InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
Onderwerp starten18943 onderwerpen
275560 berichten
Pagina 4382½ van 18371
Je leest nu op chronologische volgorde
Volg datum > Datum: dinsdag 14 november 2006, 13:2114-11-06 13:21 Nr:65717
Volg auteur > Van: Hanne Opwaarderen Re:65649
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: SUPER!!! Shiatsu voor paarden! Structuur

Hanne
Homepage
Maastricht
Nederland

Jarig op 14-9

59 berichten
sinds 7-10-2005
>>
>> Mijn zus (Hanne) doet de 2/3-jarige opleiding bij Evy...Ik zal
>> d'r zeggen dat ze mee kan gaan babbelen!
>
> Nice!! :-D Ik wil best ook wel eens horen hoe Evy het aanpakt.

Hey

Ik ben ind dit jaar begonnen met de 3 jaar durdende opleiding shiatsu voor paarden bij Evy. Ik vind het ook super!

Wij krijgen theorie en praktijk en ook lessen van een DA. Daarnaast krijgen we ook humane shiatsu, ook héél leuk! Het is de bedoeling dat je na de opleiding zowel paard als ruiter terug in balans kunt brengen.

Ik heb alleen in het begin erg veel moeite gehad om mezelf te beschermen. Tijdens de behandelingen voelde ik gewoon de emoties van de paarden en stond als een gek naast die paarden te huilen... en na de behandelingen werd ik altijd ziek. Blaasontsteking, keelontsteking, griep... Dat was iets minder, maar nu kan ik mijn eigen energie beter bij me houden en de energie van de paarden beter laten afstromen.
Je moet zelf ook goed in je vel zitten, want het kan dus vrij heftig worden.

Als je meer wilt weten hoor ik het wel.

De site van Evy is www.horse-therapy.be
Evy is trouwens echt een schat...

Liefs Hanne
Volg datum > Datum: dinsdag 14 november 2006, 13:2414-11-06 13:24 Nr:65718
Volg auteur > Van: jessy Opwaarderen
Volg onderwerp > Onderwerp: pony ingeslapen. en dezelde symptomen als in vlaanderen Structuur
jessy
genderen
Nederland

Jarig op 25-2

1 bericht
sinds 14-11-2006
hoi,
jullie hebben het over een ziekte, maar mijn shetlanders stonden
dag en nacht buiten, maar de wei was te nat en we haalden ze naar binnen.
de volgende ochtend was mijn shetlander ziek verstijfd kon zijn mond niet open krijgen, ze benen werden verstijft alle spieren taste aan, de dierenartst dacht aan tetanus maar wist het niet zeker we hebben haar nu in laten slapen.
maar wijst dit op het zelfde van die ziekte die in vlaanderen heerst?
Volg datum > Datum: dinsdag 14 november 2006, 13:2514-11-06 13:25 Nr:65719
Volg auteur > Van: Mariekeh Opwaarderen Re:65561
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Goede Tandarts Structuur
Mariekeh
''
'Nederland'


13 berichten
sinds 30-10-2005
Cedric, Ik kom, net zoals Melissa Arts hierboven, ook uit een tandartsenfamilie en ben opgegroeid met tandenpraat in huis. Mijn vader heeft een gespecialiseerde praktijk, waar ik ook weleens in te vinden ben, dus ik ben niet zo onder de indruk van jou gooierij met termen. Als dat jouw manier is om te discussieren.... Natuurlijk weet ik wat occlusie is, dat jij niet begrijpt hoe ik dat toepas bij paarden, zegt eerder iets over jou. Jammer dat je denkt dat ik alleen sedatie nodig zou hebben om de achterste 11 te bereiken,...natuurlijk bereik ik die ook met een vijl, ongesedeerd. Daar heb je speciale vijlen voor. Maar wil je de 11 goed naar beneden brengen om de anteriore-posteriore beweging van de kaak te verbeteren. Dan heb je sedatie nodig. (Ik praat dus niet alleen over scherpe randen aan de zijkant!)
Idem, hoeveel geld je ermee verdiend, ook niet belangrijk. Prijzen winnen met voordrachten...ook niet belangrijk.

