InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
 
1266 berichten
Pagina 73½ van 85
Je leest nu alle berichten van "Marianne"
Volg datum > Datum: zondag 23 januari 2005, 14:1423-1-05 14:14 Nr:20927
Volg auteur > Van: Marianne Opwaarderen
Volg onderwerp > Onderwerp: Verwaarlozing.... Structuur
Marianne
Nederland


1266 berichten
sinds 13-2-2004
Binnenland

Uit de Telegraaf via Internet:

zo 23 jan 2005, 12:56
AID neemt paarden, schapen en geiten in beslag

BLADEL - De Algemene Inspectiedienst (AID) heeft vrijdag dertig verwaarloosde paarden, 39 schapen en geiten in beslag genomen. De dieren stonden in een weiland in Bladel en waren uitgedroogd, uitgeput en hadden te lange en uitgegroeide hoeven. Ze hadden lang slecht en onvoldoende gevarieerd voer gegeten.

Dierenartsen moesten een paard en vier schapen ter plaatse afmaken. De overige dieren zijn overgebracht naar een dierenopvangcentrum, aldus de AID zondag.

Het weiland waarin de dieren stonden, was een grote modderpoel. De dieren stonden tientallen centimeters in de drek. Zij waren al gedurende lange tijd onvoldoende verzorgd.

De eigenaar krijgt een procesverbaal voor de verwaarlozing van zijn beesten. De man, woonachtig in de regio Bladel, is in het verleden al eerder bekeurd door de AID en ook vaker gewaarschuwd omdat hij zijn dieren verwaarloosde.

-----------------


Volg datum > Datum: zondag 23 januari 2005, 14:2923-1-05 14:29 Nr:20930
Volg auteur > Van: Marianne Opwaarderen Re:20928
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: om met paarden om te gaan is geen kracht nodig Structuur
Marianne
Nederland


1266 berichten
sinds 13-2-2004
boers sandra schreef op zondag, 23 januari 2005, 14:18:

> hello
>
> ik heb een vraagje !

> of een paard nu 80 cm hoog is of 1 m 80 , met de juiste aanpak
> heb je geen kracht nodig om met het dier om te gaan !
>
> wat is jullie mening hierover

Hoi,

ik wil niet katten hoor, maar in het bovenstaande valt mij één ding erg sterk op... het paard moet respect krijgen.. zou het niet een goede gedachte zijn, en een véél beter uitgangspunt, als de ruiter dat dan eerst ook eens kreeg, voor het paard bv?

Respect works both ways....

Marianne
Volg datum > Datum: zondag 23 januari 2005, 17:4123-1-05 17:41 Nr:20942
Volg auteur > Van: Marianne Opwaarderen Re:20932
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: re vraag;zenuwbanen en drukpunten op elk hoofd Structuur
Marianne
Nederland


1266 berichten
sinds 13-2-2004
e m kraak schreef op zondag, 23 januari 2005, 15:42:

>
> Daar wordt ik als leek geen wijs uit.
> Ik dacht dat je, omdat je het als je vakgebied aangeeft, zo wel
> even de wezenlijke punten kon aanwijzen/omschrijven.....
>
Dankzij de meridianen- én drukpuntenkaart die ik inmiddels van Els heb ontvangen, ben ik al heel wat stapjes verder. Voor het geval dat voor algemene interesse is: http://www.animalacupressure.com/tg_site/images/horseillustrated.pdf

Dat er hier meteen kritische geluiden klinken over het al dan niet kunnen bewijzen van het bestaan van meridianen, verbaasd mij niet. Da's niet voor het eerst - als je het niet kunt 'zien' bestaat het niet, getuige de discussies over homeopathie, bach-therapie, trillingen etc. Op zich niet verkeerd want een kritische geest is een zegen! Maar of ik die meridianen nu kan zien of niet, ik heb er wel wat 'staaltjes' van behandelingen meegemaakt die mij ervanovertuigen dat ook deze therapie een bijdrage kan leveren aan het welzijn van het paard.
Ik geloof ook niet dat je acupunctuur of pressuur moet zien als 'geneeswijze' maar meer in deze zin: "We are not healing the horse, but rather are creating an environment in which horses can start healing themselves" .. oftwel... (met deze therapie) genezen wij niet, maar creëren de voorwaarden waaronder een paard het genezingsproces zelf kan oppakken.

