InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
 
883 berichten
Pagina 44½ van 59
Je leest nu alle berichten van "muriel"
Volg datum > Datum: vrijdag 22 oktober 2010, 21:5522-10-10 21:55 Nr:216374
Volg auteur > Van: muriel Opwaarderen Re:216368
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: In galop over de keien Structuur

muriel
Homepage
Nederland

Jarig op 8-6

883 berichten
sinds 21-2-2007

Ik herinner me Chaser enkel als "THE GENTLEMAN"
and a gentleman walks and never run
maar tradities zijn om aan de kant te gooien toch !
Volg datum > Datum: woensdag 27 oktober 2010, 17:3327-10-10 17:33 Nr:216686
Volg auteur > Van: muriel Opwaarderen Re:216679
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: wetenschappelijke links? Structuur

muriel
Homepage
Nederland

Jarig op 8-6

883 berichten
sinds 21-2-2007

De 7 jaar waar vaak over gesproken wordt komt van verzekeringsbedrijven voor paarden.
Ik hecht niet zoveel waarde aan dat onderzoek. Als eerste is het niet bekend waarom die paarden stierven; van veulen dat is verongelukt, tot koliek, copd en been- en hoefproblemen.
Verzekerde paarden zijn ook weer een bepaalde deelverzameling van de populatie
paarden in Nederland. Daarnaast zijn het waarschijnlijk ook veel paarden waarbij de eigenaar de keuze moest maken ga ik er zelf nog energie in steken in het herstel en koop ik hem terug van de verzekering of ga ik van het geld van de verzekering gewoon fijn een spliksplinter nieuwe halen. Een tijdje geleden hoorde ik weer 12 jaar als gemiddeld cijfer.

Mischien moeten wij anders gaan redeneren. Een paard kan fysiek gezien grof gerekend 25-30 jaar worden ieder jaar dat hij jonger sterft betekend dat er iets niet goed is gegaan en dat dat zijn gezondheids management heeft beperkt. Dat kan aangeboren of een ongeluk zijn maar zal vaker verkeerde voeding, bewegings belemmering, stress of slijtage zijn. Eigenlijk zouden dus paarden die niet zo oud worden afwijkend moeten zijn ipv het feit dat wij het bijzonder vinden dat sommige paarden zo oud worden.

Wat we niet moeten vergeten is dat wij mensen om ons heen verzamelen die ongeveer
in hetzelfde denkpatroon zitten. Soort zoekt soort zeg maar. Een feit is dat het veel paardenhouders helemaal niet op een paard zitten te wachten dat zo oud wordt.
Het gros van de paardenliefhebbers wil het liefst een paard vanaf 4 jaar en compleet beleerd en als hij/zij 12 wordt is het wel weer eens tijd voor een nieuw paard of een nieuwe hobby. Kunnen ze weer op zoek en alles nieuw kopen er om heen want een nieuw paard betekend een nieuw zadel, deken etc. En vooral een nieuwe kans om nu weleens wat te gaan winnen en door te breken wat die ander zat echt aan zijn top 8-\ . Als een paardenhouder verplicht zou worden om zijn paard zijn gehele leven goed te verzorgen en euthaniseren/slachten zonder medisch attest niet toegestaan zou zijn en de levensverwachting 25 tot 30 jaar zou zijn dan had de paardensport nooit zo een grote groei gekend de afgelopen decennia.
Volg datum > Datum: woensdag 27 oktober 2010, 18:4127-10-10 18:41 Nr:216693
Volg auteur > Van: muriel Opwaarderen Re:216691
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Slowfeeder veulenveilig maken? Structuur

muriel
Homepage
Nederland

Jarig op 8-6

883 berichten
sinds 21-2-2007

Geen een in mijn idee.