Dat je paardentanden als hobby doet en niet uitwinstbelang is prima! Maar wat geeft jou het idee dat ik niet al mijn tijd energie en geld steek in mijn opleiding. Waarom zou ik ook niet het beste willen? Misschien is mijn hobby wel mijn beroep? Ik hoef er ook zeker niet rijk van te worden.
En misschien leer ik in 5 weken school (en 6 mnd stage) wel net zoveel als jij in 6 maanden zelfstudie? Misschien leer ik wel meer? Kwantiteit kwaliteit verhalen, die we niet kunnen vergelijken totdat we elkaars boeken naast elkaar leggen.
Je weet niks van mijn achtergrond en opleidingsniveau, misschien heb ik wel medicijnen gestudeerd en jarenlang onderzoek gedaan en volg nu mijn hart?

Wat me eigenlijk voor de borst stootte, was de toon die je voerde tov andere tandartsen. Ik vind dat je niet zomaar wat moet gaan roepen over andere tandartsen of opleidingen die je niet kent. Dat is nogal makkelijk, en mensen die geen idee hebben, zijn dan geneigd jouw autoriteitsargumenten te volgen.
Ik ken je niet, ik ken je werk niet. Dat vind ik jammer, als je in de benelux woonde, zou ik zeker vragen of ik eens met je mee zou mogen lopen.
Ik ben zeer benieuwd en kan ook onbevooroordeeld komen kijken. Weet zeker dat ik het een en ander van jouw werkwijze kan leren.
Dat vind ik vooral zo jammer, dat paardentandartsen dus vaak lijnrecht tegenover elkaar staan. Zoals nu in feite. Zonde en een gemiste kans!
Het is in nederland ook zeer lastig iets van een beroepsgroep op te richten, want mensen staan niet open voor elkaar. Ik zou graag discussies als deze in real life voeren, samen paarden behandelen en leren van elkaar.

Ik sluit me verder helemaal aan bij de mail van Melissa, het stuk over electrisch behandelen en sedatie. Zo leer ik het ook.
Alleen nog wat dingen waar ik op in wil gaan.

> Tenslotte nog een paar opmerkingen over de opleiding in Idaho. De “Academy of Equine Dentistry” in Idaho is geen universitaire opleiding. Er studeren mensen met heel verschillende achtergrond, maar de meeste cursisten hebben weinig of geen opleiding in de diergeneeskunde of dierverzorging.

Dat klopt voor een deel. Er zijn een hoop mensen die een carriere hebben gehad als hoefsmid of cowboy. Ook zijn er erg veel dierenartsen op de school. Ik ken verder een aantal studenten die op een college de vooropleiding hebben gedaan om dierenarts te mogen worden, maar uiteindelijk besloten naar Idaho te gaan voor de paardentanden.
Het is een mix van (paarden)mensen, en dat vind ik zelf prachtig. Ik vind ook niet dat je een medische opleiding moet hebben om dit te mogen doen, het is wel mooi meegenomen. Het is vooral een kwestie van zéér veel ervaring opbouwen en een passie voor paarden. Dat je geen da bent wil nog niet automatisch zeggen dat je geen goede tandarts kan zijn. Je bent bezig met de tanden, en daarover wil je zoveel mogelijk weten. Voor alle andere zaken roep je de hulp in van een dierenarts.

Opleidingsniveau is altijd een pre als je aan het leren bent, maar onderschat de kracht van ervaring niet. Het opbouwen van een "a good eye" en handigheid met het paard, dat is zeker zo belangrijk.

Haar standpunt bevat een klein beetje de ondertoon van de discussie in de paardentandenwereld: mogen niet-dierenartsen ("leken") paardentanden behandelen? In feite zitten niet-dierenartsen in het werkgebied van dierenartsen, terwijl die er niet jarenlang voor hebben gestudeerd. Of paardentanden exclusief voor da's zou moeten zijn, is dan natuurlijk een andere discussie.
Meningen van dierenartsen zullen altijd wat gekleurd zijn door deze discussie en ik proef het bij haar ook, er wordt neergekeken om het opleidingsniveau van een ander. Jammer.
Ik zou zelf graag dierenarts zijn én dan paardentanden doen. Vooral voor de geloofwaardigheid tov je klanten en het zelfstandig gebruik van sedatie.
Maar helaas, dat ben ik niet. Ben ik dan slechter?


> Zelf heb ik één cursus gevolgd in Idaho. Ik ben het niet altijd eens met de methoden die daar onderwezen worden. Ik ben vooral van mening dat de in Idaho onderwezen werkwijze te rigoureus is. Veel van de volgens de “Idaho methode” behandelde paarden kunnen weken daarna niet goed eten.