Ik heb ooit een paard gehad dat zich door geen mens wilde laten aanraken - iedere aanraking was voor dit dier een kwelling. Toch moest het paard op een bepaald moment onderzocht worden , en dat betekent dus ook 'aangeraakt worden door een vreemde' . Eric Laarakkers heeft een zgn 'acupunctuur-crème' ontwikkeld en die is op bepaalde plekken op het lichaam aangebracht - als ik me goed herinner een stipje zalf op het hoofd, op de borst, schouder en op de flank. Geloof me, het paard was binnen vrijf minuten geheel tot rust, liet het hoofd langzaam zakken en liet verder onderzoek toe. Hoe dat zit met die crème, dat weet ik niet maar dat het hetzelfde efect had als drukpunten, dat was overduidelijk.

Ik ben dat aan het testen. De uitkomsten gaan
> je misschien verbazen.
>

Eh Egon... maar dan wel dubbelblind hé, met minder nemen we geen genoegen! :)

Groet, Marianne
Volg datum > Datum: zondag 23 januari 2005, 17:5023-1-05 17:50 Nr:20943
Volg auteur > Van: Marianne Opwaarderen Re:20940
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: pony-trailler-wedstrijd Structuur
Marianne
Nederland


1266 berichten
sinds 13-2-2004
Rianne jasper schreef op zondag, 23 januari 2005, 17:14:

> Marianne schreef op zaterdag, 22 januari 2005, 12:22:
>
>> Rianne jasper schreef op zaterdag, 22 januari 2005, 12:05:

>> Marianne
> Ik heb een spelletjes dag ik moet eerst dressuren dan een
> spelletje doen en dan ga ik springen en weet u mischien hoe hoog
> ik moet springen het is een d pony groetjes rianne

Leuk joh, dan hoef je je zeker geen zenuwen te maken!
Ja, hoe hoog kan een d- pony springen? Het ligt er aan of je met springen al geoefend hebt natuurlijk want als een pony nog nooit gesprongen heeft, dan moet je zeker niet hoger gaan dan zo'n 60 cm.
Springen is best zwaar voor de gewrichten, spieren en pezen dus moet je niet meteen héél hoog gaan. Een goedgetrainde pony kan echter zeker wel over het dubbele ( 1.20/1.40) maar daar zou ik me maar niet aan wagen als je pony en jijzelf dat niet heel goed en lang getraind hebben.
Maar.. een van de beste springpaarden ter wereld was ook maar een kleintje ( 1.62m) en die ging in de barrage met glans over 2,20m heen.
En da's hoooooooggg!!!

Veel plezier!

Marianne
Volg datum > Datum: zondag 23 januari 2005, 18:1523-1-05 18:15 Nr:20946
Volg auteur > Van: Marianne Opwaarderen Re:20944
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: voeding Structuur
Marianne
Nederland


1266 berichten
sinds 13-2-2004
Tycho schreef op zondag, 23 januari 2005, 17:50:

> Collane schreef op zondag, 23 januari 2005, 17:14:
>
>> Ik snap je logica, maar extra vitamines zijn alleen nodig als

> De grootste vijand van de mens is zijn eigen verstand. In plaats
> van doelgericht de problemen van het leven tegemoet te treden en
> tot een oplossing te brengen laat het menselijk denkvermogen
> zich veelal gemakkelijk afleiden en op een dwaalspoor brengen

Hallo Joost,

Ook ik was je nog een antwoord schuldig. Wat Collane schrijft is ten dele waar, maar toch ook niet helemaal. In een granenmix zitten uiteraard een aantal 'natuurlijke' stoffen die het lijf van het paard nodig heeft, maar de verhouding is lang niet altijd 'optimaal' . Als je bv alleen haver voert, ontstaat er op den duur toch een scheve calcium/fosfor verhouding en als je er van uit wilt gaan dat het paard zoveel mogelijk alle voedingsstoffen moet binnenkrijgen, dan zul je toch aan toevoegingen moeten denken. Voor zwarte havermix wordt ook aanbevolen een mineralensupplement bij te geven.
Ook en mengsels van andere granen, geeft op den duur een scheef beeld en het ontbreken van bepaalde gewenste voedingsstoffen.

Het is voor een normaal mens haast niet te doen om uit te dokteren wat er in de dagelijkse portie aan 'basis vitaminen en mineralen' moet zitten. De Subli Granenmix plus heeft een klein vitaminekorreltje door het graan gemengd waarmee de dagelijkse behoefte gedekt wordt.
Het korreltje, waarin de vitamines/mineralen 'verpakt' zitten, is van niet gemodificeerd sojameel.
Natuurlijk wordt er in zo'n geval altijd met een gemiddelde gewerkt - ik heb op dit forum maar al te vaak beargumenteerd dat de hollandse weitjes en ook het hooi niet per definitie 100% van de voedingsstoffen bieden. Het verschil tussen bemest en onbemest grasland geeft qua voedingsstoffen al een ander beeld.

