ElkeW schreef op zondag 6 december 2009, 21:43:
> Jasmijn Wauters schreef op zondag 6 december 2009, 21:11:
>> P.s. Mijn ouders fokken hun koeien (blonde d'aquitaine) ook
>> zelf en eten ze ook zo op. De verwerking van het vlees is een
>> familiegebeuren. Het slachten laten wij doen door de mensen

> liefst dit (ben overigens 10 jaar vegetariër geweest, maar heb
> dat uit gezondheidsoverwegingen weer opgegeven).
>
> E
alle monokultuurgrasland weer laten verruigen naar rijkaansoortengrasland
alle stomme maisland weer omzetten naar rijkaansoortengrasland
alle graanakker voor veevoer of biodiesel weer omzetten naar rijkaansoortengrasland
het bodemleven weer zn werk laten doen
de vleesdieren weer extensief buiten houden
en wat minder vlees eten
de ganaderiakultuur van vechtstieren in stand houden
de megaslachtbedrijven terug sterk regionaliseren
dat wordt een hele stap vooruit op vlak van ekologie