Geen idee! Als het zo is zou ik ernstig mijn vraagtekens zetten bij de opleiding en zeker verder gaan kijken. Ik vraag me af hoe ze dit weet dan. De 250 paarden die behandeld worden gedurende een 2 weken durende cursus gaan na de behandeling gewoon weer naar huis.
Mijn ervaring is niet zoals die van Melissa... heb juist veel follow ups gezien van magere paarden die enkele weken na de behandeling weer dikker en glanzend waren....
De paarden die ik tegenkom in mijn stage staan ook altijd enkele uren na hun sedatie meteen weer te eten. Klanten bellen ook echt wel als ze niet eten!
Wat mij betreft een gevaarlijke en enigszins stemmingmakende opmerking door het gebruik van "veel".

Ik weet niet zo goed wat ze verstaat onder de "Idaho methode" en ik vraag me af hoe deze gekleurd is door bijv. de opleiding in Texas of onderling gepraat tussen, aan universiteiten verbonden, dierenartsen. Ik ken het universitaire wereldje wel.
Het valt me altijd zo tegen dat mensen liever negatief over elkaar praten dan mét elkaar praten en van elkaar leren. Op de school in Idaho gebeurt dit soms ook en ik ben me er van bewust dat ik hier niet in mee ga. Hoe kan je anders open en lerend ingesteld blijven?
Op een of andere manier moet er altijd een strijd zijn en is deze vaak gebaseerd op ego.

> Als dierenarts ben ik sinds mijn opleiding andere wegen gaan bewandelen. Ik heb contact gezocht met andere dierenartsen in de Verenigde Staten en Engeland, die vanuit wetenschappelijk onderzoek en inzichten de tandheelkunde ontwikkelen. Voor echt grote problemen is het vaak nodig de correcties over langere tijd uit te spreiden.
> In het algemeen ben ik groot voorstander van een werkwijze die gebaseerd is op degelijk wetenschappelijk onderzoek.

Helemaal mee eens!!!!!! Wetenschappelijk onderzoek is een belangrijke basis voor ieder vak.
(Correcties over langere tijd uitspreiding ook!)

>
> Ik ben zelf erg terughoudend in het gebruik van de titel paardentandarts. Voor mensen is de titel tandarts beschermd en mag alleen gebruikt worden door mensen die daarvoor een universitaire opleiding succesvol hebben afgerond. Iedereen kan een vijl kopen en bordje aan zijn deur spijkeren met de titel “paardentandarts”. Zelf gebruik ik liever de term tandheelkundig dierenarts voor paarden. Kennis van de laatste stand van de wetenschap en de techniek, gecombineerd met ervaring en vaardigheid maken volgens mij een goede tandheelkundig dierenarts voor paarden, die zich op den duur misschien ook tandarts zou mogen noemen.

Klopt, ik vind de term paardentandarts ook niet goed. Je bent immers geen tandarts. Tandheelkundig dierenarts voor paarden is helaas voor de meeste niet van toepassing. En gebitsverzorger voor paarden werkt bij veel mensen de suggestie dat je de paardentanden komt poetsen. Het blijft een lastig punt.
Volg datum > Datum: dinsdag 14 november 2006, 13:4514-11-06 13:45 Nr:65720
Volg auteur > Van: Eva Saegerman Opwaarderen Re:65684
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: BIT artikel keurt natuurlijk bekappen af Structuur

Eva Saegerman
Homepage
gent
Belgie

Jarig op 12-5

2766 berichten
sinds 28-4-2006
Christel Provaas schreef op dinsdag 14 november 2006, 11:06:
>
> Ik ben het niet met je eens. Het enige wat NIET onnozel aan het
> blad BIT is, is de kwaliteit van de foto's. Verder is het een
> Penny voor volwassenen, volgens een uitgekiend
> marketingconcept: mooie foto's, een zelfingenomen toontje en
> oppervlakkige, weinig gedocumenteerde artikelen. Hapklare
> brokken die snel verkopen.
>
> Het artikel over NB is de monoloog van één smid, Raymond
> Spiering. Is deze mening representatief voor een hele branche?
> Niets om depri over te worden hoor!

