InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
Onderwerp starten18943 onderwerpen
275560 berichten
Pagina 4862½ van 18371
Je leest nu op chronologische volgorde
Volg datum > Datum: woensdag 10 januari 2007, 22:4910-1-07 22:49 Nr:72926
Volg auteur > Van: Nick Opwaarderen Re:72904
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Hoestend veulen Structuur
Nick
Nederland


5000 berichten
sinds 13-3-2004
eddy DRUPPEL schreef op woensdag 10 januari 2007, 21:06:

>> Sorry hoor kom uit het franstalige gedeelte wat is Parascaris?
>> En is een gewone wormenkuur genoeg voor longwormen?
>> Nou schrik ik daar wel van, zijn ze daar dan niet ziek onder
>> want hij ziet er voor de rest goed uit.
>
> Effe googlen 46OOO treffers onder deze spoelworm . Als hij goed
> ontwormd is kan je dit al uitsluiten.

Ter uwer info van een man die alles leren wil en dus veel leest ....:
(als je nu toch die 46700 treffers onder je neus hebt ..... tis de 2de link.)

Spoelworm (parascaris equorum)

Symptomen en diagnose

Vooral veulens tot 6 maanden oud kunnen te maken krijgen met spoelwormen in de longen, waardoor ze kunnen gaan hoesten, neusuitvloeiing krijgen en enigszins benauwd worden. Ten gevolge van een ernstige infectie met spoelwormen in de dunne darm, kan de groei vertraagd zijn, kunnen de dieren te mager zijn, kan de vacht dof zijn en tonen de dieren zich niet fit.

Het kan voorkomen dat de worm zich ophoopt in de dunne darm waardoor een afsluiting van de darm ontstaat. De veulens of jaarlingen krijgen dan ernstig koliek. De slijmvliezen worden rood, de polsfrequentie neemt toe. Het aantal darmgeluiden is sterk afgenomen en er komt weinig mest af. Omdat er niet of nauwelijks passage mogelijk is in de dunne darm, wordt de buik boller. Inhoud van de dunne darm kan naar de maag terugstromen en zorgen voor een maagoverlading. Wanneer een maagsonde via de neus wordt ingebracht kan de maaginhoud afgeheveld worden en vaak zijn daar spoelwormen in te vinden.

Een ophoping van Parascaris Equorum ontstaat vaak na het geven van een wormenkuur omdat de wormen dan massaal afsterven. Het gevaar hierbij is dat de worm hard wordt en in het geval van een ophoping door de darmwand heen kan prikken. Jonge dieren kunnen meestal niet rectaal opgevoeld worden om de diagnose te bevestigen, wel kan geprobeerd worden om met behulp van een echo van de buik de verstopping veroorzaakt door de spoelwormophoping te vinden.

Therapie

Veulens of jaarlingen met een Parascaris ophoping moeten zo snel mogelijk geopereerd worden. Het beste is uiteraard om infecties met (spoel)wormen te voorkomen. Dit betekent dat de merrie vlak voor of vlak na de bevalling ontwormd moet worden. Het veulen moet op de leeftijd van een week tot tien dagen ontwormd worden en dit moet na zes weken herhaald worden. Daarna kan het veulen volgens het schema van een volwassen paard ontwormd worden. Het schema is afhankelijk van het gekozen middel. Niet alle middelen zijn geschikt voor jonge veulens. Wormenkuren die moxidectine bevatten als werkzame stof mogen alleen toegediend worden vanaf de leeftijd van 4 maanden. Als een veulen of jaarling waarvan vermoedt wordt dat het dier spoelwormen heeft ontwormd wordt, is het aan te raden om enige tijd na de wormenkuur paraffine in te geven met behulp van een maagsonde. Dit zorgt ervoor dat de dode spoelwormen minder snel ophopen en met de mest afgevoerd kunnen worden.

Lees vooral even de eerste regels van de laatste 2 alinia's !!!

Met plezier gedaan ,

Nick

Met geweld kan je een hoop bereiken, met geduld, liefde en belonen
veel meer !
Volg datum > Datum: woensdag 10 januari 2007, 22:5610-1-07 22:56 Nr:72927
Volg auteur > Van: Huertecilla Opwaarderen Re:72922
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: 'De Hoefslag' spreekt van 'sektes' en 'religieus fanatisme' Structuur
Huertecilla
Andalucía - Spanje


2998 berichten
sinds 28-9-2003
Havank schreef op woensdag 10 januari 2007, 22:26:

> De
> beste methode van Natuurlijk bekappen is daarom nog altijd
> zoveel beweging/slijtage dat je NIET hoeft te bekappen. Maar
> ook weer niet zoveel dat gevoelige hoeven ontstaan.
> Groet
> Hans

Natuurcompenseren door het rijden-belasten te doseren tot een kunstvorm van Niet Bekappen....

