Cindy Helms schreef op woensdag 30 juli 2008, 9:07:
> Cindy Helms schreef op woensdag 30 juli 2008, 8:46:
>
>> Cindy Helms schreef op woensdag 30 juli 2008, 8:26:
> fijn telkens opnieuw dat je de DA's afkat, lijkt op een
> persoonlijke vete. En idd ik weet helemaal niets over hoeven
> omdat het zo een mysterieus opgevulde holte is met een laagje
> hoorn eromheen! Yeah Right
Onbegrijpelijk, ik heb niet anders gedaan dan oprecht iets gevraagd. Geen idee waar je in dit geval afkatten vandaan haalt.
Over kennis van hoeven heb ik nooit anders gezegd dan wat Eddy over veeartsen opmerkt. Bovendien heb Ik redenen- praktijkgevallen- te over om aan de hoe- los - ik - een -bevangen- voet - op- kennis van de meeste veeartsen te twijfelen.
Als we elkaar serieus nemen, dan is er geen reden om me te beledigen met een vraag of ik weet waar een pees bevestigd zit aan het hoefbeen.
Mogelijk dat je een plotseling hogere stand van de hielen een daardoor mindere trekkracht van de diepe buigpees tegen elkaar weg kunt strepen omdat de druk op het hoefbeen hoger zal worden omdat het sowieso al naar beneden gericht is
Ik vraag me ook af in hoeverre het hoefbeen kan kantelen wanneer het naar beneden is gezakt, (hoe je het wilt zien, je kunt ook zeggen de hoefschoen is omhoog gedrukt) en er een paar honderd kilo opdrukt. Ik weet ook niet of de trekpees bij het kantelen of het voorkomen ervan nog een rol speelt.
Maar buiten dit hele verhaal, is het in feite onbelangrijk of en hoe ver een hoefbeen gekanteld is. Of dat nu 5 of 15% is.
Ik kan me nog heel goed herinneren en zijn eigenaar met mij, dat een paard met 15% maar beter geslacht kon worden volgens de behandelend geneesheer. ( de veearts uit dit slechts ene voorbeeldje is nooit meer naar het paard willen komen kijken hoe het weer helemaal gezond liep omdat er een NatuurlijkBekapper aan gewerkt had) .
Het gaat erom of je zo snel mogelijk de juiste omstandigheden creeert om het weer verbonden te krijgen aan het hoefbeen en ik ben daar op jouw manier bij lange niet van overtuigd. Ik neem aan dat je een bevangenpaard met heel hoge hielen dan ook gewoon hoog laat, of nog een beetje hoger zet?
Ik heb er met het drastisch verlagen van hielen in noodgevallen gelukkig nog nooit een veearts bij hoeven halen vanwege een peesontsteking.
Misschien heeft dat te maken met dat het paard heel voorzichtig zal bewegen in zo'n pijnlijke situatie?
Piet
Krom past niet op recht