Je hoeft het niet met me eens te zijn, maar ik heb wél een abonnement en ik vind dat er dikwijls wel interessante dingen in staan, los van dressuur, jumping of wie welke titel behaald heeft, of welk paard het duurst is, etc

Ik herinner me het natural balance artikel, het centered riding artikel, het bitloos artikel, het boomloze zadel artikel, het art over hoe met een trailer rijden, artikel over paardenmassage, het art over ehbo, enz
Toch geen alledaagse artikels die ik vaak lees in andere tijdschriften.
Er wordt inderdaad vaak oppervlakkig geschreven, maar het is ook geen specialisatie tijdschrift he. Als iemand al eens iets gehoord heeft over de voordelen van bitloos rijden, vind ik dat goed, als die lezer meer wilt weten weet die tenminste waar te beginnen.

Maar dit artikel wind ik er wel over! En neen, de mening is niet representatief maar het NB wordt wel weer eens door één iemand in slecht daglicht gezet en niet kritische lezers, zeggen "zie je wel"!

En euhh .. ikke depri worden?? Waar kan je dat van afleiden??
Ik uit mijn ongenoegen over de eenzijdigheid van het artikel en de weinig kansen die wij krijgen om het Nb te verdedigen.
Volg datum > Datum: dinsdag 14 november 2006, 13:4714-11-06 13:47 Nr:65721
Volg auteur > Van: Eva Saegerman Opwaarderen Re:65713
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: reaktie BIT ARTIKEL Structuur

Eva Saegerman
Homepage
gent
Belgie

Jarig op 12-5

2766 berichten
sinds 28-4-2006
eddy DRUPPEL schreef op dinsdag 14 november 2006, 13:18:

> Naar aanleiding van uw artikel in uw huidig nummer ivm
> hoefijzers /beslag /smeden enz..
>

>
> Met vriendelijke groet.
>
> EDDY.

Prachtig, :-) !
Volg datum > Datum: dinsdag 14 november 2006, 13:4914-11-06 13:49 Nr:65722
Volg auteur > Van: Eva Saegerman Opwaarderen Re:65721
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: reaktie BIT ARTIKEL Structuur

Eva Saegerman
Homepage
gent
Belgie

Jarig op 12-5

2766 berichten
sinds 28-4-2006
Beste
via deze weg wil ik mijn totaal ongenoegen uiten over het artikel in het huidige nummer waarin natuurlijk bekappen afgedaan wordt als gepruts en een modetrend! De hoeven van mijn paard doen niet mee aan mode! Sinds ik ze zelf bekap, elke week is hard labeur, heeft ze geen scheurtjes meer, geen brokkelhoeven meer, geen hoefzweren meer, struikelt ze niet meer en heeft ze nog nooit zo goed gelopen! en ik ben niet de enige met deze ervaring! Ik ga niet beginnen met argumenteren waarom NB wél goed is voor de hoeven, daarvoor moeten jullie en liefst de lezer maar eens het boek lezen van natuurlijk bekappen. Mijn ongenoegen is zeker naar de geldzieke hoefsmid (de zoveelste die zijn klanten ziet verdwijnen en het wel goed ziet gaan) maar ook naar jullie magazine ivm de eenzijdige info! Ik ken jullie blad al heel lang en jullie schrijven er fantastische verhalen en artikels maar deze is er echt over! Ik ken jullie als kritisch maar nu zie ik geen enkele mogelijkheid om de natuurlijk bekappers aan het woord te laten??

Een mooi ding zou zijn om Ilona en Frans van www.hoefnatuurlijk.be hun ding ook eens te laten doen en tenminste te refereren naar hun website en vele andere aan het woord te laten die zweren bij natuurlijk bekappen omdat hun paard niet naar de slacht moest dankzij NB!

Een heel sterk teleurgestelde lezer.

Eva
Volg datum > Datum: dinsdag 14 november 2006, 13:5014-11-06 13:50 Nr:65723
Volg auteur > Van: Hanne Opwaarderen Re:65718
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: pony ingeslapen. en dezelde symptomen als in vlaanderen Structuur

Hanne
Homepage
Maastricht
Nederland

Jarig op 14-9

59 berichten
sinds 7-10-2005
jessy schreef op dinsdag 14 november 2006, 13:24:

> hoi,
> jullie hebben het over een ziekte, maar mijn shetlanders
> stonden
> dag en nacht buiten, maar de wei was te nat en we haalden ze
> naar binnen.
> de volgende ochtend was mijn shetlander ziek verstijfd kon zijn
> mond niet open krijgen, ze benen werden verstijft alle spieren
> taste aan, de dierenartst dacht aan tetanus maar wist het niet
> zeker we hebben haar nu in laten slapen.
> maar wijst dit op het zelfde van die ziekte die in vlaanderen
> heerst?

