InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
 
883 berichten
Pagina 15½ van 59
Je leest nu alle berichten van "muriel"
Volg datum > Datum: vrijdag 27 juni 2008, 20:1127-6-08 20:11 Nr:132084
Volg auteur > Van: muriel Opwaarderen Re:132082
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: phenylbutazon Structuur

muriel
Homepage
Nederland

Jarig op 8-6

883 berichten
sinds 21-2-2007
Toevallig heb ik zelf de opleiding in Zwolle in 2003 gevolgd
Enkel had ik na het examen eigenlijk meer vragen dan antwoorden en ben dus verder gaan kijken. O.a. bezocht Laminitis Clinic in UK, Onderzoeks dierenartsen gespecialiseerd in Laminitis aan de Veterinaire universiteiten in UK. Studie naar methodes zoals gehanteerd door natuurlijk bekappers zoals Jackson, Strasser etc. Onderzoeksrapporten Pollit en Eustace etc.

De methode van voorwand wegsnijden, ijzers achterstevoren etc. is compleet achterhaald. Laminaze is een onderhoudssupplement voor laminitis gevoelige paarden maar niet iets wat heel veel nut heeft bij acute laminitis.

Als jij de officiele opleiding hebt gevolgd dan weet je dat de lesstof op het gebied van hoefbevangenheid heel summier is. Dit verklaart ook dat de meeste hoefsmeden weinig kennis hebben van hoefbevangheid. De opleiding duurt trouwens wel wat langer dan een jaar.
Volg datum > Datum: zaterdag 28 juni 2008, 19:5928-6-08 19:59 Nr:132101
Volg auteur > Van: muriel Opwaarderen Re:132094
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Welke kleur? Structuur

muriel
Homepage
Nederland

Jarig op 8-6

883 berichten
sinds 21-2-2007
Volgens mij is het verhaal:

Enkel bij arabisch volbloeds - de duim van de profeet als teken dat het een bijzonder paard is en zijn zegen heeft. Maar de locatie moet volgens bij op de voorborst zijn. Ik heb ooit een arabisch volbloed tegengekomen bijna dertig jaar geleden met dit kenmerk daarna nooit meer.

Een andere is een kruin in de vorm van een graanhalm op de linkerhalsvlakte. Ook een teken van geluk.

Een kruin tussen de ogen voor een betrouwbaar paard en twee kruinen boven de ogen als onbetrouwbaar.

Kleuren en aftekeningen etc...........
Volg datum > Datum: vrijdag 4 juli 2008, 15:184-7-08 15:18 Nr:132595
Volg auteur > Van: muriel Opwaarderen Re:132594
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Wat doen jullie bij 'jeuk'? Structuur

muriel
Homepage
Nederland

Jarig op 8-6

883 berichten
sinds 21-2-2007

Wij hebben niet enkel voor onze ene eczeempaardje maar voor alle paarden schuurgelegenheid. In iedere weide of paddock staat een schuurpaal soms in combinatie met een koeborstels met veer (zodat zowel van onder als vanaf de zijkant kan worden geschuurd of rubbere matten met grote noppen aan de muur.

Ik vind een schuurmogelijkheid niet uitgesloten mag worden bij het natuurlijk houden van paarden. Daarnaast zie ik liever dat als een van mijn paarden jeuk heeft dat hij/zij gaat schuren op een veilige plek dan zich beschadigd. Bij het gebruik van borstels, schuurmatten etc. voorkom je voor een groot gedeelte beschadiging van de huid, dat weer gaat ontsteken etc. Dit is wat je juist vaak ziet bij eczeempaarden de cirkel van etterende wonden, korsten die ook weer jeuken.

Sommige paarden maken veel gebruik van de borstel etc. andere minder wij hebben echter niet de indruk dat ons eczeempaard meer jeukt krijgt van het schuren. Daarnaast vind ik het een afschuwelijk gezicht dat een paard zich uit wanhoop dan maar over de grond gaat schuren. Als mijn merrietje veel jeuk had, haalde ik haar binnen, deed ik de deken af en ging haar gehele lichaam goed borstelen. Daarna wat verkoelende zalf erop waarna ze weer rustig hooi ging knabbelen. De afleiding en aandacht in combinatie met het veilig krabben zorgde voor minder stress wat vaak weer een belangrijke factor is bij eczeempaarden.
Volg datum > Datum: vrijdag 4 juli 2008, 20:334-7-08 20:33 Nr:132606
Volg auteur > Van: muriel Opwaarderen Re:132604
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Wat doen jullie bij 'jeuk'? Structuur

