID en kreeg daar 1 Pracent pil/dag voor. Een jaar geleden toch hoefbevangen geraakt, daarom de dosis verdubbeld. Hij krijgt nu sinds 3/4 jaar 10 gram MG chelaat per dag, hij is niet meer bevangen geraakt en de vetophopingen in de manenkam en op de kont zijn vrijwel weg .. deze week opnieuw ACTH bepalen, we denken dat we de Pracent kunnen minderen omdat de MG huishouding beter op peil is.
0
0

Is dit ook geschikt voor menselijke consumptie..?
3
-2

Dag,onduidelijk is voor mij de 8hoeveelheid die je mag geven van magnesiumchelaat, heb een paard van 400kg en een van 475,ik dacht zelf aan zo een 25 gram per dag klopt dit? Groet Lony
1
-4

We hebben een terugval! Ondanks de verkleining van de wei, 1/3 zand, 1/3 brandnetels en 1/3 verdroogd super kort gras, loopt onze Shet sinds 2 weken weer moeizaam. Eigenlijk na de dagen van regenval begon ze minder enthousiast mee te gaan wandelen. Nu weigert ze dat. Ze at toen en eet nu alleen hooi met een handje kruiden uit de wei (duizendblad, paardenbloemen e/o iets dat men varkensblad noemt) Ik weet de regenval als oorzaak van haar terugval. Het gras begon weer te groeien. Maar ze bleef steeds moeten zoeken naar een sprietje. De wei is eigenlijk meer zand dan iets anders. Alleen de brandnetels doen het prima. Toen sprak ik onze leverancier van hooi. Ik zei hem dat we een maand lang ons eigen hooi (lang, gedroogd gras dat lag te drogen op de wei na te zijn gemaaid) hadden gevoerd aan de pony. Volgens hem was dat de oorzaak van haar terugval. Hij zei dat zulk hooi nog te vers, nog te rijk is. Daar heb ik geen verstand van en hoop alleen maar dat hij gelijk heeft. Ik kreeg weer hooi dat al maandan van de wei af is. Sinds 5 dagen eet de Shet ouder hooi, echter nog zonder duidelijke verandering. Hopelijk gaat het wel weer de goede kant op met haar dieet van water, hooi en magnesium. De kruiden laat ik voorlopig helemaal achterwege. Wel krijgt ze dagelijks een flinke hand grasbrokken van Hyppolyt om haar magnesium in de mengen. Van een DA kreeg ik in ieder geval een compliment over haar super korte hoefjes. Weer een bewijs dat de cursus niet voor niets is geweest!
0
0

Inmiddels zijn we 4 weken verder. Onze Shet eet alleen nog hooi waardoor ik b.v. Duizendblad en Paardebloem uit de wei meng. Het gaat heel goed met haar hoefjes. Ze galoppeert weer! Even was ik bang voor een terugslag. Maar ze is na de wilde uitspatting niet gevoeliger gaan lopen. Morgen ga ik de magnesium-chelaat halveren. Heb er inmiddels alle vertrouwen in!
1
0

Onderstaande Shetlander at de magnesiumchelaat ook niet. Ik mengde het met Pre Alpin wiesencobs van St. Hippolyt grasbrok, zoals vermeld in het artikel hierboven. Dat werd niks. Het oude paard was er wèl blij mee! Toen mengde ik de magnesium in de grasbrok en strooide er fenegriekpoeder overheen. Dat ging al beter. Maar na enkele hapjes begon het dametje te meesmuilen. Uiteindelijk stopte ze met eten en kreeg het oude paard ook de tweede portie. Hoe dat toch per paard kan verschillen! Daarna heb ook ik de magnesium in een beetje appelmoes zònder toegevoegde suikers gemend en in een grote spuit (die van de Metacam) gedaan. Ik sneed de tuit van de spuit, zodat er een grotere opening ontstond. De moes is nèt voldoende om de magnesium-appelmoesbrij dikvloeibaar te maken. (1 eetlepel) De spuit past achter de voortanden aan de zijkant van de mond en daar kan de brij zonder aarzelen maar beheerst in de mond worden gespoten. Schuin naar achteren gericht. Wanneer de brij niet te dun is, dus met maar heel weinig appelmoes, dan is de kans groter dat het ook in de mond blijft. Tijdens de eerste 5 dagen dat ik het nu geef merk ik dat de Shet de magnesium-appelmoesbrij al makkelijker accepteert. Wanneer ik de magnesium kan gaan halveren hoop ik dat de Shet het nòg makkelijker zal gaan eten. Misschien wel gewoon door de grasbrok! :-)
0
0

