van Tilburg schreef op maandag 21 augustus 2006, 14:26:
> Vertel? Ik heb gezocht op bijwerkingen van de werkzame stof
> maar kan zo niet iets vinden. Althans: niet voor paarden... Heb
> alleen in NL gezocht....
> Ik ben er inmiddels achter hoe complex het werkelijk is en hoe
> werkelijk alles met alles samenhangt.
>
> Groet Angèle
Dag Angéle, dank voor de info. Niet iedereen kan zo goed Engels lezen dus heb ik het even door Alta Vista gehaald... is wat kromme tekst, maar misschien duidelijker.
Vertaling: De "gevolgen van praziquantel (CAS 55268-74-1) werden voor van de serumglucose en insuline niveaus bij normoglycemic en hyperglycemic ratten bestudeerd. Ook werd het gecombineerde effect van praziquantel en glibenclamide (CAS 10238- 21-8) op mondelinge glucosetolerantie bij ratten onderzocht. Praziquantel, die mondeling in een dosis 250 mg/kg wordt gegeven, verhoogde beduidend het niveau van de serumglucose bij hyperglycemic ratten zonder het veranderende niveau van de seruminsuline. Na mondelinge glucose veroorzaakte de lading, praziquantel een significante verhoging van het niveau van de serumglucose en werkte de hypoglycemic actie van glibenclamide tegen. Deze resultaten wijzen erop dat praziquantel het beduidend verhoogde niveau van de serumglucose bij zowel hyperglycemic ratten als na glucoselading. Aangezien de insulineniveaus niet beduidend door praziquantel worden veranderd, kan het hyperglycemic effect van deze drug aan remming van randglucosegebruik worden toegeschreven. De zorg zou moeten worden genomen als praziquantel aan diabetespatiënten."wordt voorgeschreven.
Dat het een heel complexe materie is... daar komen we zo langzamerhand ook achter.
Niet alleen het fenomeen IR, maar ook SeMe.....
De laatste heeft zeker ook te maken met een verschuiving of disfunctioneren van het immuumsysteem. Daarom (denk ik) ook vaak een combi: SeMe, chronisch of vaak
hoefbevangen, vaak te zwaar.....
Groet,
Wil.