Hier apart groepje voor veulen met mamma en tante die wel onbeperkt mag in de winter
en daar alle hooinetten en slowfeeders verwijderd. Gewoon hooi weer in tonnen of los op de grond. Ik heb 3-3,5 cm mazen in mijn hooinetten maar daar glipt hij nog zo doorheen daarnaast moet alles beklommen en uitgetest worden met de voorbeentjes.
Volg datum > Datum: vrijdag 29 oktober 2010, 15:1629-10-10 15:16 Nr:216804
Volg auteur > Van: muriel Opwaarderen Re:216800
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Knollies erbij Structuur

muriel
Homepage
Nederland

Jarig op 8-6

883 berichten
sinds 21-2-2007
Ben ik de enige die dit allemaal helemaal niet leuk vind.
Nee, waarschijnlijk gaat dit niet goed komen en ja, veel merries zijn het gehele jaar hengstig en nee, veulens gaan in de natuur gewoon vaak dood en ja, een hengst is vaak al met 10 maanden oud vruchtbaar en tenslotte ja, er gebeuren vaak ernstige ongelukken met gedonder in de wei.

Waarschijnlijk scenario:

Miro krijgt steeds meer lef en zal proberen merrie te bestijgen. Zolang merrie niet goed hengstig is zal zij van zich afslaan. Ervaren hengst zal wellicht pas interesse tonen als merrie goed hengstig is. Zeer goed mogelijk dat jonge hengst blijft bestijgen ook als merrie reeds drachtig is met klappen van merrie als gevolg. Wat ga jij vertellen aan je buren als een van de hengsten kreupel is door een klap van jouw merrie, lijkt mij geen goed plan voor de verstandhouding met de buren. Niemand zit op een veulen te wachten en zeker niet in een periode met veel sneeuw. Veulens worden over het algemeen geboren in het voorjaar omdat de vruchtbaarheid dan het hoogst is dit gekoppeld aan het feit dat een merrie 11 maanden een veulen werpt en de veulenhengstigheid na 10 dagen is blijf je altijd rond de zelfde tijd in het voorjaar. Je verteld dat je nu al problemen hebt met bevriezen en voldoende hooi. Melkgift is topsport in een periode waarbij het vriest en vers water en onbeperkt gras een must is lijkt me dat genoeg reden om geen veulen te willen.

Hengsten in combinatie met merries houden is net even iets anders dan gemiddelde groep op de weide.
.
Volg datum > Datum: vrijdag 29 oktober 2010, 15:3429-10-10 15:34 Nr:216807
Volg auteur > Van: muriel Opwaarderen Re:216805
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Knollies erbij Structuur

muriel
Homepage
Nederland

Jarig op 8-6

883 berichten
sinds 21-2-2007

Ach ik reageer mischien een beetje fel. Tenslotte heb ik hier ook een veulen rondlopen.
De eerste weer naar 6 jaar en bewust gefokt. Enkel het ventje hoeft hier nooit weg
ik heb alles zo geregeld dat hij goed kan opgroeien als hengst en ik weet waar ik aan begin.
Enkel een veulen fokken omdat het schattig is en dan ook nog uit een niet op elkaar aansluitende combinatie heb ik veel moeite mee. Ik zou in Stephanie haar geval zeker de eigenaar van de hengst er op aanspreken want jij zit straks met een probleem niet de eigenaar van de hengst. Je bent straks emotioneel gehecht aan het veulen en moet alles gaan organiseren. In het geval van Marianne snap ik echt niet dat je het risico wil lopen, het zal het allemaal een stuk ingewikkelder maken. Het is goed bedoeld maar haal je dit alsjeblieft niet op de hals. Een beleerd paard leren kennen is 1 stap een veulen opvoeden (waar je hele makkelijke bij hebt maar ook hele lastige) is soms nog een hele klus en niet vergelijkbaar met het opvoeden van een puppy.
Volg datum > Datum: zaterdag 30 oktober 2010, 10:1930-10-10 10:19 Nr:216850
Volg auteur > Van: muriel Opwaarderen Re:216849
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Mennen, waar beginnen? Structuur

muriel
Homepage
Nederland

Jarig op 8-6

883 berichten
sinds 21-2-2007

Hallo Arno,

Volare is een draver, dat betekend dat hij iets anders beleerd is dan een ander menpaard.
Ik ken wel wat mensen die een draver voor de wagen hebben gezet en zich rot zijn geschrokken. Stap ging goed maar bij aanzetten na draf vertrokken ze !!!
Dit is ook de reden dat ik nog niet zo enthouisast ben om onze draver voor de wagen te zetten die heeft dit zelfs onder de man.

