InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
Onderwerp starten18883 onderwerpen
275494 berichten
Pagina 18339 van 18367
Je leest nu op chronologische volgorde
Volg datum > Datum: dinsdag 3 juli 2018, 8:583-7-18 08:58 Nr:275071
Volg auteur > Van: Martina Opwaarderen Re:275058
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Intellectueel eigendom muggenafweer bij paarden, was: Misschien een tip voor de seme patienten Structuur

Martina
Hocheifel
Duitsland

Jarig op 16-11

2894 berichten
sinds 30-7-2007
e m kraak schreef op donderdag 21 juni 2018, 17:06:

> Martina schreef op donderdag 21 juni 2018, 15:47:
>
>>>> Net als de andere soepgroente- en en thee-verkopers in

> genegeerd hebben met je diepgezochte kwatsj - sinds wanneer zijn bananen
> onveilige biohazard? Ik heb alles gezegd wat ik erover te zeggen heb,
> bronnen, inspiratie en gedachtengang aangegeven alsmede voorbehoudens. Wat
> wil je verdorie nog meer?
Antwoord op alle vragen ivm werkzaamheid en veiligheid voor ik iets op zou hangen (ook al is het gratis) als je al in een patentaanvraag-fase zit. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/8541587
"Using a caged hamster compared to CO2 as bait in a CDC light-trap with only intermittent fan suction, the hamster attracted less mosquitoes than CO2 emitted at a rate of 225 g/h on days 1 and 2, whereas on days 3 and 4 the smell from the hamster's cage became significantly more attractive than this rate of CO2 for all species of mosquitoes"
Er is dus veel meer in het spel dan CO2 alleen dat mugjes aantrekt. Toont dit ook weer aan. Misschien is de geur van bananen, bier etc wel aantrekkelijker ook al is het CO2 rond het paard niet meer/minder goed waar te nemen door het mugje.

Alles staat of valt met de concentratie van stoffen ook. Bananen eten of ergens deponeren of in verwerken is heel wat anders dan potjes met geïsoleerde stoffen ergens ophangen in concentraties die werkzaam genoeg zijn om muggen op afstand te houden vanwege een verstoorde CO2-waarneming. De vraag die bij elke chemische stof de belangrijkste is: hoeveel ervan is nodig, beantwoord je niet. Dus dat zou nog uitgezocht en getest moeten worden op werkzaamheid in verschillende settings.
Ik zie niet wat er 'diepgezocht' is aan mijn vragen.
Ik heb er geen problemen mee als je me verder negeert. Prima hoor.
Volg datum > Datum: dinsdag 3 juli 2018, 11:453-7-18 11:45 Nr:275072
Volg auteur > Van: e m kraak Opwaarderen Re:275071
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Intellectueel eigendom muggenafweer bij paarden, was: Misschien een tip voor de seme patienten Structuur

e m kraak
Nederland


7960 berichten
sinds 5-5-2004
Martina schreef op dinsdag 3 juli 2018, 8:58:

>> bronnen, inspiratie en gedachtengang aangegeven alsmede voorbehoudens. Wat
>> wil je verdorie nog meer?
> Antwoord op alle vragen ivm werkzaamheid en veiligheid voor ik iets op zou
> hangen (ook al is het gratis) als je al in een patentaanvraag-fase zit.

Of je snapt er niks van, of ik rij iets maximaal in de wielen (zijn er soms plannen in deze richting voor patentaanvragen in de hippische verzorgings sfeer??? Indien, vergeet die dan maar), of... ik weet het niet, maar ik heb je zelden zo feekserig zien reageren. Meestal waren we het zelfs behoorlijk eens.
Nogmaals en ten overvloede: Ik zit niet "al in een patentaanvraag-fase". Integendeel, mijn voorgebruik en declaratie maken patentaanvragen juridisch kansloos, meer hoef ik niet te doen.

> Alles staat of valt met de concentratie van stoffen ook. Bananen eten of
> ergens deponeren of in verwerken is heel wat anders dan potjes met
> geïsoleerde stoffen ergens ophangen in concentraties die werkzaam genoeg
> zijn om muggen op afstand te houden vanwege een verstoorde CO2-waarneming.
> De vraag die bij elke chemische stof de belangrijkste is: hoeveel ervan is
> nodig, beantwoord je niet.

Jazeker wel,
- kwantitatief de hoeveelheid die van nature van bananen uitgaat zou reeds werkzaam moeten zijn.
- Deze kwantiteit is tevens een veilige. Kwestie van Logisch Lezen.
Omdat ik het met Einstein eens ben dat niets oneindig is behalve menselijke domheid heb ik meermaals en nu opnieuw uitdrukkelijk aangegeven dat het om héél kleine hoeveelheden gaat, hoeveelheden die de meeste lezers hier zich niet eens kunnen voorstellen (want, zie vele eerdere onderwerpen op dit forum).