muriel
Homepage
Nederland

Jarig op 8-6

883 berichten
sinds 21-2-2007

> kan je daar es wa fotootjes van maken? lijkt me leuk
> belinda

Ik heb wat produktfoto's in foto-album geplaatst...
Volg datum > Datum: vrijdag 4 juli 2008, 21:414-7-08 21:41 Nr:132611
Volg auteur > Van: muriel Opwaarderen Re:132608
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Artikel Phryso SeMe Structuur

muriel
Homepage
Nederland

Jarig op 8-6

883 berichten
sinds 21-2-2007
Ik ben ook wel heel nieuwsgierig wat we in de toekomst hier nog van horen.
Zolang het Friese Stamboek niet officieel wil maken welke hengsten Seme, dwarfisme en waterhoofden vererven zoeken zij het volgens mij dan maar liever in de smeerseltjes en de poedertjes. Daarnaast verbaast het mij ook het aantal Friese merries in eczeemdeken met veulen aan de voet. Blijkbaar vinden de fokkers het toch niet zo belangrijk.

Wel vindt ik dat ze in het artikel aardig met cijfers aan het strooien zijn. Ik hoor constant uit andere hoeken verschillende cijfers. Het feit dat er minder bekende gevallen zijn van seme bij KWPN dan bij Fjorden, Friezen, shetlanders etc. zal waarschijnlijk ook te maken hebben met het percentage van de "sport"paarden meer op stal gehouden worden dan de robuuste rassen. Tevens heb ik begrepen dat IJslandse paarden een andere vorm van seme zouden hebben dan andere paarden.

Wat ik dan weer jammer vindt is dat als ze alles zo "wetenschappelijk" benaderen waarom dan geen bloedtesten van de 150 paarden voor en na behandeling om te kijken naar het percentage allergeen en andere aanwijzingen naar seme.

Een reden dat wellicht een aantal paarden dit jaar minder last hebben dan vorig jaar komt wellicht door het droge weer. Hier in Drenthe valt mij op dat door de droogte de hoeveelheid knuten zeker een stuk minder zijn dan vorig jaar met ideaal warm nat weer en hoog gras. Ook het aantal muggen is minder.

Onze merrie gaat heel goed. Zij heeft vanaf maart deken op, 2 maanden drainage en dagelijks culico en allergie druppels, 12 uur kale wei en 12 uur paddock en droog weer. Geen flauw idee of ik een van de bovenstaande dingen overbodig doe maar zolang het zo goed gaat blijven we maar even bij dit recept.
Volg datum > Datum: vrijdag 4 juli 2008, 21:444-7-08 21:44 Nr:132612
Volg auteur > Van: muriel Opwaarderen Re:132610
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Wat doen jullie bij 'jeuk'? Structuur

muriel
Homepage
Nederland

Jarig op 8-6

883 berichten
sinds 21-2-2007
Ik kom snel een keer bij je kijken...

Ben je volgende week thuis.
Volg datum > Datum: dinsdag 8 juli 2008, 21:088-7-08 21:08 Nr:132822
Volg auteur > Van: muriel Opwaarderen Re:132814
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: ze wordt blond Structuur

muriel
Homepage
Nederland

Jarig op 8-6

883 berichten
sinds 21-2-2007
Ik denk niet dat het helpt maar als je het wilt proberen mag het altijd:
Ik heb hier een spuitbusje appertise mint ooit gekocht indien nodig, nooit gebruikt.
Dit kan ook gebruikt worden in water. Op de verpakking staat:

- enchances palatability tempting fussy easters

- ideal to mask unpalatable drugs such as bute

- use in your horses water before a competition or trip then add to the strange water to encourage drinking.

Mocht je haar weer aan het eten hebben krijgen hiermee dan maskeert het mischien de pilletjes.

Mocht je interesse hebben kan ik het wel komen langsbrengen.

Veel sterkte .......
Volg datum > Datum: woensdag 9 juli 2008, 22:489-7-08 22:48 Nr:132946
Volg auteur > Van: muriel Opwaarderen Re:132943
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: paard zweet niet Structuur

muriel
Homepage
Nederland

Jarig op 8-6

883 berichten
sinds 21-2-2007
Ik heb ooit een theorie gelezen dat er paarden met meer of minder zweetklieren zijn. Volgens onderzoek zouden Paarden met minder zweetklieren bij endurance wedstrijden minder goede prestaties leveren omdat zij hun warmte niet goed kwijt zouden kunnen. Volgens de theorie zouden paarden met minder zweetklieren ook gevoeliger voor zomereczeem zijn. Mischien is het een idee om je vraag te stellen op een endurance forum wellicht zijn daar meer mensen die thuis zijn in zweten en uithoudingsvermogen. Of we roepen gewoon heel hard JANNNNNNNNNNNNNNN.......als onze endurance expert.