Het dragen van een tuig met strengen en iets achter zich hebben kent hij allemaal wel
enkel wendingen en rustig draven zal niet zo in zijn repertoire zitten.

Je kan mijn inziens dus twee dingen; doen of Volare opnieuw gaan beleren met tempowisselingen veel wendingen etc. of op een entrainement eens je licht op steken of zij jouw advies kunnen geven of wellicht hun manier van mennen uitleggen. Dan weet jij in ieder geval waarom hij steeds harder gaat als jij harder aan de teugels trekt. :-)
Als je de Nederlandse Draf en Rensport belt met de gegevens van Volare kunnen zij je zeggen waar en bij wie hij in training heeft gestaan wellicht kan je daar nog wat extra info krijgen over hoe hij was in training en of hij ook gekoerst heeft etc.

En wellicht dat hij gewoon voor de wagen staat en direct als een zonnetje loopt kan natuurlijk ook. Oh ja tip. Ga alsjeblieft niet alleen op de wagen zitten neem iemand mee.

Ik vind persoonlijk het volgende stap voor stap boek erg duidelijk

http://www.amazon.com/Breaking-Horse-Harness-Step-Step/dp/0851318231
Volg datum > Datum: zaterdag 30 oktober 2010, 16:1230-10-10 16:12 Nr:216867
Volg auteur > Van: muriel Opwaarderen Re:216862
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Mennen, waar beginnen? Structuur

muriel
Homepage
Nederland

Jarig op 8-6

883 berichten
sinds 21-2-2007


Tjeerd Velstra, meervoudig wereldkampioen vierspan, bondscoach maakt niet uit hoor
Ik ken hem toevallig wel, indertijd dat hij nog directeur van Deurne was
reed ik zijn menpaarden in de opleiding. Mieke van Tergouw heeft ooit een hele mooie
reeks artikelen geschreven in het blad de mensport en is een heel bekend trainer en wedstrijdrijder in tweespan. In ieder geval twee mensen die heel veel ervaring hebben. Je zal echter merken dat de mensport nog traditioneler is in opvattingen dan de andere takken van sport.

Kort door de bocht heb je 3 soorten tuigen: een borsttuig, gareeltuig en draverstuig.
Een borsttuig is het meest aan te raden. Een marathon tuig is een zeer degelijk
en zwaar borsttuig wat extra breed is op de borst aangezien daar veel kracht op komt.
Tuigen heb jij ook in maten al zijn ze redelijk verstelbaar waarschijnlijk zal je een cob-maat of Full maat nodig hebben. Ik heb nog ergens een maattabel voor tuigen, maar waar ? Ook met de maat van de wagen die je wil gebruiken zal je rekening moeten houden. Vaak zijn de tweewieler (beleerwagens) waarbij je de stoel kan verzetten (ivm balans bepaling) het fijnst om te beleren. Bij deze wagens kan je eenvoudig op- en afstappen terwijl je er naast/achter loopt. Ook is het gevaar van scharen met als gevolg omkiepen zoals bij de vierwielige wagen niet aanwezig. Een combinatie van goed tuig en wagen is essentieel voor je veiligheid.
Volg datum > Datum: zaterdag 30 oktober 2010, 16:2230-10-10 16:22 Nr:216868
Volg auteur > Van: muriel Opwaarderen Re:216866
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: cranio sacrale therapie? Structuur

muriel
Homepage
Nederland

Jarig op 8-6

883 berichten
sinds 21-2-2007

Uh, cranio sacrale terapie is een onderdeel van Osteopathie.
Sommige mensen doen enkel Cranio Sacrale therapie zonder kennis van Osteopathie.
De opleiding voor Cranio Sacrale therapie in NL hoor ik eigenlijk niet zo goede verhalen over.
Voor de opleiding Osteopathie moet je reeds dierenarts of physiotherapeut zijn.