Het kan mij totaal niet boeien of je bananen eet of iets anders doet.
Het zit zo:
- Ik heb voldoende degelijk onderzoek gelezen om aan te nemen dat genoemde stoffen op de voorgestelde manier werkzaam zijn. Er liggen overigens patenten te over in de USA vanuit de onderzoekende universiteiten, maar niets in deze specifieke richting die mij interesseert als paardenliefhebber.
- Ik heb wel zelf bedacht dat genoemde stoffen wellicht toepasbaar zijn in het tegengaan van de mugjes die seme bij paarden triggeren.
- Ik vind dat dit idee breed toegankelijk moet blijven voor alle paarden (zoals ik dat ook vind van alle medicamenten voor menselijke patiënten die geen geld hebben. Stom en maatschappijvreemd van mij he?).
Dus: iedereen mag nog steeds uitdrukkelijk juist wel doen naar believen maar patenten, monopolie en geldgraaierij heb ik bij deze geblokkeerd :-P
Volg datum > Datum: woensdag 4 juli 2018, 20:044-7-18 20:04 Nr:275073
Volg auteur > Van: Merel Stoffers Opwaarderen Re:275070
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Zomaar een hersenspinsel Structuur
Merel Stoffers
Nederland


2090 berichten
sinds 1-2-2009
Locanda schreef op dinsdag 3 juli 2018, 7:50:

> Kijk, daar ben ik.
> Voor degene die op Bokt komen, zie topic:
> Hoefsmid en wij voor een raadsel

> Voor degene die niet op bokt komen, met een beetje geluk zoekt ze zelf de
> nb hoek op. (Althans, dat is wel geadviseerd.)
>
> Dus NIET hier over speculeren ;-) maar daar helpen bij suggesties. :)

Ik beschouw mezelf als een redelijke hoofnerd, maar dat topic, pfft...
Het wordt ook gebruikt om een flink aantal 'bekenden' af te zeiken.
Ik laat me daar buiten hoor...
Volg datum > Datum: donderdag 5 juli 2018, 15:285-7-18 15:28 Nr:275074
Volg auteur > Van: e m kraak Opwaarderen
Volg onderwerp > Onderwerp: Natuurhooi en eiwit Structuur

e m kraak
Nederland


7960 berichten
sinds 5-5-2004
Hoe vaak is het al niet voorbij gekomen, de verzuchting: "mijn paard red het niet op hooi alleen"?

Voor mij speelt dit, deze vraag, al sinds de discussies met Pien alhier (2005 of daaromtrent). Indertijd werden we het eens dat jaarrond alleen hooi niet werkt. Aangevuld met vers gras werkt wel, zonder wat dan ook aan industrieproducten bij te geven. Mijn conclusie toen was dat er iets wel ruim voldoende in gras (ook in natuurgrasvegetatie) zit maar niet in hooi, alleen geen flauw idee wat precies die bottleneck was.

Vooropgesteld dat nmm verreweg de meeste paarden in NL (veel) te dik zijn - nee mijnes niet, eerder ietwat aan de schrale kant naar NL maatstaven als ik het optimaal naar zin voor elkaar heb en dat lukt natuurlijk niet aldoor, maar daardoor vallen fluctuaties in aanzien en dus gewicht wel veel sneller op - heb ik zo langzamerhand wel idee gekregen wat de oorzaak is van afvallen wanneer alleen hooi gevoerd wordt: simpelweg eiwit tekort, niks anders. Hèhè, eindelijk toch eens een tekort ontdekt, althans geïdentificeerd - geen hippe supplementjes, "gewoon" eiwit.
Die bevinding maakt dat het stuurbaar wordt en dat is precies wat ik sinds 2011 uitgeprobeerd heb. Als je iets met een hoog, goed opneembaar eiwitgehalte door het hooi heen doet, maakt niet uit wat, geeft dat relatief snel resultaat. Dat moet je natuurlijk wel met mate en geleidelijk doen anders gaan ze ervan aan de schijterij (vgl. de NLse koeien die chronisch aan de racekak zijn :-( ) en dat schiet ook niet op.
Terugkijken is altijd makkelijk: de ijslanders voerden de ponies op IJsland 's winters stokvis, de combi bietenpulp/lucerne/haver werkt ook prima zoals veel eerder op PN al naar voren gebracht, het is niet moeilijk nog veel meer te bedenken. Eiwit is zelfs gedroogd puur te koop.

Martina zou natuurlijk graag berekeningen willen zien, en kwantitatieve onderbouwing van de veiligheid van mijn bevindingen, maar die heb ik niet. Berekeningen in VEM zie ik niet zitten, omdat er, net als onder mensen, ponies zijn met aanleg tot vermageren of met aanleg tot vervetten, te individueel om daar gemiddelden op los te laten.
Wel, en dat is mij helaas lang achteraf pas opgevallen, valt uit de voedingswaarde tabellen in Bouwman (1988) op de maken dat de eiwitgehalten van lang vers gras naar grof hooi met maar liefst 25% terug loopt. In diverse soorten "stro", en daar vat ik ook na de zaadzetting geoogst grof natuurhooi onder, ligt het eiwitpercentage nog (veel) lager.
Het staat weliswaar niet zo percentatief duidelijk in die tabellen maar ik vind het toch nogal dom van mijzelf er 10 jaar lang overheen te hebben gelezen. Dat komt denk ik omdat "eiwit" in mijn beleving altijd als een no-go voor ponies werd/wordt gepresenteerd, o.a. in verband met laminitis, waardoor ik aannam dat eiwit sowieso in voldoende mate voorhanden is en dus geen aandacht behoeft (ook al omdat in NL vooral sprake is van tevelen i.p.v. tekorten).
Bovenstaande bevinding staat eveneens in logisch contrast met het eiwitrijke NLse boerengras dat als hoofdfoerage zo ongeschikt voor onze paarden is.
Volg datum > Datum: vrijdag 6 juli 2018, 17:196-7-18 17:19 Nr:275075
Volg auteur > Van: Martina Opwaarderen Re:275068
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Misschien een tip voor de seme patienten Structuur