Mijn arabier kreeg ik met arbeid bijna nooit in het zweet ondanks dagtochten en iedere dag trainen, dat was puur conditie en weten hoe ver je kan gaan Echter 5 minuten zich ergens over druk maken en het schuim stond erop. De zware ademhaling en het pompen van je paard vind ik meer zorgelijk, daar zou ik anders eens na laten kijken door een dierenarts. Ik wil je niet bang maken maar mischien is het paard licht dampig wat het pompen en het zware ademhalen kan verklaren.
Volg datum > Datum: donderdag 10 juli 2008, 15:4410-7-08 15:44 Nr:133007
Volg auteur > Van: muriel Opwaarderen Re:133003
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Boerka een rage onder paardenhouders Structuur

muriel
Homepage
Nederland

Jarig op 8-6

883 berichten
sinds 21-2-2007
Beste Vincenza,

Mocht het zo zijn dat jij echt een methode via voeding hebt gevonden ,het is waar soms komt het uit een onverwachte hoek dat iets wat voor onmogelijk wordt gehouden heel eenvoudig is op te lossen, dan zou het je sieren als je dit wereldkundig zou maken.

Dus plaats op je website gedetaileerd een tekst hoe mensen dit aan kunnen pakken en hou deze info niet voor jezelf. Op deze manier verdien je geld aan het leed van veel paarden. Als jij de oplossing hebt laat alle paarden hier dan van profiteren. Op deze manier red je meer paarden dan dat je zelf persoonlijk zou kunnen. Ik zie het als een verplichting dat je kennis deelt als dit verlichting kan brengen aan paarden en eigenaren.

Marketing technisch zou het alleen maar verstandig zijn om op deze manier te werken. Als dat wat jij beweert echt werkt krijg je zoveel wereldfaam dat je je helemaal geen zorgen hoeft te maken dat je lessen en clinics niet vol geboekt zijn.

Wel geloof ik zelf pas in "genezing" als voor behandeling het bloed van het paard in laboratoria is beoordeeld als seme en na behandeling aangetoond wordt dat er geen gevoeligheid meer aanwezig is. Ik ken teveel gevallen om me heen dat een paard met een beetje jeuk voor seme patient wordt aangemerkt en later als genezen wordt verklaard terwijl ik twijfel of dit wel ooit een seme patient is geweest. Er zijn meer aandoeningen en stofwisselingsproblemen waarbij paarden gaan schuren maar dit is nog geen zomereczeem.
Volg datum > Datum: zaterdag 12 juli 2008, 9:5212-7-08 09:52 Nr:133130
Volg auteur > Van: muriel Opwaarderen Re:133123
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Pony kreupel Structuur

muriel
Homepage
Nederland

Jarig op 8-6

883 berichten
sinds 21-2-2007
Als een paard plotseling op een been kreupel wordt zonder dat er iets aan de hoeven is gebeurd vermoed ik eerder dat het niet in de hoef zit.
Ik ben geen dierenarts, die ik als het langer zal duren wel er naar zou laten kijken.

Wat je eerst moet kijken is welk been is het paard kreupel. Wil hij niet op het been staan dan noemen wij dit belastingskreupel en zit het probleem meestal vanaf de handwortel (in het voorbeen) naar beneden.

Is het zo dat hij het been niet wil buigen (bewegingskreupel) dan wil hij het been niet van de grond halen en bij lopen zal lang mogelijk op steunen. Dan zit je dus vaak naar het verkeerde been te kijken waarvan je denkt dat hij kreupel is. Bewegingskreupel komt vaak vanuit de spieren en zit vaak in het gebied van de schouder tot de handwortel. Dit komt omdat er in het onderbeen van het paard geen spieren aanwezig zijn.

Dit is natuurlijk allemaal wel weer kort door de bocht want hier zijn natuurlijk weer 100 uitzonderingen op. Vandaar dat enkel een dierenarts mogelijk uitsluitsel kan geven.

Bij kreupele paarden op een zachte ondergrond zoals een weiland zoek ik het niet zo snel in de hoef (behalve hoefzweer) meestal is het verstapt of een trap tegenaan gehad. Dus kijk waar het dik of warm is en spuit de benen langdurig met een zachte straal koud water af. Korte harde straal water ga je juist bloed naar de plek toe sturen en lange zachte koude straal verkoelt. Bij verdikking zet ik het been nog weleens in de groene klei wel weer voorzichtig met veel water verwijderen.

Uitleggen is niet mijn sterkste kant maar ik hoop dat ik het zo op zijn jan
boerenfluitjes heb uitgelegd en als ik onzin uitkraam corrigeer me dan aub.