Héél veel sterkte Jessy!!!
Volg datum > Datum: dinsdag 14 november 2006, 14:0314-11-06 14:03 Nr:65724
Volg auteur > Van: Huertecilla Opwaarderen Re:65688
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Ervaringen met Swisshorseboot gevraagd. Structuur
Huertecilla
Andalucía - Spanje


2998 berichten
sinds 28-9-2003
Ilona Kooistra schreef op dinsdag 14 november 2006, 11:25:
> Drinkzak vullen met water uit beekje: kootholtes daarmee wassen
> op een andere plek. De schoenen in beekje wassen, of evt ook in
> drinkzak.

Van mij mag je Ilona. Ik red het niet met minder dan in totaal drie emmers water voor 2 hoeven en 2 schoenen.
Onderweg opletten op drinkgelegenheid voor de paarden en jezelf is al waterlogistiek genoeg.

Maak gerust zelf een andere keuze, doch voor MIJ is het een doorslaggevend praktisch probleem.
Zoals het hier en nu is, zou ik er niet mee willen rijden zonder de kraan plus vloer bij de stallen en dan wonen we naast een rivier.
Hoefschoenen en modder op trektocht = veldovernachtingen NoNo.
Het spijt me voor de idealistische gelovigen, maar ik kan me beslag wel degelijk voorstellen als een WEL praktische oplossing voor een trek voor een paard als Sancha.

Nogmaals DEZE schoenen lijken een erg goede oplossing en lijken ook terreinbestendig zelfs hier doch in het algemeen voor het principe op zich ervaar ik een serieus probleem.
Jamer als je dat tegenvalt. Doe er je voordeel mee, of niet.

Wat DEZE schoenen betreft nog een tipje. Als je ze goed afgesteld hebt, Loctite (blauw) dan de schroeven.

HC
Volg datum > Datum: dinsdag 14 november 2006, 14:1314-11-06 14:13 Nr:65725
Volg auteur > Van: Nick Opwaarderen Re:65724
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Ervaringen met Swisshorseboot gevraagd. Structuur
Nick
Nederland


5000 berichten
sinds 13-3-2004
Huertecilla schreef op dinsdag 14 november 2006, 14:03:

> Hoefschoenen en modder op trektocht = veldovernachtingen NoNo.
> Het spijt me voor de idealistische gelovigen, maar ik kan me
> beslag wel degelijk voorstellen als een WEL praktische
> oplossing voor een trek voor een paard als Sancha.

> HC

Staat daar alweer die bekende "maar" ?

Die "maar" die bij elk obstakel voor een menselijke behoefte te pas en te onpas ingevuld wordt als excuus ?

Waarom zo'n tocht met een paard dat qua hoeven er duidelijk niet klaar voor is ?

Hoe en wat schreef je recent ook al weer over andermans onverantwoordelijke trektochten die er al om vroegen te mislukken ?

Nick
Volg datum > Datum: dinsdag 14 november 2006, 14:2614-11-06 14:26 Nr:65726
Volg auteur > Van: Els Kleverlaan Opwaarderen
Volg onderwerp > Onderwerp: Het dier als individu. Structuur