Martina
Hocheifel
Duitsland

Jarig op 16-11

2894 berichten
sinds 30-7-2007
Locanda schreef op maandag 2 juli 2018, 17:11:

> Even in het kort wat ik zo uit het geleerde ouderlijk huis terug krijg:
>
> Chemische samenstelling van normale omgevingslucht

>
> Reageren op CO2, dat lijkt me kul. CO2 is een gas dat gewoon in lucht zit.
> In uitademlucht iets meer dan in inademlucht.
> Waarom muggen dan eerder op Maz afkomen? CO2 lijkt me niet de verklaring.
(Cullicoide)muggen worden aangetrokken door: CO2, licht, geur en warmte. Meerdere detectiemechanismen zijn dus aanwezig.
De mug kan CO2 verschillen van 0,01% in de buitenlucht detecteren. In uitademlucht zit 100x zo veel CO2 dan in de buitenlucht. Dat detectiemechanisme werkt dus.
De door de huid gemaakte melk- en vetzuren trekken muggen aan, je ruikt dus lekker. Niet alle muggen vinden de zelfde geurtjes even lekker en hoe lekker ze je vinden schijnt te verschillen met de op de huid aanwezige bacteriën (niet iedereen heeft de zelfde cocktail). Daarom wordt de ene persoon meer aangetrokken door (bepaalde) aanwezige muggen dan de ander. Heb je een lekkerdere cocktail heb je pech.
De mug kan een verschil van 0,05 C detecteren en kan schijnbaar een konijn op 2m afstand waarnemen. Op hoeveel afstand de mug een paard op warmte te detecteren is de vraag, maar zeker niet op minder dan 2 meter lijkt me.

Ik zie geen reden waarom na uitschakelen van het CO2/geursysteem de overige detectiesystemen ook zouden moeten falen. Er is geen voordeel om voor alles een zelfde aan/uit-knop te hebben en licht/warmte is bovendien wat anders dan geurstoffen/CO2. Lijkt me dat je verschillende soorten 'detectieorganen' nodig hebt voor chemicaliën of straling. Je proeft immers ook niet met je ogen. Onlogisch dus dat alles door een 160-tal van chemicaliën in 1x uitgeschakeld zou worden.

Hoe zit het dan in deze setting ivm paarden die buiten staan of in een (bij voorkeur zo donker mogelijke) schuilstal...
Een paard ademt CO2 uit. Dat CO2 wordt met de veelal ongehinderde luchtstroom meegenomen en een heel eind verderop opgepikt door de mugjes. Zo'n mugje kan een mens in z'n slaapkamer vinden van buiten als het raam open staat en er geen hor voor zit. Dus we kunnen aannemen dat een cullicoidemug een paard van verre kan detecteren via uitgeademd CO2. Het zou mij eigenlijk logisch lijken als van dichtbij zelfs het warmtedetectiesysteem zou overheersen, omdat het mugje zodra het een paard vindt en wil landen in bijvoorbeeld de manenkam grote kans heeft om uit die CO2-vlag te moeten vliegen, zou beetje jammer zijn om zo dichtbij dan het paard niet meer te vinden omdat de CO2-vlag van de paardenneus af waait.

Dus, voor het effectief 'verbergen' van je paard dmv een stofje in de lucht moet je minimaal een 'bubbel' van 2+ meter om een paard heen creëren waarin je werkzame stof zich bevindt die de CO2 detectie verstoort (waarschijnlijk zal zo'n 'cloacking-bubbel' voor een paard groter zijn dan voor een konijntje...). Binnen die bubbel heeft het mugje immers geen CO2/geur-radar meer nodig, dan vindt ze het paard ook wel op warmtestraling.

Op dat punt wordt het belangrijk om te weten in welke concentraties een paard die stoffen dan moet uitscheiden om zo'n veilige CO2-detectie-verstorende bubbel van 2+ meter om zich heen te kúnnen creëren. En, last, but not least; hoeveel te consumeren fruit/bier bv is er dan nodig voor het uitscheiden van de juiste hoeveelheid werkzame stoffen?
Maar juist dát is allemaal onbekend.

