Piet schreef op woensdag 25 juli 2007, 9:51:
> "Het feit alleen al dat er een bacterie in een hoef groeit,
> wijst al op
hoefbevangenheid"
> Dit is niet juist.
We zijn het eens, Piet

Het is een beetje ongelukkig geformuleerd, maar 't is wel een feit dat een
hoefbevangen paard veel makkelijker een bacteriële hoefinfectie kan oplopen.
Hoefbevangen betekent niet automatisch een bacteriële infectie, maar de kans is wel degelijk groter door de slechte wittelijn.
Je hebt me in een andere reactie aangevallen, ik snap nog steeds niet waarom eigenlijk, maar ik zou het wel graag eens, welk probleem je precies hebt met mij ? Het is me ondertussen meer dan duidelijk dat je mij om de een of andere reden niet moet. Graag had ik voor eens en altijd geweten wat maakt dat je mijn berichten steeds probeert in de grond te boren terwijl ik steeds met de beste bedoelingen reageer, ok helaas door tijdsgebrek niet altijd zo frequent als jij dat kan, maar ik reageer steeds met gepaste argumenten en geef graag de wetenschappelijke bronvermelding erbij.
Een andere concrete vraag, wat doe jij dan om dergelijk hoefprobleem op te lossen? Met alle respect maar de "standaard natuurlijke bekapping", kan dit probleem niet oplossen. Een paardje met een bacteriële infectie moet behandeld worden, net als een paard met een schimmelinfectie. Sporen van een schimmelinfectie verdwijnen niet door een paard "natuurlijk te bekappen". Trouwens ooit al het door mij aangehaalde wetenschappelijk artikel eens in detail gelezen hoe een "wild paard" zijn hoeven afslijten ? Dat bleek door af te brokkelen te zijn, en dus niet door precies evenveel af te slijten als er groei is.
Met oprecht het allermeeste respect voor Simon, die zich op regelmatige basis laat bijscholen, wat ik erg aan Simon apprecieer overigens itt bepaalde bekappers die zich nooit op congressen, seminaries of clinics laten zien, vraag ik me af wat een goeie natuurlijke bekapper kan doen aan een "verprutste" hoefwand ? Hoorn die weg is weg... en soms maar goed ook, volgens mij zit er niets anders op dan de hoef gewoon te laten groeien, toch ? Ik ben benieuwd hoe jij de oplossing ziet voor een weggenomen hoefwand. Ik veronderstel trouwens dat ik "verprutst" althans kan interpreteren als zijnde weggenomen...?
Vettec gebruiken om de hoefwand te restaureren valt mijns inziens niet onder "natuurlijk bekappen" ?
Over het "wondermiddel" CleanTrax... ik maak geen reklame voor LaPierre, de makers van deze website zijn ook vol lof over CleanTrax, en heb alleen maar hun woorden herhaald, weliswaar in m'n eigen woorden.
Wat betreft de hoorngroei... laat ons stellen dat ik wel degelijk weet hoe hoorn groeit, hoewel dat wellicht pretentieus klinkt. Maar ik veronderstel dat je toch ook het "witte lijn"-verhaal nog niet vergeten, waaruit mocht blijken dat de door mij aangehaalde stelling over de witte lijn pas na 3-4 jaar eindelijk doorgedrongen is en ondertussen ook gelukkig zo verkondigd wordt. Ik werd uitgemaakt voor ijzerboer en weet ik wat nog allemaal, maar uiteindelijk werd het onder de smoes "voor de lezers is het makkelijk zoals wij het voorstellen" rechtgezet....
Ik ben fulltime bekapper, zie dagelijks 32 paardenhoeven en ben actief sinds 2001. Jij hebt kennis gemaakt met hoefnatuurlijk in 2004 dacht ik. Geef zelf ook cursussen en bekap ondertussen in 7 verschillende landen.
Waarmee ik niet wil zeggen dat ik alles wat met hoeven béter weet, maar ik heb net het idee dat ik er iets wetenschappelijker mee omga. We weten andere dingen en hebben andere meningen. Hoewel ik niet zozeer een eigen mening heb, ik verkondig vaak alleen wat er bewezen werd/wordt. Jij bent ook actief in het paarden trainen (of zijn het de mensen?), daar heb ik 0 (nul) verstand van en geef ik ook graag toe. En erken ook jouw kennis op dat gebied. Persoonlijk hou ik het liever bij één bepaald onderwerp (hoeven)en meer in het bijzonder zelfs
hoefbevangenheid. Een beetje respect voor mijn hoevenkennis zou niet ongepast zijn lijkt me.
mvg,
Fred
--
www.cabcalor.be - Hippopodist
Hoefkliniek