Ik heb een paar keer gebruik gemaakt van een Osteopaat en zag wel verbetering bij beide paarden. In dit geval meerdere behandelingen van een paard met karperrug en dat als veulen een ongeluk had gehad met zijn hoofd. Dat met zijn hoofd was na 1 behandeling een stuk beter de rug is niet helemaal duidelijk.

Andere geval paard met onduidelijke symptomen ernstige ataxie, geen kracht in staart, evenwichtsstoornis aangezien we niet wisten wat er aan de hand was maar het duidelijk leek op neurologisch is er een behandeling van osteopaat geweest binnen 24 uur na begin van symptomen. Nu ben ik er sceptisch maar dit dier zag ik na 1,5 uur duidelijk verbetering.
Volg datum > Datum: zaterdag 30 oktober 2010, 16:4230-10-10 16:42 Nr:216875
Volg auteur > Van: muriel Opwaarderen Re:216872
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: cranio sacrale therapie? Structuur

muriel
Homepage
Nederland

Jarig op 8-6

883 berichten
sinds 21-2-2007
Wil schreef op zaterdag 30 oktober 2010, 16:28:

> Het is zowat je buurvrouw Muriël....

Ik volg je niet helemaal maar ik heb een hele serieuze fijne osteopaat die gelukkig hier vlakbij is komen wonen.
Volg datum > Datum: woensdag 3 november 2010, 15:453-11-10 15:45 Nr:217205
Volg auteur > Van: muriel Opwaarderen Re:217200
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Karperrug Structuur

muriel
Homepage
Nederland

Jarig op 8-6

883 berichten
sinds 21-2-2007

Tuurlijk, vooral trekpaarden gaan gebruiken als rij- / lespaard

De fokkers die ik ken fokken allemaal op prestatielijnen en die krijg je niet met kromme benen en een slechte rug, halsaanzetting etc. Kleur en aftekeningen hebben ze nog nooit een paard voor laten staan. Trouwens ook bij de arabier wordt er door veel fokkers voor de sport dus hardheid gefokt. Het is maar net welke kant je opkijkt bij het zoeken.

De zwakheid van het nederlandse sportpaard zit hem eerder in de verkeerde opfok,
stalling en voeding en training dan in het ras zelf. Wat dat betreft zie ik veel meer serieuze fouten bij bij de mini's, tinkers, friezen etc.

Het is juist bij de niet serieuze fokkers dat ik de meeste slechte en ongeschikte rijpaarden zie lopen. Het zijn de amateurs en de penny's die een blesje of het kleurtje niet mooi vinden
en paarden gebruiken voor andere doeleinden waar ze op gefokt zijn. En waar vind je de mode kruisingen van arabier, gangenpaarden, friezen, spanjaarden/portugezen etc. weinig bij de serieuze fokker die in generaties denkt. Alsof iedereen denkt dat hij het ideale paard zelf kan samenstellen in 1 generatie. Ik laat dat liever aan god over die kan dat volgens mij een stuk beter en in een paar dagen ipv 11 maanden.
Volg datum > Datum: donderdag 4 november 2010, 18:144-11-10 18:14 Nr:217331
Volg auteur > Van: muriel Opwaarderen Re:217330
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Omgang tussen paarden vs omgang met paarden Structuur

muriel
Homepage
Nederland

Jarig op 8-6

883 berichten
sinds 21-2-2007

Beste Marianne,

Ik vind het geweldig dat je Maya gered hebt maar dit is op dit forum niet zo bijzonder
heel veel mensen hier hebben een of meerdere (of in "Joop" en Pien haar geval tientallen) gered. Alle adviezen hier zijn goed bedoeld en redelijk vriendelijk gesteld als je wel al ervaring had gehad met paarden waren de opmerkingen veel harder geweest.
Een paard aan een stick houden en alleen is niet ideaal en ik begrijp je beweegredenen
waarom dit op dit moment niet te veranderen is. Echter probeer het niet goed te praten en tegelijkertijd de mensen op dit forum te veroordelen dat ze niet de barricades op gaan voor b.v. bitloos rijden.

