Marianne Gomes schreef op zondag 12 juni 2011, 8:33:
>
> Tsjonge tsjonge tsjonge Frans
>
> Het wordt steeds interessanter, maar helaas moet ik afhaken, ik ga 250km
> rijden en naar mijn meissie toe.
>
> Ik probeer uit te leggen wat ik observeer, jij wilt perse bewijzen dat ik
> het fout zie en dat ik me niet aan de discussie houdt. Nou ook goed.
Nee joh, dit hele gedoe is gewoon 1 grote miscommunicatie. Het kwam voor Frans niet over als observatiegedrag omdat je er ook een conclusie uit trok/leek te trekken. Dáár reageerde hij op en daar kwam dit hele gedoe door want jullie snapten elkaars insteek gewoon niet.
Ga jezelf nou maar niet opgenaaid voelen en ineens out of the blue ook nog eens de dazenval aanvallen

Ik snap jouw argumenten die je noemt over het onnatuurlijk zijn van de val overigens heel goed.Het gaat alleen wel ergens de mist in want op sommige plekken in NL is er echt dazenOVERLAST, maar dan écht overlast, een teveel aan dazen. Hier bv, en wij hebben nota bene heel veel boerenzwaluwen die jaarlijks terugkomen. Toch dat grote overschot aan dazen. Als er een groot overschot aan dazen is dan betekent dit dat de zwaluwen het blijkbaar niet op kunnen. Het aantal zwaluwen lijkt dus afhankelijk te zijn van iets anders dan van het aantal dazen.
Ben het met je eens dat vetbollen niet natuurlijk zijn, maar er worden veel insectenvetbollen verkocht in de winkels en als mensen dat dan toch kopen, kunnen ze die beter zelf maken.
Maar ik stel voor om weer ontopic te gaan, het is tenslotte een interessante vraag, dat verschil tussen hooi en gras.
Overcompenseren door in verhouding teveel water te drinken als ze hooi eten, en darmen te hebben die blijkbaar niet zo heel goed werken en die dan blijkbaar niet alle water terug kunnen winnen aan het eind van de vertering, is een mogelijke verklaring.
Verveling kan een rol spelen dan, dat ze maar vaker gaan drinken omdat de hooibak leeg is of omdat ze geen zin meer hebben in dat hooi. Grazen blijft vaak interessanter voor ze dan hooi eten.
Of dit de reden is kun je natuurlijk vrij goed testen door een paar dagen een precies afgemeten hoeveelheid water aan te bieden, verspreid over de dag en kijken wat er gebeurt met die mest.
--
Ilona