> Maar de voedingsmiddelen die genoemd worden, kun je mogelijk wel gewoon
> eens proberen bij hem.
> Zeggen ze ook iets over hoeveel bier of van dat fruit een paard dagelijks
> moet krijgen om genoeg van de gewenste stoffen binnen te krijgen?
Inderdaad, goede vraag dus, uiteraard vraagt een chemicus meteen om hoeveelheden, want it's the dose that makes the poison. Een dosis ziet eruit als: “2 bananen en 1 meloen voor een paard van 500 kilo per dag” (om es iets te verzinnen).
Een dosis ziet er niet uit als 'de mechaniek werkt universeel' etc. etc. etc.
>
> Als 1 banaantje per dag zou helpen, is dat dan niet prima?
Het moet wel een verdomd knappe banaan zijn $1

Één banaan is misschien wel, misschien niet prima. Misschien zorgt het juist voor veel meer jeuk (ondanks minder muggen). Het is volledig onduidelijk of 1 gegeten banaan überhaupt ervoor zorgt dat een paard ook maar iets van de werkzame stoffen uitscheidt, laat staan of er genoeg chemicaliën zijn om in de buitenlucht een voldoende groot effect te hebben op detectieverstoring voordat de warmte uitstraling de rest doet.
Meten is weten. Ongeteste ideeën zijn leuk, maar in feite heb je er weinig aan, het is niet meer dan een onbewezen ideetje, met in dit geval grote kans op jeuk-versterkende effecten.
En zo lang het totaal onduidelijk is om welke hoeveelheden het gaat is er logischerwijs ook niets bekend over veiligheid.
Als je stoffen niet isoleert, maar ze in voedingsmiddelen gebruikt zitten er nog vele andere stoffen bij ook. Stoffen, waarvan bekend is dat ze een negatief effect hebben op cullicoide-allergische paarden.

Omdat er te veel onbeantwoorde vragen zijn ivm het hele idee zou ik zeker niet adviseren bepaald fruit of bier aan allergische paarden te voeren. Dat veel paarden in NL te dik zijn is ook geen reden om dan allergische paarden één of meerdere (wie weet, dosis onbekend) bananen etc te voeren. Mensen met zo'n dier wringen zich vaak al in alle bochten om voer te vinden dat zo laag mogelijk in koolhydraten is.
(Ik ga er even vanuit dat voeren het idee is en niet fruit of bier in de wei/PP/schuilstal leggen of aan een paard te hangen. Containertjes vol met geïsoleerde werkzame stof ergens deponeren of aan een paard hangen lijkt me praktisch ook niet echt haalbaar/veilig.).
Volg datum > Datum: zaterdag 7 juli 2018, 8:447-7-18 08:44 Nr:275076
Volg auteur > Van: e m kraak Opwaarderen Re:275075
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Misschien een tip voor de seme patienten Structuur

e m kraak
Nederland


7960 berichten
sinds 5-5-2004
Martina schreef op vrijdag 6 juli 2018, 17:19:

> (Cullicoide)muggen worden aangetrokken door: CO2, licht, geur en warmte.
> Meerdere detectiemechanismen zijn dus aanwezig.
> De mug kan CO2 verschillen van 0,01% in de buitenlucht detecteren. In
> uitademlucht zit 100x zo veel CO2 dan in de buitenlucht. Dat
> detectiemechanisme werkt dus.

:-)

> Ik zie geen reden waarom na uitschakelen van het CO2/geursysteem de
> overige detectiesystemen ook zouden moeten falen. Er is geen voordeel om
> voor alles een zelfde aan/uit-knop te hebben en licht/warmte is bovendien
> wat anders dan geurstoffen/CO2. Lijkt me dat je verschillende soorten
> 'detectieorganen' nodig hebt voor chemicaliën of straling. Je proeft
> immers ook niet met je ogen. Onlogisch dus dat alles door een 160-tal van
> chemicaliën in 1x uitgeschakeld zou worden.

Praktisch niet onlogisch, en al helemaal niet "dus", want het gaat om een serieel waarnemings-detectie systeem.
Uitgeschakeld als in niet in werking tredend zolang niet binnen geschikte afstand.

> Zo'n mugje kan een mens in z'n slaapkamer vinden van buiten als het raam
> open staat en er geen hor voor zit. Dus we kunnen aannemen dat een
> cullicoidemug een paard van verre kan detecteren via uitgeademd CO2. Het
> zou mij eigenlijk logisch lijken als van dichtbij zelfs het
> warmtedetectiesysteem zou overheersen

Serieel dus. Eerst CO2 (grootste afstand), dan pas eventueel warmte.
Zonder CO2 waarnemingssysteem wordt de slaapkamer niet gevonden en heb je alleen nog maar last van de mugjes die je slaapkamer per toeval vonden, daarbij tevens vrouwelijk zijn en binnen bereik van je warmteaura komen - een zo groot mogelijke slaapkamer heeft daarin dus ook een muggenwerend voordeel (of omring je, als man zijnde, door vriendinnen - je zult zien dat die lek geprikt worden terwijl je nergens last van hebt ;-) ).

> Een dosis ziet er niet uit als 'de mechaniek werkt universeel' etc. etc.
> etc.

Je moet een kwalitatieve bewering niet verwarren met een kwantitatieve, en ook niet etc. etc. etc. Het lijkt wel alsof je oefent om in de politiek te gaan. Flauw.

>> Als 1 banaantje per dag zou helpen, is dat dan niet prima?
> Het moet wel een verdomd knappe banaan zijn $1

Ha... ha... ha... Is je echte achternaam soms Trump?