HC
Volg datum > Datum: woensdag 10 januari 2007, 23:0810-1-07 23:08 Nr:72928
Volg auteur > Van: epona Opwaarderen Re:72774
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: flexibel Structuur

epona
Hooghalen
Nederland

Jarig op 30-3

691 berichten
sinds 7-9-2005
Nick Altena schreef op dinsdag 9 januari 2007, 17:40:

> epona schreef op dinsdag 9 januari 2007, 15:40:
>
>> alfa is misschien ook niet het juiste woord net zoals leider of

> iets aan te leren , tenzij je dus op die "toevallige"
> gebeurtenissen beloond .
>
> Nick

Weet je, het één en ander beoordelen wat je in huis hebt om een paard te lezen is gewoon heeel lastig om te delen op een forum, niet alleen lees je maar je kent elkaar ook nog eens niet, je weet niet vanuit welk kader iemand een mening/inzicht geeft.
Ik denk dat ook belonen op een toevallige gebeurtenis werkt, uiteindelijk is clickeren dat, en dat gaat vaak veel sneller als de trainer in de gaten heeft. zeker met eten.
Wat het wijzen met de vinger betreft: op het moment dat je paard heeft gereageerd op de prikkel, kun je dan stellen dat hij daar pijn van heeft gehad of wijkt hij voor de irritatie, voordat het pijn gaat doen.
Om toch even een vergelijk te trekken, trek jij van een druk opvoerende vinger in je zij terug omdat het zeer doet of om te voorkomen dat het zeer zou kunnen doen. En hoe weet je dat het zeer gaat doen, uit eerdere ervaring met prikkende vingers of omdat je hebt geleerd dat een bepaalde druk niet fijn meer is van bv een schuurbuurt tegen een weidepaal.
That's the question.
Wat ik wel meemaak is dat ik om dezelfde reaktie te krijgen steeds minder nodig ben om mijn wil kenbaar te maken, ik hoef steeds minder aan te wijzen. nu ben ik wat minder getraind op het moment maar ik heb het zo ver gehad dat ik met enkele spierbewegingen duidelijk maakte wat ik wou. Echter had ik mijn sporen niet om deed mijn paard ook maar wat, doet ze dan uit angst voor pijn wat ik wil, of gewoon omdat ik voor de leut ging en zij mij dus niet meer duidelijk kon lezen. Let wel Filly gaat letterlijk kwijnen als ze niet haar hersens mag gebruiken , ze verliest gewicht wordt dof in haar haar en uitstraling. (paar keer meegemaakt als ik in de lappenmand zit). Ik hoef alleen maar te aaien met de spoor, en weet zeker dat ik niet pijn doe. Als ik weer vaker train ben ik weer alleen maar een spier nodig en hoef ik ook niet meer te aaien.

Oja wat vooruitdenken betreft, ik denk niet dat ik dat bedoel, het is meer dat wanneer een paard weet wat jou grootse kracht is, of wat de grootste mate van pijn is die je kan geven, kortom hoeveel je nu eigenlijk in je mars hebt, hij ook weet of ie dat 'aan' kan cq kan hebben; vergelijk het maar met spelende veulens en vechtende hengsten/merries, het konstante testen daarin hoeveel de ander kan, wie is de sterkste, wie kan het winnen van de ander en ga ik tot het gaatje als paard.
Zo gauw een paard dat getaxeerd heeft en beslist dat jij als mens eigenlijk niks te vertellen hebt, heb je een gevaarlijk paard gecreeërd, die heel veel nodig is aan training en oefening om weer voor mensen veilig te zijn, het moet leren dat er misschien toch mensen zijn waar hij het niet tegen op kan nemen, en dat hoeft hij alleen maar te denken.
Het moet een mens treffen die dat gevecht nooit meer aan gaat, dan is er immers geen winnaar nodig, en kom je heel langzaam weer in onderhandeling of goed gedrag ook een reden kan zijn om je best te doen als paard. Kortom dat vereist een intelligentie die de meeste paardeeigenaren ontberen.