Els Kleverlaan
Heerhugowaard
Nederland

Jarig op 23-2

2224 berichten
sinds 17-10-2005
Telkens weer wordt ik geconfronteerd met mensen die vinden dat hun dier bij hun moet passen en er moeite mee hebben zich in te leven in dat dier. Het dier moet doen wat zij willen, zo niet, dan wordt het doorverkocht, teruggebracht en in het ergste geval afgemaakt.
Soms niet eens het idee van de mensen zef, met als voorbeeld een buurvrouw (woont een heel stuk verderop, weinig contact mee) die een aantal weken geleden bij me kwam met het verhaal dat ze problemen had met haar jonge hond (19 mnd) en dat de dierenarts adviseerde hem af te maken. Met wat hemelse steun uit Vlaanderen (bedankt Eddy!) leeft het dier gelukkig nog. Niet op de manier die ik zelf of Eddy in gedachten had, maar dat maakt niet uit, we hebben buurvrouw toch net die steun weten te geven die ze nodig had om door te gaan. De hond is gecastreerd, er hangen een soort verstuivers in huis met één of ander hormonengoedje en het dier is veel rustiger geworden.
Zo ook met paarden. Ik zie steeds weer mensen in de omgeving die een paard kopen, beest bevalt niet en weg gaat 'ie weer. Nieuw paard en weer idem dito. Elk van deze paarden loopt mijns inziens een stukje stress op voor de rest van zijn leven.
Ik word hier zo verdrietig van. Ben ik nou de enige die zijn dieren als indiviuen ziet, elk met zijn/haar eigen eigenaardigheden? Als voorbeeld mijn eigen paarden. Froukje met al haar nukken en kuren. Telkens weer probeer ik een ingang te vinden om op een betere manier met haar om te kunnen gaan. Nu met PN en HN heb ik het gevoel dat ik toch steeds meer op de goede weg ben en vind ik het heel spijtig dat ik daar niet veel eerder kennis van heb gehad. En af en toe word ik wanhopig van haar, omdat ik niet begrijp wat ik fout doe. En dan Willem van 5. Als bange wezel gekocht. Zelf heel veel fouten gemaakt met hem, maar nu, langzaam maar zeker, wordt hij steeds steviger in zijn gedrag, wordt niet meer panisch als je iets van hem vraagt en liet zich zelfs van de week terugdrijven onder een laaghangend stuk zeil door toen hij ontsnapt was van het land, zonder in paniek te raken. Ik weet niet of ik ooit op hem kan rijden, maar zelfs als dat niet kan, is 'ie mijn Willem en blijft 'ie bij me zolang als het kan, liefst tot hij dood gaat, maar dat kan je natuurlijk nooit helemaal garanderen.
Ik heb nu drie honden gehad, twee uit het asiel, één gedumpt omdat ze een Yorkshire terrier scheen te hebben dood gebeten. Alledrie totaal verschillend. Dan kan je toch niet eisen dat de hond zich aan jou aanpast, maar pas je je toch aan je hond aan? Mogen we van een dier verlangen dat hij bij jou moet passen en kan je hem als dat niet zo is daarom dan maar weer dumpen?
Ik vind van niet... Ik zie ieder dier als een individu en hoop dat ik niet de enige ben.

Groetjes, Els.
Volg datum > Datum: dinsdag 14 november 2006, 14:5114-11-06 14:51 Nr:65727
Volg auteur > Van: jose Opwaarderen Re:65726
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Het dier als individu. Structuur
jose
Nederland


1432 berichten
sinds 22-7-2005
Els Kleverlaan schreef op dinsdag 14 november 2006, 14:26:

> Telkens weer wordt ik geconfronteerd met mensen die vinden dat
> hun dier bij hun moet passen en er moeite mee hebben zich in te
> leven in dat dier. Het dier moet doen wat zij willen, zo niet,

> Ik vind van niet... Ik zie ieder dier als een individu en hoop
> dat ik niet de enige ben.
>
> Groetjes, Els.

Iedereen is anders, ieder maakt andere keuzes om andere redenen.

Het zou fijn zijn als iedereen mekaar een beetje meer wilde respecteren en niet veroordelen op basis van zijn of haar eigen kader.
Volg datum > Datum: dinsdag 14 november 2006, 14:5214-11-06 14:52 Nr:65728
Volg auteur > Van: eddy DRUPPEL Opwaarderen Re:65726
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Het dier als individu. Structuur
eddy DRUPPEL
Nederland

Jarig op 18-4

10699 berichten
sinds 26-3-2006
Els Kleverlaan schreef op dinsdag 14 november 2006, 14:26:

> Telkens weer wordt ik geconfronteerd met mensen die vinden dat
> hun dier bij hun moet passen en er moeite mee hebben zich in te
> leven in dat dier. Het dier moet doen wat zij willen, zo niet,

> Ik vind van niet... Ik zie ieder dier als een individu en hoop
> dat ik niet de enige ben.
>
> Groetjes, Els.

