InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
 
27 berichten
Pagina 1½ van 2
Je leest nu alle berichten van "Equibooster"
Volg datum > Datum: dinsdag 8 december 2009, 22:298-12-09 22:29 Nr:182003
Volg auteur > Van: Equibooster Opwaarderen Re:181955
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: antibiotica en dan? Structuur
Equibooster
Homepage
vichte
belgië

Jarig op 17-8

27 berichten
sinds 1-12-2009
Peet schreef op dinsdag 8 december 2009, 16:27:

> Maria Delavega schreef op dinsdag 8 december 2009, 12:43:
>
>> Hier link van Mariëlle Devrieze:
>> http://www.hipposeternity.nl/Wie_is_marielle%20de%20vries%20_%20
>> behrens.htm
>
> Thanks!
> Maar wat is dat spul allejezus duur zeg.
> Ik ga even zoeken of het elders goedkoper is. ;-)

Dit kreeg ik doorgestuurd van een lezeres van de Equiboost blog nav een post over paarden en diarree ; misschien kan het een oplossing zijn? Dit product heb ik zelf nog niet getest of geprobeerd, dus vanuit persoonlijke ervaring kan ik niet spreken. Ik weet wel dat Marleen bijzonder paardnatuurlijk ingesteld is en gebruik sinds kort ook de paardnatuurlijke producten voor weide van haar:

Hoi Anke,

Graag had ik willen reageren omtrent het artikeltje paarden & diaree.
Een eventuele oplossing zou onze Syn-Vital kunnen zijn. Dit zijn tarwezemelen gefermenteerd met onze Effectieve Micro-organismen.
Je zou het kunnen vergelijken met een dagelijkse inname van een yakultje bvb, zo een drankje met goede bacteriën (enkel met dit verschil dat onze EM formule wel de 'ferrari' is onder deze formules ;0)
Syn-Vital verhoogd de natuurlijke weerstand van het paard.
Door fermentatie van tarwezemelen met behulp van melkzuurbacteriën en gisten ontstaat een Synbiotica. Deze Synbiotica is een combinatie van pre- en pro-biotica.
Pro-biotica zijn o.a. goede bacteriecultures die de werking van de inwendige microflora in de darmen stimuleren. Pre-biotica zijn voedingsvezels welke de bacteriegroei in het spijsverteringskanaal bevorderen. Gisten vormen o.a. vit B en kunnen de microbiële fermentatie en vezelvertering verbeteren. Door deze synergie, van goede bacteriën en vezels, wordt de darmflora op een positieve wijze gestimuleerd. Hierdoor verbetert de spijsvertering en de nutriënten opname. Bovendien krijgen de dieren een mooie gezonde vacht en verharen ze sneller.
Mocht je dus ooit last hebben van diarree bij één van je paardjes zou ik je dit produkt aanbevelen. EM bevat een selectie van verschillende, vrij in de natuur voorkomende micro-organismen, dus m.a.w : puur natuur.

groetekes

--
www.em-equus.be
www.verm-x.nl
'The air of heaven is that which blows between the horse's ears' Arabic proverb
Volg datum > Datum: woensdag 16 december 2009, 1:3816-12-09 01:38 Nr:182733
Volg auteur > Van: Equibooster Opwaarderen Re:182232
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Natuurlijk omgaan met paarden en er je beroep van maken? Structuur
Equibooster
Homepage
vichte
belgië

Jarig op 17-8

27 berichten
sinds 1-12-2009
PaardEnSchool schreef op zaterdag 12 december 2009, 10:50:

> twijfel ajb geen seconde aan jouw coaching!
>
> het gaat niet alleen om het paard maar eerst en vooral wie

>
> ik vind je een goed initiatief hebben
>
> succes met je coaching-doelen!

NLP is inderdaad 1 van de technieken die ik toepas tijdens het paardencoachen, en daarbij is de kern te focussen op wat je wil bereiken naar de toekomst toe, niet op wat je vroeger of nu (nog) niet hebt. het NU is hierbij het vertrekpunt van alles en precies daarom zijn paarden zo dankbaar om mee te werken: ze leven 200 % in het NU moment.
Volg datum > Datum: woensdag 16 december 2009, 17:0916-12-09 17:09 Nr:182785
Volg auteur > Van: Equibooster Opwaarderen Re:182767
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Natuurlijk omgaan met paarden en er je beroep van maken? Structuur
Equibooster
Homepage
vichte
belgië

Jarig op 17-8

27 berichten
sinds 1-12-2009
marjolijn schreef op woensdag 16 december 2009, 14:00:

> clarissa ruijgrok schreef op woensdag 16 december 2009, 12:14:
>> ik had ook zo mijn vraagtekens bij de manier van werken in het
>> filmpje, maar je ziet hier wel duidelijk wat paarden vinden van

> niet zo blij mee is.
>
> Grappig in dit kader is dan weer wel dat op de website te lezen
> is dat ze nu wel van de alcohol af is?! :-)

+++

het aspect veiligheid wordt inderdaad vaak uit het oog verloren. ook het aspect paardenwelzijn is bij sommige coaches soms ver zoek. daarom hamer ik persoonlijk althans erop, dat zowel paardnatuurlijk als veiligheid absolute prioriteit zijn.