Ik vind wel dat het grootste deel van de paardenvoeding moet betsaan uit ruwvoer ( gras,hooi) en dat bijvoeding slechts met mate gegeven moet worden. ( Algemene richtlijn voor een niet al te hard werkend paard: 80-20%)

Ik vind ook dat je kritisch moet kijken naar toevoegingen zoals schroot (wordt in brokken gebruikt) en naar samenstelling ( bv genetisch gemanipuleerde granen). Wat je in een eerdere post benoemde: vismeel of dierlijke vetten zijn absoluut niet meer toegestaan in paardenvoeding - er is niet één fabrikant meer die dat gebruikt. En er wordt behoorlijk streng op gecontroleerd.

Er zijn verschillende interessante boeken over het onderwerp voeding ( o.a. van Dr Anneke Hallebeek) die goed leesbaar zijn, zelfs als je geen voedingsdeskundige bent. :)

Groet, Marianne
Volg datum > Datum: zondag 23 januari 2005, 20:5823-1-05 20:58 Nr:20956
Volg auteur > Van: Marianne Opwaarderen Re:20947
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: re vraag;zenuwbanen en drukpunten op elk hoofd Structuur
Marianne
Nederland


1266 berichten
sinds 13-2-2004
e m kraak schreef op zondag, 23 januari 2005, 18:24:

> Marianne schreef op zondag, 23 januari 2005, 17:41:
>
>> e m kraak schreef op zondag, 23 januari 2005, 15:42:

>>
>
> Kunnen we ons hier nu echt nooit aan logica houden?
> Groeten, Egon

Hmm.. met die laatste opmerking sla je mijn welwillendheid wel om de oren hoor! Voor mij is het namelijk wél volstrekt logisch dat als je een plaatje ziet, waarop overduidelijk met stipjes de punten aangegeven zijn waarop je moet/kan drukken om effect te sorteren ( of invloed uit te oefenen, hoe je t ook noemen wilt), dat de punten zijn die je bij geval zou moeten vermijden met je hoofdstel. Wie beschikt er nou over logica? Doe alsjeblieft niet arrogant, dat maakt het niet prettig om te discussiëren. En dat laatste is wat mij betreft de koppen bij elkaar steken, niet met de koppen tegen elkaar slaan!

groet, Marianne
Volg datum > Datum: zondag 23 januari 2005, 21:1223-1-05 21:12 Nr:20958
Volg auteur > Van: Marianne Opwaarderen Re:20949
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: voeding Structuur
Marianne
Nederland


1266 berichten
sinds 13-2-2004
Frans Veldman schreef op zondag, 23 januari 2005, 19:13:

> Marianne schreef op zondag, 23 januari 2005, 18:15:
>
>> Het is voor een normaal mens haast niet te doen om uit te

> geprobeerd.
>
> Groeten,
> Frans

Voerfabrikanten en bekappen.. nmm heeft het niets met elkaar te maken. Voerfabrikanten hebben de voedingsleer niet uitgevonden - er wordt door wetenschappers onafhankelijk onderzoek gedaan naar de effecten van voeding en voedingsstoffen, niet alleen in de paardenwereld maar even zo goed voor mensen. En voordat je dat wilt zeggen: née, echt niet iedere voedingsdeskundige staat in dienst van de voederindustrie. Dat fabrikanten gebruik maken van informatie uit de wetenschap en - in dit geval - de argeloze paardenbezitter méér aanpraten dan goed voor hen is, okay - daar zijn we het over eens.

Laten we nou de issues niet elke keer door dit soort argumenten 'bewolken' ! De vergelijking gaat sowieso niet op omdat het eraf halen van een ijzer meteen effect kan laten zien - het weglaten van voedingsstoffen krijgt pas op de lange termijn effect en dan zouhet kunnen dat het paard daarvan ernstige schade door tekorten heeft opgelopen. Ook jouw voedingsstrategie moet zich op de lange termijn nog bewijzen Frans - een redelijk jong paard kan ( net als een jong mens) heel wat hebben. Maar als de tijd voortschrijdt wordt de situatie toch anders.

Marianne :) ( nog altijd)
Je leest nu alle berichten van "Marianne"
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
 
1266 berichten
Pagina 73½ van 85
 InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!

Deelnemers online: 0 verborgen deelnemers.
contact