Els ,eerst en vooral ben ik zeer blij dat die pup nog leeft ;-) . De DA die dat had geadviseerd zou ik wat graag eens een minuutje of drie willen "babbelen". Kan ik hem zijn tumor eens laten zien :-D
Gelukkig hebben we je buurvrouw toch nog van het tegendeel kunnen overtuigen ;-) . En ja je hebt daar zeker een punt ivmet het aanpassen van het dier en de mens . Maar zou het niet meer een fifty - fifty verhouding moeten hebben ? Jij kan je toch ook niet ALTIJD aanpassen aan andere paarden ? Neem nu in mijn geval , een paardje of vijf per dag van verschillende alooi ? Natuurlijk ga ik mijn manier van werken aanpassen maar hij/zij moet ook wel over de brug komen hoor , ik ga het niet allemaal voor hem doen hé :-) . Hier héél kort bij aanleunend is het volgende : Heb meer en meer de indruk dat er hier ook op het forum véél mensen een paardje kiezen op basis van kleur en bouw meer dan op karakteriele basis en dat is voor mij toch nog doorslaggevend bij een keuze . Ik weet bvb dat ik me véél nerveuzer kan maken bij een zeer sloom (lees slapend) paard en dat ik bij een héél nerveus typetje dan weer een voorbeeld van kalmte wordt . Bij een angstig paard wordt ik de boom waar hij kan gaan achterstaan . En bij een uitdagende Bengel wordt ik zijn tegenstander die hij niet "mag" verslaan :-) . En als ik dan in manege's , shows , wedstrijdarena's rondloopt hoor ik altijd hetzelfde. Oooooh wat een mooie paardje , kijk eens naar die prachtige manen , aaah en die staart , en zo'n prachtige witte sokjes. Boenk ......pâardje verkocht en en maand later .
Zeg dat paard kan ik niet berijden hoor hij springt zo door de teugel, nee hoor véééél te wild voor mij ????
Maar diezelfde mensen kopen dan wel weer een paard op het zicht enkele maanden later !!!

Het karakter van mens en paard moet samengaan anders ben je wel gezien voor je moeite en ga je enkele tientallen jaren op de sukkel . En toch zijn er nog altijd héél nerveuze (binnenin) mensen die tinkers of Arabieren kopen . De ene is veel te traag voor hun manier van doen de andere véééél te hevig . En dan zoeken ze programma's en opleidingen om hun paard "beter" op te leiden zodat HET PAARD hun beter zou begrijpen ? Wees gerust het paard begrijpt je volledig en reageert zoals hij zou moeten reageren.
Hetzelfde met mensen die hier komen achter een "rustig paardje "vragen . Onzekere mensen die in het begin van hun ruiterschap staan en die alleen willen "stappen". Maar die hun houding verandert naarmate hun kunde toeneemt en een fris galopekke zien ze nu ook wel zitten . Hupakee exit rustig paardje entree jonge arabier . Tja die zie ik ook wel terug maar dan wel als ze hebben besloten te stopen met paardrijden na enkele spectaculaire duikoefeningen van op de 1.55M plank ;-) . Hoe kan een soort die zo gevalueerd is soms toch nog zo'n stommiteiten uithalen bij zo'n eenvoudige dingen ? En dan heb ik het niet over de paarden gelukkig. Ik probeer dat de mensen hier mee te geven bij hun keuze van paarden en de meesten luisteren toch .
Volg datum > Datum: dinsdag 14 november 2006, 14:5314-11-06 14:53 Nr:65729
Volg auteur > Van: Huertecilla Opwaarderen Re:65725
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Ervaringen met Swisshorseboot gevraagd. Structuur
Huertecilla
Andalucía - Spanje


2998 berichten
sinds 28-9-2003
Nick Altena schreef op dinsdag 14 november 2006, 14:13:

Je hebt me overtuigd Nick met jouw beschouwelijke wijsheid.
Ik mail de bevindingen aan degene die erom gevraagd heeft. De anderen kunnen voor alle antwoorden bij jou terecht.

HC
Volg datum > Datum: dinsdag 14 november 2006, 14:5714-11-06 14:57 Nr:65730
Volg auteur > Van: eddy DRUPPEL Opwaarderen Re:65727
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Het dier als individu. Structuur
eddy DRUPPEL
Nederland

Jarig op 18-4

10699 berichten
sinds 26-3-2006
jose schreef op dinsdag 14 november 2006, 14:51:

> Els Kleverlaan schreef op dinsdag 14 november 2006, 14:26:
>
>> Telkens weer wordt ik geconfronteerd met mensen die vinden dat

>
> Het zou fijn zijn als iedereen mekaar een beetje meer wilde
> respecteren en niet veroordelen op basis van zijn of haar eigen
> kader.

Zondig jij af en toe niet tegen je eigen regel ?
Je leest nu op chronologische volgorde
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
Onderwerp starten18943 onderwerpen
275560 berichten
Pagina 4382½ van 18371
 InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!

Deelnemers online: 0 verborgen deelnemers.
contact