Geertje schreef op dinsdag 22 mei 2007, 22:15:
>> Door zulke voorbarige conclusies krijgen veel paarden antibiotica. Maar door de vele bijwerkingen hiervan doen ze vaak meer schade dan dat ze goed doen…Volgens Dr. Kopp is nog niet éénmaal bewezen dat antibiotica überhaubt het virus de das omdoet. Er zijn onderzoekingen die bewijzen dat Antibiotica de veroorzaker zo goed onder controle houdt dat er in het bloed geen antistoffen te vinden zijn. Maar na een half tot ¾ jaar stijgen bij veel dieren de waarden in het bloed alsnog.
>> Doordat we hier meerdere Borreliose ondersoorten hebben zijn de onderzoekingen uit Amerika praktisch waardeloos.
>
> Omdat ik een enorme betweter ben
, heb je het vertaald of zo
> overgenomen?
> B. burgdorferi is namelijk geen virus... Best een fout als dat
> zo in je boek zou staan... Dan zou antibiotica namelijk grote
> onzin zijn om te geven...
> Verder wel heel interessant :).
Nee vertaald... En inderdaad fout van mij: "... überhaubt het virus de das om doet." moest zijn: "... überhaubt de Borrelien de das om doet." Het is een bacterie tenslotte.
Weet trouwens niet of 'Borrelien' op z'n Duits is of dat wij dit ook zo noemen... Das even lastig met een ziektebenaming in een andere taal. Maar in dit geval dacht ik niet zo'n ramp want het gaat tenslotte om 1 ziekte: Borreliose oftewel Ziekte van Lyme. En dat begrijpt iedereen wel uit het hele verhaal toch?
Kan nog even voor de liefhebbers vertellen waar de benamingen van deze bacterie en veroorzaakte ziekte vandaan komen, ook best interessant:
Borreliose is een bacteriële infectie die pas midden jaren 70 onder de aandacht kwam. In het Amerikaanse stadje Lyme, Connecticut, vielen indertijd 51 door teken gebeten mensen door Artritisachtige symptomen en huidontstekingen op en rond de tekenbeet op.
De ziekte heet naar dit stadje ook Lyme-Borreliose of 'Lyme Disease', Ziekte van Lyme dus. In 1982 isoleerde de Bacteriologe Willy Burgdorfer de veroorzaker. Zijn ontdekster en het Franse woord 'Borrel' voor bacterie gaven de spiraalvormige microben hun naam: Borrelia burgdorfi. Willy Burgdorfer vond de Borrelien in de darm van teken en vond daarmee de belangrijkste overdrager, die zowel mensen als dieren bijt.