Gisteren heb ik weer met mijn Shetlander gewandeld! Ze staat, samen met een oud paard, in een wei van 4ha. Het paard staat daar al zijn hele leven en heeft naar verluid nooit ergens last van gehad. Wel van eenzaamheid. Daarom kwam daar 2 jaar geleden de Shet bij, inmiddels 'me and my shadow'. Maar de kleine humpty dumpty at natuurlijk véél en veel te veel. Ik heb moeten praten als Brugman voordat pas 2 maanden geleden een deel van de wei is afgezet. Oude aannames bij mensen verdwijnen moeizaam! Het idee dat een Shet dik hoort te zijn 'want het zijn nou eenmaal grasmaaiers' was er maar moeilijk uit te krijgen. En duidelijk maken waardoor de Shet ineens niet meer kon lopen was ook niet eenvoudig. Er moest een DA komen kijken, Metacam erin, en dan ging het wel over. Dat klopte als een bus...voor 2 weken. Met de kosten van DA+medicatie als wapen ben ik erin geslaagd iets anders voor te stellen dat maar eenmalig en dus goedkoper zou zijn. De wei werd drastisch ingeperkt met een elektrische afzetting. De Shet krijgt sinds zondag j.l. magnesiumchelaat. Elke dag verwijderde ik iets meer van haar pijnlijke hoefjes totdat ze volgens de regelen der kunst was bekapt. En zie daar:... ze liep vanmorgen normaal! Dat hebben we 'gevierd' met een korte wandeling over straat. Ze liep voorzichtiger dan op de wei maar niet mank. Weer terug bij haar oude vriend stapte ze met kordate pasjes de wei in. Zo fijn om 'jullie gedachtengoed' in de praktijk te kunnen brengen!!!
1
0

Is deze magnesium ook geschikt voor sensibele paarden?
1
-2

Uit onderstaande meldingen verneem ik dat meerdere personen het magnesuim-chelaat in een spuit doen met appelmoes en een appelmoes/banaanmengsel. Op deze site wordt veelvuldig gesproken over hoe slecht te veel suikers voor paarden zijn. In appel en banaan zit ook suiker. Dus begrijp ik die keuze niet. Tips om mijn IJslander het magnesium toe te dienen? Opgeloste (goede) grasbrok met magnesium wordt niet gegeten.
1
-2

Beste, kan iemand me vertellen wat het percentage magnesium is ? Het gaat hier makkelijk naar binnen, maar mijn paard eet alles, ze heeft omwille v e spieraandoening veel supplementen nodig , ik zoek gewoon telken de meest efficiënte en bruikbare vormen voor haar.
0
0

Mijn paard wilde het eerst ook niet eten. Ik heb het andersom gedaan dan ze hier adviseren. In plaats van de hoeveelheid magnesium opbouwen, ben ik begonnen met een extra grote hoeveelheid in koud water gewelde grasbrok want ik wilde zo snel mogelijk genoeg magnesium kunnen geven. Dit werkte goed! De smaak valt dan blijkbaar voldoende weg. Momenteel kan ik al veel minder grasbrok geven omdat hij aan de smaak is gewend. Hij heeft het niet eens meer in de gaten dat het er in zit en hij eet het met smaak.Prima dus. Het doet hem erg veel goed, de magnesium. Oxide eerder geprobeerd en dat deed niets/niet genoeg. Ik neem de magnesium zelf ook en vind het goed te doen met een lepel bosvruchtenyoghurt.
0
0

Ik krijg ook met geen mogelijkheid het magnesium gevoerd, enige manier is in de mond spuiten maar dat is veel geklieder en laat ze het er ook weer uitlopen. Ik zou aanraden het toch iets smakelijker te maken of een manier vinden dat de paarden het willen opnemen.
0
0