En ik beken, ik ben op dit forum behoorlijk lief voor paarden maar voor mede-forummers vaak een stuk minder. Ik heb een beetje praktijkervaring aangezien ik al jaren voor mijn werk dagelijks mensen adviseer hoe zij hun paarden het beste in groepsverband en buiten kunnen houden. Pien en Joop vangen al jaren paarden op in hun groeps- en buitenhuisvesting en hebben een schat aan ervaringen. Daarnaast zijn er nog veel meer mensen die heel veel ervaring hebben. Al met al een gigantische bron van kennis. Door de berichten die niet met je mee praten af te doen als onzin, want jij ziet toch hoe je paard zich voelt bereik je enkel maar dat op een gegeven moment niemand meer zin heeft om je advies te geven en daar heb je enkel je zelf mee. Want al is het hier soms ook niet altijd gezellig blijft dit forum uniek op het gebied van welzijn voor paarden.
Volg datum > Datum: donderdag 4 november 2010, 19:034-11-10 19:03 Nr:217337
Volg auteur > Van: muriel Opwaarderen Re:217333
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Omgang tussen paarden vs omgang met paarden Structuur

muriel
Homepage
Nederland

Jarig op 8-6

883 berichten
sinds 21-2-2007
Pas als er duidelijk een
> paard mishandeld, verwaarloosd of verkeerd getraind wordt mag iedereen
> zijn grote bek opzetten. Doe ik ook, ik kan vloeken en tieren als een
> viswijf. Maar verder gaan we het gewoon gezellie met elkaar hebben.

Ik heb tenslotte jarenlang in Scheveningen gewoond ;-)

Daar zit net het probleem ik vind dat:

- het houden aan een stik
- alleen
- met andere paarden die haar wel los kunnen bereiken en zij niet weg kan komen.
- Het risico van een paard hoogdrachtig of met een veulen de bulgaarse winters
met -30 in willen laten gaan.

toch wel heel dicht bij verwaarlozing en mishandeling kan komen.

Ik heb wel vaker mensen meegemaakt die paarden gingen houden onder het motto
ik moet zelf mijn weg vinden en van fouten leer ik. Resultaat onnodig 3 dode paarden in 6 maanden omdat alle adviezen uit de weg werden geslagen. Ik ben best eigenwijs enkel niet op het onderwerp paarden daar luister ik nog altijd heel goed als ik denk dat ik iets kan leren.
En dat doe ik nog iedere dag en ook vaak hier.
Volg datum > Datum: vrijdag 5 november 2010, 19:065-11-10 19:06 Nr:217437
Volg auteur > Van: muriel Opwaarderen Re:217436
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Petitie Paard en verkeer veilig samen Structuur

muriel
Homepage
Nederland

Jarig op 8-6

883 berichten
sinds 21-2-2007
Oeps even tussen door ik zie net dat Stephanie jarig is.

Vanuit de kroeg: Gefeliciteerd.....
Volg datum > Datum: vrijdag 5 november 2010, 21:285-11-10 21:28 Nr:217448
Volg auteur > Van: muriel Opwaarderen Re:217447
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: triest: weer een slachtoffer van menselijke onwetendheid Structuur

muriel
Homepage
Nederland

Jarig op 8-6

883 berichten
sinds 21-2-2007

Is ook niet de reden waarom een paard hb is geworden niet belangrijk.
Als dit b.v. lever of nierfalen is of Cushing etc is laat ik het dier mogelijk ook inslapen.
Niet elk hb geval is een obesitas geval
Je leest nu alle berichten van "muriel"
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
 
883 berichten
Pagina 44½ van 59
 InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!

Deelnemers online: 0 verborgen deelnemers.
contact