Michiel schreef op zondag 4 januari 2009, 10:57:
> Maar goed, hier op PN horen we van vooral Frans dat paarden het
> beste gras en hooi kunnen eten. Omdat daar alles in de goede
> verhoudingen inzit, zonder zetmelen die het paard zijn
> spijsvertering verstoren. Helaas is hij de enigste hier met
> uitgebreide kennis over dit onderwerp.
Ik heb het ook niet zelf verzonnen hoor! Er is veel over dit onderwerp te vinden. Ik kan iedereen aanraden om je zelf te verdiepen met behulp van onafhankelijke bronnen en je dan een oordeel te vormen.
Let wel: onafhankelijke bronnen. Ik zag in het blaadje van de GD een heel artikel staan over
insulineresistentie, dat verdacht veel overeenstemming had met ons artikel over
insulineresistentie.
Het enige verschil was dat er werd gewaarschuwd voor suikervrij gras, en er in het hele artikel met geen woord werd gerept over
krachtvoer, terwijl het toch vooral
krachtvoer is wat uit den boze is bij paarden met
insulineresistentie omdat voor de verwerking van zetmeel heel veel insuline nodig is. In de pagina ernaast stond WEL een advertentie van Subli...

Aangezien de voederindustrie in zowat ieder tijdschrift adverteert, en (allesbehalve uit liefdadigheid) vele onderzoeken sponsort/financiert, wordt de kwalijke invloed van
krachtvoer bijna overal verzwegen. Wie wat lelijks over
krachtvoer schrijft raakt nou eenmaal zijn sponsor kwijt...
Je kunt ons gerust beschouwen als zowat de enige uitgever/redactie die GEEN financiele binding heeft met welke voederfabrikant dan ook.
Als wij op onze voedingspagina zouden schrijven dat "
krachtvoer merk X" het enige goede voer is voor paarden, dan zouden we daarvoor een vergoeding kunnen ontvangen die de totale omzet van onze webwinkel volledig te boven zou gaan.
Ook zouden we ongetwijfeld op forse financiele steun kunnen rekenen als we een onderzoek zouden doen naar de ruwvoer-kwaliteit, als uit dat onderzoek (indirect) zou blijken dat paarden gebaat zijn bij "supplement X".
Een goed begin van je zoektocht naar informatie: lees uitsluitend informatie die vrij is van advertenties, en gebaseerd op onderzoeken die niet zijn gefinancieerd door voedingsfabrikanten.
Het meeste kun je dan direct al aan de kant schuiven. De rest is de onthutsende waarheid dat paarden van nature maar weinig zetmeel binnenkrijgen, er niet op ingesteld zijn dat te verteren, en dat zetmeel een beslissende rol speelt in bijna alle veelvoorkomende kwalen die de gedomesticeerde paarden bedreigen.
Frans
"If your only tool is a hammer, you tend to see every problem as a nail."