Nick Altena schreef op zondag 16 november 2008, 22:13:
> Nick Altena schreef op zondag 16 november 2008, 22:10:
>
>> Nils Vellinga schreef op zondag 16 november 2008, 20:47:

>>
>> Dacht dat ik dat al gedaan had....
>
> Het plakken ging mis maar in het eerste antwoord:
Laatste poging
In bericht
nr:26203 schreef ik al :
Terug op je hoeven vraag....
Ik vind eigenlijk niet dat je kan zeggen dat "natuurlijk bekappen" zoals hier op deze site omschreven nou zo iets nieuws is waarbij je je af hoeft te vragen hoe lang zo iets goed gaat.
Ofwel.... ik doe eigenlijk niet veel anders dan dat ik al jaren gedaan deed vóór ik deze cursus gevolgd heb.
Het enige wezenlijke verschil zijn eigenlijk de kwartierboogjes die ik nu wel altijd aanbreng.(indien enigzins mogelijk)
Dát had ik nml. niet geleerd van mijn oude hoefsmid.
Ik heb verder geen opleiding genoten op dit gebied dan de jaren lange praktijk "lessen" van de hoefsmid op een van de manege's waar ook ik werkzaam was.
En ondanks de vaak hevige kritiek hier op het forum als er over de term hoefsmid wordt geschreven.... nmm. lopen er ook best goede rond waar ook een behoorlijk aantal mensen hier nog een hoop van kunnen leren !
Dat deze manier van bekappen al jaren goed gaat is MIJ wel duidelijk....anders was ik dit niet blijven doen.
Erg veel klachten door deze manier van bekappen zal je híér ook niet lezen, dat schijnt men niet te durven ofzo.
Elders wordt wél gewaarschuwd voor deze manier van bekappen (en dan vooral het zelf doen) en wordt er regelmatig geschreven dat er veel paarden zijn die hierdoor problemen hebben gehad en terug gaan op ijzers ..... maar ik zie ze hier zelden tot niet met hun vragen.
(er is hier ooit een dame geweest die terug wilde naar ijzers na 3 jaar lang van alles te hebben probeerd en die gaf ik groot gelijk.... je laat je paard niet 3 jaar amper kunnen lopen nmm. )
Indien je je aan wat eenvoudige regeltjes houd waarbij nmm. het kijken naar (oa. het lopen van) het dier wat je bekapt het belangrijkst is.... dan kan er eigenlijk weinig mis gaan.