Frans Veldman schreef op donderdag 4 februari 2010, 11:01:
> Coralie schreef op donderdag 4 februari 2010, 10:19:
>
>> Zijn hier gegevens over uit de sportwereld, Frans?
>
> Ik heb daar niet speciaal op gezocht.
>
>> Ik ken iemand die lange afstanden sport, en die zegt dat je goed kunt
>> merken als de beschikbare suikers in het lichaam opgebruikt zijn, en er
>> overgestapt wordt op vetverbranding.
>
> Wat merkt die persoon dan? En hoe weet hij dan dat hij overstapt op
> vetverbranding, en niet gewoon "moe" is geworden?
Het schijnt een bekend verschijnsel te zijn bij duursporten, dat overgaan van het lichaam naar vetverbranding. Wordt dit niet hongerklop genoemd? Ik zal het m nog eens vragen.
> Koolhydraatverbranding is eigenlijk een "nood-verbranding", voor "fight
> or flight" scenario's. Er wordt altijd een werkvoorraad in de spieren
> paraat gehouden, voor onmiddellijke actie. Koolhydraatverbranding levert

> bent geworsteld kom je wellicht wat serieuze informatie tegen over hoe een
> marathon-dieet er echt het beste uit kan zien, en dat je beter met eieren,
> kaas en spek in je maag op pad kunt gaan dan met een suikerklont die al op
> is voor je de eerste hoek om bent.
Heb nog even gegoogled, en er is inderdaad een voedingssupplement voor duur-sporters in de handel gebaseerd op vetten en vezels (uit Amerika). Maar de meeste links vinden dit niets en gaan voor koolhydraten.
Ha, nu heb ik gelijk even uitgeprobeerd of ik meer tekst kan quoten als ik er tekst tussen plaats

Niet dus. En ik ga er nu geen tijd meer aan besteden. Bij m'n vorige antwoord op jouw lange mail ben ik meer dan een kwartier bezig geweest om de essentie van jouw verhaal mee te krijgen in mijn antwoord. Steeds werd er weer op verkeerde plekken geknipt..
Ga ik nu niet meer doen.