Ik voer de magnesium door de appel puree heen (wat appels peren bananen door de blender) + Vitaminebrok en müsli als smaakmaker... en mijn 28 jarige merrie beweegt na 2 weken al zichtbaar beter (artrose) ook met de regen/vochtigheid. Mijn gespannen rijpaard is zichtbaar kalmer
0
0

Pas hier het magnesium chelaat aangeschaft maar mijn paard eet het met geen mogelijkheid op, niet door de slobber,müsli,grasbrok, lucerne noem maar op. Heb het ook mijn andere paard (alleseter eerste klas)aangeboden en ook die eet het niet. Heeft iemand een tip hoe ik het toch naar binnen krijg? Ik zit anders helaas met 3 kg magnesium waar niets meer gedaan wordt...
0
0

Magnesiumcitraat is minder goed opneembaar dan magnesiumchelaat!! Beter kun je de magnesiumchelaat geven Sanne. Wat een nare toestand met je pony, bah. Ik geeft mijn lastige eter met magnesiumtekort de magnesiumchelaat in een grasbrokprakje. Dat is grasbrok in water geweld. Niet zo nat als slobber want dan eet madam het niet maar precies zo veel water dat het na het weken praktisch droog voelt. Daar de magnesium door heen. Ik geef een halve emmer geweekte grasbrok, dat is 1 voerschep als het ongeweekt is. Het is goede grasbrok, met weinig suiker dus niet schadelijk. Op deze manier eet ze de volledige dosis goed op en ze knapt zienderogen op! Ik heb ook met een spuitje geprobeerd maar dat is niet vol te houden en je pony gaat je haten. Veel sterkte met het dier. Het komt vast wel goed!
0
0

Helaas, vijf weken geleden veranderde het karakter van onze shet dramatisch. Twe weken geleden constateerde de Dierenarts een magnesiumtekort en wel zeer ernstig. Twee keer injecties gehad en het leek beter te gaan(met bijvoeren pavo podo care) Afgelopen dinsdag helemaal weer fout, dierenarts heeft haar een infuus gegeven, ik geef elke dag magnesium bij in een spuit met appelmoes(equivital citraat in hoge dosering) haar spierproblemen lijken minder , er komt steeds meer verzet tegen de spuit met appelmoes(die nu zo langzamerhand met gevaar voor eigen leven gegeven worden) maar de onrust verdwijnt ( nog) niet, iemand hier een idee of zoiets blijvend kan zijn?? Ze krijgt voor de pijnlijke spieren ook elke morgen nog pijnstilling. Dus nu drie dagen aan de spuiten met magnesium maar vraag me toch af hoe het verder al gaan. Dierenarts gaf wel aan dat hij het in zijn carriere van 45 jaar maar drie keer eerder zo had meegemaakt , pony was ook compleet atactisch , echt binnen een dag.
0
0

Jazeker geldt dat ook voor mensen en ik gebruik deze voor eigen gebruik, geen idee of dat officieel zo mag maar de magnesium chelaat uit de 'mensenwinkels' is ongelovelijk veel duurder
0
0

Beetje rare vraag maar als Mg selaat voor paarden beter opneembaar is, geld lot dat dan ook voor mensen en zo ja, is deze magnesium dan ook voor mensen?
0
0

hahaha chelaat, autocorrecties zijn leuk...
0
0

kan het kwaad om Mg gelaat met selenium supplement samen te geven. Ik heb ook jullie MG+ liksteen en de F4F.
0
0

Hoeveel gram is 1 afgestreken maatschepje?
0
0

zit er een maatschepje bij?
0
0

Al diverse keren gekocht en zeer tevreden over, echter kan ik nergens vinden hoeveel magnesium er in zit en dit zou ik graag willen weten
0
-1

Al drie maal aangekocht nu. Na twee dagen zie ik een enorme verbetering bij mijn shetlander. Kon de laatste keer niet meer staan op zijn voorbeentje. Nu lag hij erbij. Start opnieuw als het uit Nederland aankomt. Heel goed product. Hij neemt het zonder probleem met grasbrokken. Heel interessante info. Enorm veel bijgeleerd.
0
0

contact