InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
Onderwerp starten18943 onderwerpen
275560 berichten
Pagina 10518½ van 18371
Je leest nu op chronologische volgorde
Volg datum > Datum: maandag 2 februari 2009, 14:202-2-09 14:20 Nr:157769
Volg auteur > Van: Marloes van Dijk Opwaarderen Re:157729
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Tips voor trailerladen: paard wil niet meer in de trailer Structuur

Marloes van Dijk
Homepage
Rosmalen
Nederland

Jarig op 14-11

13 berichten
sinds 5-1-2009
Marijke schreef op zondag 1 februari 2009, 19:46:

> Hallo,
>
> Mijn vraag gaat over Brincar, mijn (bijna) 5 jarige

> Ik hoop dat jullie tips voor mij hebben. Waar maak ik een fout?
> Alvast bedankt!
>
> Gr. Marijke

Hallo Marijke!

Ik rij een arabier merrie van 17 jaar oud. Zij is in haar hele leven nog maar 5 keer op de trailer geweest (de trailer is echt spannend dus!) en ik ben nu bezig met een grondwerk cursus, waar ik met de trailer naartoe moet. Ik ben de eerste ochtend een uur bezig geweest, ze wilde er absoluut niet op (een uur bezig geweest).

Toen ik daar aankwam, was de eerste tip die ik kreeg: Na het rijden met de trailer, laat je je paard 20 minuten op de trailer staan 'ontstressen'. Wij mensen denken namelijk als we op bestemming zijn: Snel het paard de trailer af, want ze vind het eng/niet fijn in de trailer. Je paard komt dus met stress van de trailer af. Als je je paard 20 minuten laat staan, (met wat hooi ofzo, dat er wat te doen is) dan is je paard zijn stress kwijt. Als je hem dan de trailer afhaalt, staat je paard niet met de stress van de trailer in de wei.

Het trailerladen heb ik als volgt aangepakt: Ik heb de trailer met 1 kant naast een muurtje gezet, aan de andere kant stond iemand (voor de zekerheid, kan maar beter goed voorbereid zijn) met een longeerlijn, omdat ze steeds vluchtte naar de zijkant waar geen muurtje was. Ik ben met Prince (zo heet het lieve paardje) naar de trailer toegelopen, ik liep zelf achteruit, dus met mijn gezicht naar haar gezicht gericht. Ze bleef op 2 m afstand al staan, maar met de goede momenten druk en de goede momenten rust, liep ze met me mee naar de loopplank. Voor de loopplank laat je je paard stil staan (zelf op de loopplank) rust geven, (je beloont haar omdat ze zo dichtbij is gekomen!) even laten snuffelen, maar wel zorgen dat ze met haar hoofd naar je gericht blijft. Dan wat zelf wat verder de trailer inlopen en vragen of ze met je mee wil. Op het moment dat ze iets of wat in de goede richting beweegt, geef je haar de rust (druk van het halster, zelf onstpannen) En dan steeds een stapje verder!

Op het moment dat ze in de trailer staat, heb ik haar wat hooi gegeven (zodat ze zich niet gaat staan vervelen) 20 minuten laten staan en dan weer uit de trailer en dan lekker gaan grondwerken, rijden of de wei in. De eerste 3 keer had ik nog hulp nodig van iemand anders, omdat ze het nog spannend vond en naast de trailer wilde springen. De 4e keer liep ze zonder twijfel achter me aan.

Gisteren op de 2e keer grondwerkcursus stond iedereen vol verbazing te kijken dat ik haar binnen 2 weken (en 4 keer oefenen) al zover had gekregen dat ze gewoon achter me aanliep de trailer in.

Ik hoop dat je er wat mee kunt, als ik bepaalde dingen niet duidelijk genoeg heb uitgelegd hoor ik het wel!

Liefs, Marloes
Volg datum > Datum: maandag 2 februari 2009, 14:262-2-09 14:26 Nr:157770
Volg auteur > Van: Lena Opwaarderen Re:157726
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Zeggen biezen, grassoorten Structuur

Lena
Limburg
België

Jarig op 27-3

949 berichten
sinds 18-4-2007
Maria Delavega schreef op zondag 1 februari 2009, 19:10:

> Piet schreef op zondag 1 februari 2009, 18:24:
>
>> Nils Vellinga schreef op zondag 1 februari 2009, 18:20:

>
> Bedankt, nu ben ik geruster. Leuke site inderdaad, zou wel nog
> handiger zijn mocht er een fotootje staan bij de naam van het
> kruid.

Op onze natte weide staan redelijk veel biezen, en ze eten ervan, tot hiertoe nooit problemen mee gehad. Eén van de 2 gaat er zelfs naar op zoek.

Onze paarden eten op onze ander weide ook (kleine hoeveelheden) eikentakjes, het staat er nu eenmaal vol eiken, en ook dat heeft tot hiertoe nog geen problemen opgeleverd. De dorre blaadjes (en daarvan hebben we er verschikkelijk veel) raken ze niet aan.

Ik heb hoe langer hoe meer de indruk dat ze best zelf wel weten wat goed is voor hun en wat niet. Niet te snel ongerust worden (maar dat is wel makkelijk gezegd hoor, ik weet het)

groetjes
Je leest nu op chronologische volgorde
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
Onderwerp starten18943 onderwerpen
275560 berichten
Pagina 10518½ van 18371
 InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!

Deelnemers online: 0 verborgen deelnemers.
contact