> Als je stoffen niet isoleert, maar ze in voedingsmiddelen gebruikt zitten er nog
> vele andere stoffen bij ook. Stoffen, waarvan bekend is dat ze een negatief
> effect hebben op cullicoide-allergische paarden.

Vertel eens, voor welke voedingsbestanddelen is dat overtuigend aangetoond en in welke mate (kwalitatief/kwantitatief)?
Ik wil nu dus graag per omgaande een onderbouwde lijst zien van "vele stoffen in voedingsmiddelen waarvan bekend is dat ze een negatief effect hebben op cullicoide-allergische paarden" want ik weet van niets en neem aan dat je niet toch alles zomaar uit je nekbaard bralt.

> Omdat er te veel onbeantwoorde vragen zijn ivm het hele idee zou ik zeker
> niet adviseren bepaald fruit of bier aan allergische paarden te voeren.

Maar lieverd, ik adviseer helemaal niets, en al zeker geen WC-eend!
Ik heb alleen maar een idee gerapporteerd, opgedaan uit combineren van literatuur.
Omdat ik nog nergens dat idee gelezen had en dacht daar misschien paarden mee te helpen.
Doe er vooral mee wat je wil of niet wil.

> Dat veel paarden in NL te dik zijn is ook geen reden om dan allergische
> paarden één of meerdere (wie weet, dosis onbekend) bananen etc te
> voeren. Mensen met zo'n dier wringen zich vaak al in alle bochten om
> voer te vinden dat zo laag mogelijk in koolhydraten is.

Dat veel paarden in NL te dik zijn is een heel ander verhaal. Je moet de zaken niet door elkaar halen. Dé manier om drastisch te vermageren is overwinteren in de OVP :-P
Je kunt ook mijn, toevallig of het moest zo zijn, letterlijk voorgaande post omtrent VEMbalans lezen.

> (Ik ga er even vanuit dat voeren het idee is en niet fruit of bier in de wei/PP

neee Nee, het idee is dat genoemde stoffen voor genoemd doel werkzaam zijn! Goddomme nog aan toe, lees en snap dat nu eens!!! Er zijn denk ik talloze, uiteenlopende manieren om daar invulling aan te geven.

AUMMMMMM... nu hard toe aan een koppie lotusthee :-D
Volg datum > Datum: dinsdag 10 juli 2018, 17:0310-7-18 17:03 Nr:275077
Volg auteur > Van: Christel Provaas Opwaarderen Re:275076
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Misschien een tip voor de seme patienten Structuur

Christel Provaas
Walem
Nederland

Jarig op 1-3

7725 berichten
sinds 9-7-2005
Wat is zilverhoudende looksoep?

• Wie de lat hoog legt, leert nooit limbodansen •
Volg datum > Datum: dinsdag 10 juli 2018, 20:3610-7-18 20:36 Nr:275078
Volg auteur > Van: Merel Stoffers Opwaarderen
Volg onderwerp > Onderwerp: Gezocht: buitenstalling Zuid-Holland gezocht Structuur
Dit onderwerp is gekoppeld aan een advertentie. advertentie bekijken.
Merel Stoffers
Nederland


2090 berichten
sinds 1-2-2009
Ik ben op zoek naar een nieuwe plek...

Volledig zelf doen of in pension ergens, ik sta voor alle opties open...

Als iemand nog tips heeft, dan hoor ik het heel graag :)
Volg datum > Datum: dinsdag 10 juli 2018, 22:5810-7-18 22:58 Nr:275079
Volg auteur > Van: e m kraak Opwaarderen Re:275077
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Misschien een tip voor de seme patienten Structuur

e m kraak
Nederland


7960 berichten
sinds 5-5-2004
Christel Provaas schreef op dinsdag 10 juli 2018, 17:03:

> Wat is zilverhoudende looksoep?

Een close variant op dit:
www.newscientist.com/article/dn27263-anglo-saxon-remedy-kills-hospital-superbug-mrsa#.VRo-zuEpqHQ
www.youtube.com/watch?v=mo4K51bQVs0
Uiteraard gebruik ik geen koper maar zilver en er zijn enkele andere kleine verschillen, maar het idee is idem.
Aangezien mijn idee qua uitvoer startte in 2012, je moet toch wat als de dokter het bij voorbaat al opgegeven heeft, dus 3 jaar voor deze volkomen onafhankelijke bevestiging, denk ik toch echt dat het werkt. Gebaseerd op het oligodynamisch effect van Carl von Nägeli.
Fragmentarisch staat er van alles over het recept eerder op PN, vanaf halverwege 2010 ergens (want toen werd ik voldoende ziek om ermee naar de dokter te hobbelen), dik jaar over getobd, dus rond 2011 zou ik zoeken.