Het zijn zomaar wat overpeinzingen waar ik de laatste tijd vaak tegen aanloop, het is te weten wanneer te geven en wanneer te nemen, wanneer te accepteren en wanneer niet, wanneer ga je ertegenin en wanneer is dat juist het foutste wat je kan doen. dat is horsesense denk ik. Ik ga er altijd vanuit dat waneer paard niet doet wat ik verwachtte ik de vraag niet goed gesteld heb en ik dus beter of anderts moet vragen.
Ina
Volg datum > Datum: woensdag 10 januari 2007, 23:1310-1-07 23:13 Nr:72929
Volg auteur > Van: marjolijn Opwaarderen Re:72913
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Voeding voor een ouder mager paard. Structuur

marjolijn
Nederland


1465 berichten
sinds 28-7-2003
Vicky Verreycken schreef op woensdag 10 januari 2007, 22:04:
> Misschien eerst eens de oorzaak zoeken? Een paard van 21 is
> normaalgezien nog lang niet op!(heb er nog eentje staan van 28!)
> Zijn z'n tanden nog in orde? Hoe zit het met ontwormen? Hoeveel
> krijgt ie te eten en wat?

Ja inderdaad, wilde ik ook eerst vragen. Eerst maar eens even goed nalopen allemaal.
En dan gericht verder zoeken naar de beste manier om haar wat vetter te krijgen.
Ik vind 21 ook niet zo oud, maar weet natuurlijk niet wat de geschiedenis van het dier is.
Ik zou een bloedtestje adviseren, al was het alleen maar om een worminfectie uit te sluiten (vermageren in de winter).
Lief dat je je best voor het dier wilt gaan doen, succes!
Volg datum > Datum: woensdag 10 januari 2007, 23:3110-1-07 23:31 Nr:72930
Volg auteur > Van: Arno8 Opwaarderen Re:72925
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Beste Frans en Ilona, beste forumleden Structuur

Arno8
Sprang-Capelle
Nederland

Jarig op 13-10

520 berichten
sinds 5-8-2006
Ja! Ik had dit topic gelezen, kon geen oplossing bedenken en was het alweer vergeten. Net lag ik in bed en ik had een ge-ni-a-le ingeving. Ik was zo enthousiast dat ik meteen opgestaan ben om het hier te delen.

Nu hoop ik dat de rest het ook geniaal vindt, anders ga ik natuurlijk af als een gieter dat ik voor een stom idee mijn bed ben uitgekropen...
Maar goed... mijn idee:

Vaak heeft iedereen het wel door als een topic afzakt naar ge-emmer en geruzie. Met ruzie is niks mis: we leren er van. Maar het probleem is dus dat het nieuwe bezoekers afschrikt.
Mijn idee: Alle topics krijgen een soort alarm knop. Met die alarm knop kun je aangeven dat het topic volgens jou naar laag (voor bezoekers afschrikwekkend) niveau is gedaald. Iemand (ik denk aan Frans, Ilona, Piet of Pien) wordt een soort van moderator. Die krijgt de alarm meldingen binnen. Dan gaat hij/zij een kijkje nemen en kan er voor kiezen het topic op 'de mesthoop' te gooien. Het topic is dan niet meer tussen deze topics te vinden. Alleen als je inlogt en op forums klikt, zie je een nieuwe categorie: naast het PN forum, HN forum, advertenties, foto-album, recensies en links komt de categorie: mesthoop (of een andere naam). Als je hier op klikt, krijg je eerst een waarschuwing a la: "De mesthoop is een verzameling van topics die in ruzie zijn verzand. Wees dus gewaarschuwd! De topics zijn hier niet voor niks terecht gekomen. Omdat we het niveau op ons forum hoog willen houden, verplaatsen we topics die in niveau dalen naar de mesthoop. De topics zijn nog wel te lezen en je kunt er ook reageren, omdat je juist van discussie veel kunt leren. Maar je bent dus gewaarschuwd!
Overigens is dit geen excuus om je over te laten aan schunnig taalgebruik en dergelijke!"
Klik hier om verder te gaan...

Op die manier kun je de topics blijven volgen, zonder dat het bezoekers afschrikt.
Nou, ik hoop dat ik niet voor niks mijn nachtrust heb verstoord...
Doei!
Je leest nu op chronologische volgorde
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
Onderwerp starten18943 onderwerpen
275560 berichten
Pagina 4862½ van 18371
 InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!

Deelnemers online:
contact