ik schaar me volledig achter de stelling dat er niet optimaal gecoacht kan worden met paarden die in een box opgesloten staan. precies daarom lopen de Equiboosters vrij in en uit, zomer en winter, dag en nacht.

op you tube staan een paar amateuristische opnames gemaakt door een studente tijdens Speed-Equiboosting. je kan ze vinden door Equiboost in te tikken. geen professionele verknipte filmpjes dus, wel barslechte filmkwaliteit :-) waarvoor excuses, die hopelijk toch een realistisch, begrijpbaar beeld schetsen.

ik heb ook enkele links naar filmpjes van collega's geplaatst op mijn blog equiboost.blogspot.com ; een beeld zegt inderdaad soms meer dan 1000 woorden. misschien kunnen deze helpen om een meer concreter beeld te krijgen van paardencoaching.

ivm coaching, dat dit een lang proces is: bij klassieke coaching duurt dit soms 2 jaar of langer. dat komt omdat klassieke coaching werkt op het niveau van het rationele, het bewuste, het denken. dat heeft ook zijn waarde, maar duurt langer. paardencoaching gaat meteen naar de kern en situeert zich op het vlak van het onderbewuste. het gemiddelde bij Equiboost ligt op 4 à 5 sessies. tussen de sessies door zitten telkens minstens 3 weken. dus 4 à 5 x Equiboosten en je zal merken dat je dezelfde niet meer bent, omdat je anders tegen mensen en situaties aankijkt, er anders mee omgaat, en vooral de focus bij jezelf leert te leggen en sterker in je schoenen staat. een Equiboost traject gaat altijd gepaard met 'huiswerk' om het bewustwordingsproces, ook zonder de paarden, kracht bij te zetten.

er is een dame, Rein Frederiks, die niet bekend was met paarden, en voor het eerst paardencoaching krijgt, die stap voor stap haar veranderingsproces deelt met de bloglezers. ik krijg veel vraag naar 'hoe werkt dat nu concreet' - vandaar de idee om het hele coachingstraject van A tot Z te laten toelichten, niet door mezelf echter, maar door iemand die het meemaakt van A tot Z. de tekstjes, die jullie kunnen vinden door in de zoek functie op de blog Rein in te tikken, zijn de letterlijke woorden van Rein Frederiks zelf. ze schrijft neer hoe ze zich voelt, hoe ze zichzelf leert kennen, wat ze anders aanpakt. ze heeft vandaag net haar 3de sessie gehad en is dus omzeggens halverwege haar coachingstraject. de bedoeling hiervan is, om het zo weinig commercieel mogelijk te maken, en om coachees zelf aan het woord te laten. niemand heeft immers baat bij een commercieel verhaal dat veel belooft maar weinig realiseert. zo verlies je alle geloofwaardigheid.

ook de getuigenissen op www.equiboost.com, die je kan vinden onder de rubriek They Did It, zijn verhalen van mensen, die paardencoaching elk op hun eigen manier ervaren en neergeschreven hebben.

in paardencoaching leer je dus niet omgaan met paarden, leer je ook niet paardrijden, want alle oefeningen gebeuren naast het paard, maar leer je je echte ik kennen.

ik hoop dat dit wat meer duidelijkheid kan bieden.
Volg datum > Datum: donderdag 17 december 2009, 14:0917-12-09 14:09 Nr:182884
Volg auteur > Van: Equibooster Opwaarderen Re:182860
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Natuurlijk omgaan met paarden en er je beroep van maken? Structuur
Equibooster
Homepage
vichte
belgië

Jarig op 17-8

27 berichten
sinds 1-12-2009
sandratien2 schreef op donderdag 17 december 2009, 9:14:

> Michiel schreef op woensdag 16 december 2009, 21:48:
>
>> Anja Seijn schreef op woensdag 16 december 2009, 21:30:

>> nu-moment.
>
> Dat weet je niet, je kunt niet weten wat er in een paardenhoofd
> omgaat en hoe het werkt.

ik dien me in grote lijnen, nuances achterwege gelaten, bij Michiel aan te sluiten. het is inderdaad zo dat een paard 100 % in het nu leeft. dat neemt niet weg dat vanuit het onderbewuste beelden en gevoelens - in het nu momenten - opduiken.

het is niet zo dat een paard rationeel gaat nadenken over "hé wacht eens even ... deze situatie heb ik al eens eerder meegemaakt ... en toen gebeurde dit of dat ...". het gebeurt in een flits, in een fractie van een seconde, zonder dat daar "denk"werk bijkomt. paarden denken niet in woorden, maar in hoofdzaak in beelden, waarbij bepaalde gevoelens opgeroepen worden.

alles bij het paard situeert zich op het niveau van het onderbewuste. verleden en toekomst bestaan inderdaad niet bij paarden.
Je leest nu alle berichten van "Equibooster"
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
 
27 berichten
Pagina 1½ van 2
 InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!

Deelnemers online: 0 verborgen deelnemers.
contact