Je begrijpt dat, gezien de recente kamikaze aanval van Martina, ik er niet over peins het complete eindrecept op PN te zetten. Niet wetenschappelijk genoeg, allerlei vragen over werkzaamheid (en veiligheid!). Dat zie je trouwens ook terug in het filmpje, die westers culturele houding; heb je iets dat overduidelijk werkt, kun je het zolang het niet artificieel chemisch gereproduceerd is niet gebruiken.
Soit, deze heks is van zijn makkes af.

http://ia601406.us.archive.org/15/items/leechdomswortcun02cock/leechdomswortcun02cock.pdf
facsimile Bald's Leechbook: http://www.bl.uk/manuscripts/Viewer.aspx?ref=royal_ms_12_d_xvii_fs001ar
Naschrift (woensdag 11 juli 2018, 23:52):
Oja, vergeten te vermelden: geen mens weet hoe het oligodynamisch effect werkt. Geen afdoende verklaring. Laat staan een synthese cocktail. So far for science
Naschrift (woensdag 11 juli 2018, 23:55):
Ik vrees daarom, vanwege die blind spot, dat het onderzoek in Birmingham gaat doodlopen naar westerse wetenschappelijke maatstaven.
Naschrift (woensdag 11 juli 2018, 23:58):
En ook dit gaat weer over minuscule hoeveelheden: 0.01 mg/ltr. De moleculaire wereld is een totaal andere realiteit waarin niets solide is.
Volg datum > Datum: vrijdag 13 juli 2018, 22:5013-7-18 22:50 Nr:275080
Volg auteur > Van: Coralie Opwaarderen
Volg onderwerp > Onderwerp: verkeerd weidebeheer oorzaak klimaatverandering?? Structuur

Coralie
Gulpen
Nederland

Jarig op 21-7

1973 berichten
sinds 11-8-2004
Voor mij een hele nieuwe manier van kijken:



en



Ben heel benieuwd wat jullie hier van vinden!

(Als je de video's niet kan openen, klik dan op: beantwoorden, en op: quote originele bericht, dan kan je de URL's kopiëren in de menu-balk.)
Volg datum > Datum: zaterdag 14 juli 2018, 12:4514-7-18 12:45 Nr:275081
Volg auteur > Van: Coralie Opwaarderen Re:275080
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: verkeerd weidebeheer oorzaak klimaatverandering?? Structuur

Coralie
Gulpen
Nederland

Jarig op 21-7

1973 berichten
sinds 11-8-2004
Niet alleen verkeerd weidebeheer, maar alle grondbeheer in landbouw en natuur reservaten.

Hier de TED-talk van de ontdekker van dit nieuwe inzicht:


Naschrift (zaterdag 14 juli 2018, 12:46):
te vinden op: https://www.youtube.com/watch?v=vpTHi7O66pI
Volg datum > Datum: zaterdag 14 juli 2018, 23:1114-7-18 23:11 Nr:275082
Volg auteur > Van: e m kraak Opwaarderen Re:275081
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: verkeerd weidebeheer oorzaak klimaatverandering?? Structuur

e m kraak
Nederland


7960 berichten
sinds 5-5-2004
Coralie schreef op zaterdag 14 juli 2018, 12:45:

Goed verhaal he? Met ruimschoots proefondervindelijke praktijkonderbouwing.

> Niet alleen verkeerd weidebeheer, maar alle grondbeheer in landbouw en
> natuur reservaten.

Nee, niet alle.
Het gaat om de bruine/gele verwoestijnende gebieden op de kaart.
Dat is gelukkig een ver van het NLse bed show. Hier heerst een andere werkelijkheid:
www.youtube.com/watch?v=vUmP8Tli-Mc
Ook allemaal waar zover ik weet. Als je de grootte van NL versus de USA erbij verdisconteert staat NL helemaal mijlenver bovenaan, op Olympische hoogte, in relatieve efficiëntie. Dankzij het verbond tussen 'Wageningen' en de grootindustrie.
Die efficientie zorgt er helaas ook voor dat veel agragrond de naam grond nmm niet meer mag hebben, het is dood substraat maar woestijn wordt het voorlopig desondanks niet. En al doet SBB nog zo haar best, een woestijn wordt de OVP niet.
Die efficientie zorgt er tevens voor dat ik in de regel geen flauw idee heb waar ik in NL goed ponyvoer vandaan haal. Als ik een wandeling met Elska maak zie ik precies welke plantjes ze onderweg graast - datzelfde wil ik ook in mijn hooi, duizendblad, klavers, etc. teveel om allemaal op te noemen.
Ook in de super, die toch vol met echt voedsel zou kunnen liggen á la een Franse markt want NL is een superrijk land en met stip kampioen in voedselproductie, heb ik er in NL voor 95+% niks aan... allemaal prefab derrie.
Tsja, misschien wordt alles wat van enige culinaire waarde is wel geëxporteerd....
ehm

Hoe wij hier dan toch nog overleven, met handhaving van een minimaal culinaire standaard? Dat zet ik niet op internet, geen behoefte aan concurrentie in onze niche :-P
Volg datum > Datum: zondag 15 juli 2018, 1:1515-7-18 01:15 Nr:275083
Volg auteur > Van: e m kraak Opwaarderen Re:275076
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Misschien een tip voor de seme patienten Structuur

e m kraak
Nederland


7960 berichten
sinds 5-5-2004
e m kraak schreef op zaterdag 7 juli 2018, 8:44:

> Martina schreef op vrijdag 6 juli 2018, 17:19:
>
>> Als je stoffen niet isoleert, maar ze in voedingsmiddelen gebruikt zitten er nog
>> vele andere stoffen bij ook. Stoffen, waarvan bekend is dat ze een negatief
>> effect hebben op cullicoide-allergische paarden.
>
> Vertel eens, voor welke voedingsbestanddelen is dat overtuigend aangetoond
> en in welke mate (kwalitatief/kwantitatief)?
> Ik wil nu dus graag per omgaande een onderbouwde lijst zien van "vele
> stoffen in voedingsmiddelen waarvan bekend is dat ze een negatief effect
> hebben op cullicoide-allergische paarden" want ik weet van niets en neem
> aan dat je niet toch alles zomaar uit je nekbaard bralt.

