Locanda schreef op maandag 2 juli 2018, 17:11:
> Even in het kort wat ik zo uit het geleerde ouderlijk huis terug krijg:
>
> Chemische samenstelling van normale omgevingslucht
> Stof % van het volume in droge lucht
> Stikstof (N2) 78.09%
> Zuurstof (O2) 20.94%
> Argon (Ar) 0.93%
> Koolstofdioxide (CO2) 0.03%
>
> Met de begeleidende tekst (in reactie op de openingspost van dit topic)
>
> Reageren op CO2, dat lijkt me kul. CO2 is een gas dat gewoon in lucht zit.
Ja, dat weet ik ook wel
> In uitademlucht iets meer dan in inademlucht.
> Waarom muggen dan eerder op Maz afkomen? CO2 lijkt me niet de verklaring.
Maar daarom hoeft het nog geen kul te zijn. Als ik lieg dan is dat in commissie zogezegd. Ik ben lang niet geleerd genoeg om de precieze uitleg te geven, maar het moet zo zijn dat mugjes een evolutionair heel oud mechaniek bezitten om "CO2-vlag" te detecteren, daar schijnen ze speciale neuronen voor te bezitten. Die hebben allemaal codes en namen waar ik vrolijk overheen gelezen heb, maar, wel belangrijk, dus uitgeschakeld worden door die stofjes. En, omdat het zo'n oud mechaniek is komt het bij heel veel soorten mugjes voor.
> Maar de voedingsmiddelen die genoemd worden, kun je mogelijk wel gewoon
> eens proberen bij hem.
> Zeggen ze ook iets over hoeveel bier of van dat fruit een paard dagelijks
> moet krijgen om genoeg van de gewenste stoffen binnen te krijgen?
Nee, de papers gaan niet over paarden.
Als ik echter alles moet geloven wat ik erover gelezen heb, toch echt wel serieuze papers vanuit o.a. Uni Columbia, werkt de mechaniek universeel.
En als het bij zoveel soorten mugjes zo werkt moet het wel botte pech zijn als die waar onze paarden zo'n last van hebben nu net een uitzondering zijn - maar ook dat weet ik dus niet. Ik weet vooral veel niet, maar aan dat manco ben ik ondertussen gewend.
> Als 1 banaantje per dag zou helpen, is dat dan niet prima?
Zou zomaar kunnen, ik weet het niet. Kwantitatief proberen is het enige dat ik kan bedenken. Of een banaantje kwaad kan verschillen de meningen al, las ik hier.
Zoals ik erover denk kan het overgewicht van de meeste paarden in NL veel meer kwaad dan een banaantje, oftewel een banaantje als "treat" lijkt mij beter dan allerlei brokjes en zooi. Het zal, schat ik in, zoals veel holistische benaderingen, wel aardig wat aanlooptijd nodig hebben om effect te krijgen.
Zo heb ik mezelf genezen van chronische Lyme-disease waar de dokter niets tegen had, dat duurde 2 jaar voor de effecten merkbaar werden en bewijsvoering is daarin moeilijk, interesseert mij ook niet want heb geen verkoop- of patentplannen
Iedere dag een kom zilverhoudende looksoep nuttigen is trouwens na enige tijd ook niet echt meer een culinair genoegen te noemen. Paar jaar later kwam echter de Uni Nottingham met rebuild resultaten van een vrijwel identiek middeleeuws recept, dat tot hun (niet mijn) verbijstering perfect werkt. Ik vind dat ik dat nog niet zo dom bedacht had, dus. Breedspectrum van schimmels tot virussen, zonder resistenties, "weerstandverhogend" zou mijn oma hebben gezegd