Veel sterkte.
Volg datum > Datum: zondag 13 juli 2008, 23:1313-7-08 23:13 Nr:133243
Volg auteur > Van: muriel Opwaarderen Re:133241
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Een natuurlijk bekapper, die ook boxen verkoopt? Structuur

muriel
Homepage
Nederland

Jarig op 8-6

883 berichten
sinds 21-2-2007
Ik gebruik mijn box voor:

- als mijn nachtblinde paard eventjes rustig wil eten in het donker zonder paarden om haar heen.
- als de dierenarts langs komt voor enten/tanden etc. en ze niet hoeft te wachten tot ik het betreffende paard op stal hebt. Hoeft er niet gehaast te worden dus minder stress.
- voor bovengenoemde handeling, iets rustiger dan in de loopstal waar alles door elkaar loopt.
- voor het aantrekken van (eczeem)deken ipv lastig gedraai in de wei/loopstal
- voor het voeren van b.v. magnesium/medicijnen zodat ik zeker weet dat het juiste paard het opeet.
- voor de nacht op oud en nieuw
- als ze al tijden in de regen staan en de laagste in rang staat te bibberen buiten de schuilstal, vinden ze heerlijk even opdrogen.
- de twee hengsten als ik de merries even moet omweiden
- voor het ontwormen (doen wij gewoon in de slobber)
- voor het bekappen
- bij introductie van nieuwe paarden, de panelboxen staan in verbinding met loopstal.
- bij het repareren of omzetten van afrasteringen.
- bij het bloten van de wei

Voor de rest staan de paarden 24/7 buiten en ik geloof echt niet dat ze lijden van die paar uurtjes per jaar op stal. Op stal staan betekend hier altijd eten, aandacht of noodweer. Daarnaast is de afspraak dat wij eigenlijk nooit iets in de wei doen. Paddock of stal is plaats van handeling, wei is hun plek en vrijheid. Dus niet rijden niet behandelen etc. Volgens J. Jackson wordt dit ook aangeraden in zijn boek paddock paradise en ik kan me er wel in vinden.
Volg datum > Datum: maandag 14 juli 2008, 0:0614-7-08 00:06 Nr:133251
Volg auteur > Van: muriel Opwaarderen Re:133249
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Een natuurlijk bekapper, die ook boxen verkoopt? Structuur

muriel
Homepage
Nederland

Jarig op 8-6

883 berichten
sinds 21-2-2007

> Het woord alleen al "paddock paradise " Brrr postzegelweitjes,
> zandcirkeltjes ,talloze omheinijkjes om toch maar grasjes
> genoeg te hebben EN ondertussen allemaal chippe !! Volgend jaar
> X aantal m2 per paard en daar stinken ze dan allemaal in !
> 3Hect en vijf paarden en we komme der net !!!!

Ik denk dat je nog altijd een verkeerd beeld heb van paddock paradise
Wij hebben 3 HA voor 2 kleine paardjes van 1.52 en 1.58. Daarom heen een baan van 6 meter breed en 700 meter lang. Ze grazen op het middenstuk en wandelen de gehele dag terug op de baan waar water, hooi, mineraalblok en schuurpalen staan. Tevens om even te gaan buurten bij onze andere ponies en de paarden van de buren dus de gehele dag aan de wandel.

De kleine ponies worden snel te dik dus de merries (5 stuks van 1.10m) hebben 12 uur per dag 2 HA wei en s' nachts paddockparadise van van 600m2 en 2 paden van 300 meter en weer weilandje van 3000m2) de 2 hengstjes (1.10 en 90 cm) hebben de andere uren de wei en paddock.

Het gehele idee van paddock paradise is dat ze niet hun complete omgeving kunnen zien dus het weiland ligt in een U rondt het huis en de paden lopen rond hoge meidoorn hagen. De paarden worden dus gemotiveerd om te lopen, voor eten en drinken maar ook om even elkaar te zien. Wij zijn super tevreden over dit systeem en juist een rechthoekige wei of bak is niet "natuurlijk" en motiveert niet tot bewegen.

Trouwen onze paarden zijn via DNA geregistreerd.

Niet altijd zo voorbarig zijn met je conclusies.
Volg datum > Datum: maandag 14 juli 2008, 21:5214-7-08 21:52 Nr:133340
Volg auteur > Van: muriel Opwaarderen Re:133338
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Rijden puur via clickeren Structuur

muriel
Homepage
Nederland

Jarig op 8-6

883 berichten
sinds 21-2-2007
Het zal wel aan mij liggen maar ik zie niks geen geclicker. Toch gewoon been hulpen en zithulpen en hier en daar een beloning. Al met al ziet er uit als vele parelli rijders die ik de afgelopen jaren heb zien rijden. Ontgaat mij nu iets............
Je leest nu alle berichten van "muriel"
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
 
883 berichten
Pagina 15½ van 59
 InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!

Deelnemers online: 0 verborgen deelnemers.
contact