Nou, komt daar nog wat van?
Volg datum > Datum: maandag 16 juli 2018, 17:4016-7-18 17:40 Nr:275084
Volg auteur > Van: Coralie Opwaarderen Re:275082
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: verkeerd weidebeheer oorzaak klimaatverandering?? Structuur

Coralie
Gulpen
Nederland

Jarig op 21-7

1973 berichten
sinds 11-8-2004
e m kraak schreef op zaterdag 14 juli 2018, 23:11:

> Coralie schreef op zaterdag 14 juli 2018, 12:45:
>
> Goed verhaal he? Met ruimschoots proefondervindelijke
> praktijkonderbouwing.

Ja! Ik was echt verrast! Voor mij helemaal nieuw dit.
Maar heel overtuigend gebracht..

>> Niet alleen verkeerd weidebeheer, maar alle grondbeheer in landbouw en
>> natuur reservaten.
>

> en de grootindustrie.
> Die efficientie zorgt er helaas ook voor dat veel agragrond de naam grond
> nmm niet meer mag hebben, het is dood substraat maar woestijn wordt het
> voorlopig desondanks niet.

Maar als we nu echt langere periodes met droogte gaan krijgen kan dat alsnog wèl gaan gebeuren!
En ik eet echt nooit meer groente afkomstig van deze 'grootindustrie'.
Tomaten, ik ben er dol op, maar wat je nu in de winkel krijgt is niet te vreten!!
Vroeger kreeg je heerlijke, en goedkope, tomaten uit Z-Europese landen. Maar nu eet heel Europa de smakeloze tomaten uit onze kassen.. :-(

> Die efficientie zorgt er tevens voor dat ik in de regel geen flauw idee
> heb waar ik in NL goed ponyvoer vandaan haal. Als ik een wandeling met
> Elska maak zie ik precies welke plantjes ze onderweg graast - datzelfde
> wil ik ook in mijn hooi, duizendblad, klavers, etc. teveel om allemaal op
> te noemen.

Ja. Herkenbaar. Daarom vind een paard zulke eet-wandelingen met baasje ook zo leuk! Als ze in een gezonde wei zouden staan en goed hooi zouden krijgen zou dat een ander verhaal worden..

> Ook in de super, die toch vol met echt voedsel zou kunnen liggen á la een
> Franse markt want NL is een superrijk land en met stip kampioen in
> voedselproductie, heb ik er in NL voor 95+% niks aan... allemaal prefab
> derrie.

Helemaal mee eens. Echt heel verdrietig..! Als ik al die akkers zie wanneer ik wandel,besef ik dat er niets is wat er op die enorme uitgestrekte akkers groeit, wat ik zou willen eten!.. Niets!

> Tsja, misschien wordt alles wat van enige culinaire waarde is wel
> geëxporteerd....
> ehm

Nee, de Grieken zijn gedwongen om onze smakeloze kas tomaten te kopen. Hun eigen tomaten zijn te duur geworden..

> Hoe wij hier dan toch nog overleven, met handhaving van een minimaal
> culinaire standaard?

Ben lid van deze club:
https://locotuinen.nl/
Heerlijk!
Dergelijke initiatieven komen steeds meer op.
Ook voor vlees-eters zijn er alternatieven te vinden..

Maar wat ons weidebeheer betreft voor de paarden:
De manier waarop ik het altijd gedaan heb, blijkt volgens de theorie van Allan Savory echt slecht te zijn: het gras krijgt niet de kans om zich op een gezonde manier te ontwikkelen. Slecht voor de wei èn voor de paarden!
Volg datum > Datum: dinsdag 17 juli 2018, 0:2917-7-18 00:29 Nr:275085
Volg auteur > Van: e m kraak Opwaarderen Re:275084
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: verkeerd weidebeheer oorzaak klimaatverandering?? Structuur

e m kraak
Nederland


7960 berichten
sinds 5-5-2004
Coralie schreef op maandag 16 juli 2018, 17:40:

> Maar als we nu echt langere periodes met droogte gaan krijgen kan dat
> alsnog wèl gaan gebeuren!

Nee, NL is een deltagebied. Het moet wel heel raar lopen in wanbeheer van de waterschappen wil dat helemaal fout gaan. Feitelijk zijn grote delen van NL, kunstmatig door onderbemaling op bestelling van de agra, al veel droger dan ze van nature zou zijn.

> Ja. Herkenbaar. Daarom vind een paard zulke eet-wandelingen met baasje ook
> zo leuk! Als ze in een gezonde wei zouden staan en goed hooi zouden
> krijgen zou dat een ander verhaal worden..

Niks hoor, mijnes krijgen nmm uitstekend hooi en nog steeds is Els te porren voor onze romantische wandelingen FGGrinn!
Overigens met hengstemans dito, als we uit rijden gaan doen we dingen die we allebei leuk vinden zoals ik hier al zovaak verteld heb, stukkie rennen, grazen op een favoriet plekkie, ons opwinden en prachtig showtölten (hij kán het wel als de zin er maar is :-D ) als we mooie merries tegenkomen, als het niet leuk is kun je net zo goed thuisblijven en dat geldt voor hem natuurlijk ook.

> Maar wat ons weidebeheer betreft voor de paarden:
> De manier waarop ik het altijd gedaan heb, blijkt volgens de theorie van
> Allan Savory echt slecht te zijn: het gras krijgt niet de kans om zich op
> een gezonde manier te ontwikkelen. Slecht voor de wei èn voor de paarden!

Ik weet natuurlijk niet precies hoe jij het altijd gedaan hebt, maar je moet geen appels met peren vergelijken. Als je, zoals naar ik aanneem de meesten, een typisch NLse soortarme paardenpostzegelwei hebt kan ik daar idd niet enthousiast over worden, maar da's op PN toch geen nieuws.... In Friesland liggen nog enkele oorspronkelijke, overblijvende soortenrijke weidevegetaties, een paar kleine stukjes nog als voorbeeld van hoe het kan zijn, aan de Duitse kant (Ost-Friesland) veel meer. Het Borkener Paradies aan de Eems, hier niet ver vandaan, wat in de jaren 80 als Hudewald het schoolvoorbeeld voor de oorspronkelijke NLse natuurbegrazingsideeën was, is echt prachtig. Ook die echter zijn niet door discontinue massale begrazing ontstaan, maar door kleinschalige lokale diversiteit. De kwaliteit van je wei kun je nmm simpel beoordelen aan de hand van de vegetatiediversiteit, in een topwei groeien minstens 100 verschillende soorten planten. Wat minder top maar toch goed: 50.

De grootschalige situaties zoals Savory beschrijft en wat te doen is echter totaal niet van toepassing op NL wat van nature vooral tevelen i.p.v. tekorten heeft, want het is nu eenmaal een zeer voedselrijke natte rivierendelta. Het grootste probleem in de meeste NLse natuurgebieden zijn de tevelen die tot bioverschraling leiden. Zelfs in de Flevopolders, waar men toch behoorlijk extreem de best doet de boel te vernielen met korte termijn roofbouw (niet alleen de OVP hoor!), krijg je verwoestijning in droogte niet zomaar voor elkaar.
Savory's verhaal lijkt wél ten voeten uit het voorbeeld van wat er nmm mis is met het OVP grazersbeheer in relatie tot de doelstelling, en hoe de nu voorgestelde aanpassing (standbegrazing verminderen) wederom totaal mis schiet. Talrijke leken is het ook opgevallen en vele malen is al geschreeuwd "die beesten kunnen nergens heen, kunnen niet rondtrekken" - en dat is precies wat discontinue massale begrazing is in tegenstelling tot continue overbegrazing. Frans Vera heeft wel naar Afrika gekeken maar er niets van begrepen, zelfs het Amboseli nationaal park in het geïsoleerde Kilimanjarogebied is al 392 vierkante kilometer volgens wiki. Dit kan dus niet in die OVP-postzegel waarbinnen 20 vierkante kilometer begraasbaar, met de voorgestelde vermindering zit je nog steeds met een continue dichtheid die aan intensieve veehouderij grenst. Exact het beheersgedrag dat volgens Savory leidt tot catastrofe en totale vernieling. Lijkt wel of ze daar een handleiding volgen de boel compleet en zo snel mogelijk totaal kapot te krijgen, dat actievoerders het een concentratiekamp noemen kan ik best begrijpen.
Ik schreef hierboven "Savory's verhaal lijkt", niet "is", omdat ik twijfels ook over deze toepasbaarheid heb. Want in andere begrazingen, m.n. Midwolderbos (0,1 GVE/ha), heb ik de ervaring (en eerder beschreven op PN) dat wanneer het gebied veel groter is dan de paarden nodig hebben, de paarden zelf als het ware hun weiden aanleggen én onderhouden en de rest van het gebied nauwelijks gebruiken... ze lopen er wel eens doorheen, weten precies de weg, alle paadjes, maar gebruiken het (ook in de winter!) nauwelijks om te foerageren. Nat, megavoedselrijk NL is nogmaals niet vergelijkbaar met de voorbeeldgebieden van Savory.
Hoe het nu precies in elkaar zit voor de NLse situatie weet ik ook niet, maar wel dat gehouden vee (grote grazers, koeien, paarden, herten, voor mijn part kangoeroes) ineens "natuur" noemen, alleen maar omdat ze aan zelfredzaamheid worden overgelaten (is eigenlijk gewoon extensief boeren), een miskleun van de eerste orde is, een toppunt van faunavervalsing.
Je leest nu op chronologische volgorde
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
Onderwerp starten18883 onderwerpen
275494 berichten
Pagina 18339 van 18367
 InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!

Deelnemers online: 0 verborgen deelnemers.
contact