InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
 
39 berichten
Pagina 2 van 3
Je leest nu alle berichten van "lailapri"
Volg datum > Datum: woensdag 2 februari 2011, 23:052-2-11 23:05 Nr:223849
Volg auteur > Van: lailapri Opwaarderen Re:223843
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Hoefjes van Debora en Laila Structuur
Dit onderwerp is gekoppeld aan een fotoalbum. fotoalbum bekijken.
lailapri
Nederland

Jarig op 16-6

39 berichten
sinds 12-3-2004

Ik heb nog 2 foto's gevonden die ik er nog niet op had gezet van de zwarte, deze staan er nu ook bij.
Mijn hoefsmid heeft het wel vaak over break over punt, zal me daar eens wat meer in verdiepen.
Volg datum > Datum: donderdag 3 februari 2011, 7:243-2-11 07:24 Nr:223868
Volg auteur > Van: lailapri Opwaarderen Re:223850
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Hoefjes van Debora en Laila Structuur
Dit onderwerp is gekoppeld aan een fotoalbum. fotoalbum bekijken.
lailapri
Nederland

Jarig op 16-6

39 berichten
sinds 12-3-2004

hoe je het ook noemt, soms zie ik stralen die erg lang naar voor zijn (waarschijnlijk dan over gegroeid ofzo) en na een tijdje mooi bijhouden worden ze dan toch korter is cm's.
Oude pony had dat achter, veel straal en veel zool en hoefde nooit uit te krabben, alleen de steentjes uit de witte lijn. Echter liep ze achter altijd erg gevoelig met natuurlijk bekappen maar dat gaat nu beter, gevoelig is ze nog wel (ook op haar gewrichten dus het is moeilijk om het verschil te zien), maar ze draaft nu wel (dribbel dribbel) over ons grindpad en de betonplaten.
Volg datum > Datum: donderdag 3 februari 2011, 19:503-2-11 19:50 Nr:223932
Volg auteur > Van: lailapri Opwaarderen Re:223924
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Rara wat is er met mijn paard? Structuur
lailapri
Nederland

Jarig op 16-6

39 berichten
sinds 12-3-2004

Ik denk ook hoefzweer al heeft mijn hengst er zo een keer bij gestaan toen zijn stralen te lang waren. Hij kon toen alleen lopen met hoefschoenen aan. Hij was wel aan 4 benen kreupel toen.

Misschien interessant om eens te bedenken hoe een paard aan mok en een hoefzweer komt, beide kan te maken hebben met het niet goed kwijt kunnen van afvalstoffen.

Succes.
Volg datum > Datum: donderdag 3 februari 2011, 19:563-2-11 19:56 Nr:223934
Volg auteur > Van: lailapri Opwaarderen Re:223594
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: schuren Structuur
lailapri
Nederland

Jarig op 16-6

39 berichten
sinds 12-3-2004

Ik had een luis gevonden bij mijn fjord dus alles is afgelopen zaterdag gewassen. Dan maar even koud (heb alleen brondwater om uit te spoelen). Dekentje erop even wandelen en daarna als de ergste bibbers weg zijn met zijn alle rond de voerbak.
Volg datum > Datum: zaterdag 5 februari 2011, 6:545-2-11 06:54 Nr:224020
Volg auteur > Van: lailapri Opwaarderen Re:224019
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Rara wat is er met mijn paard? Structuur
lailapri
Nederland

Jarig op 16-6

39 berichten
sinds 12-3-2004

Dierenartsen? Praat me er niet over.

Een dierenarts die een tijdje bij mij vaste dierenarts is geweest:
1 pony van mijn vriendin met insuline resistentie, groot lever probleem (is daarna ook voor leverbot behandelt) en chronisch bevangen moest ze 2x per dag een halve spuit sedalin (of tranquigel) geven. Beestje kon nogsteeds niet lopen van de pijn en door een andere da verteld dat als ze dat advies had gevolgt pony nu niet meer geleeft had.

2 pony bij ons had ineens een wond op zijn rug, een gat. Mijn ouders vonden schoonmaken en ontsmetten genoeg maar omdat de dag erna de hele pony opgezwollen was toch maar de dierenarts gebelt. Deze had de wond schoongemaakt en AB voorgeschreven.
Omdat de dag erna toevallig de holistisch dierenarts (dus ook gewoon dierenarts) kwam om een van mijn pony's door te meten had zij ook nog even naar de kleine man gekeken. Weer goed schoongemaakt maar zij zag het somber is omdat het pus bijna over zijn hele romp zat (de dag ervoor was dit ook al zo). Ze had ook het idee dat de AB niet aansloeg en raadde me aan daarover te overleggen met mijn andere dierenarts. Ze had het over ander of misschien 2x per dag. Het was toen al een uur of 11 in de avond eer ze weg was. Ik weet niet meer of ik dezelfde dag nog de andere dierarts weer had gebelt of de dag erna, maar AB was onzin. Die avond erna was hij zo ziek dat hij ook koliekachtige veschijnselen kreeg. Weer de vaste dierenarts gebelt en die was geweest. Ik nogmaals verteld dat het de dag ervoor schoongemaakt was door andere dierenarts en dat die aanhaalde over de AB. Nou meer AB zou onzin zijn maar hij kon nog wel wat anders geven want deze AB sloeg niet aan, dat had zij ook moeten zien. Hij schrok ervan hoe gezwollen de pony was.
Pony was ook nog zwaar dampig (ging wel aardig met zijn buitenleven), maar die man had wel een middeltje, een AB die ze bij varkens gebruiken maar niet op paarden getest was en eigenlijk ook verboden maar verder kon die helemaal niets doen. Enige wat kon gebeuren was een allergische reactie op de hulpstoffen maar dat had hij nog nooit meegemaakt en dan zou hij wat kortademig worden. Hij had dit middel al vaker bij paarden gebruikt en het was zo goed als veilig. Nou hij was nog niet weg of pony krijgt geen lucht meer en legt het loodje. Ik hem de dag erna gebelt om het te vertellen (zonder schuld maar wel dat hij het wist). Krijg ik te horen dat het onze eigen schuld was, had ik hem maar eerder weer moeten bellen. Daarbij bleef hij beweren dat de eerste keer dat hij kwam de pony niet gezwollen was (had er foto's van). Meneer was ook erg op zijn teentjes getrapt dat ik er een andere dierenarts bijgehaald had.

3 Niet veel later weer een wond. Op zijn aanraden niets aan gedaan (alleen de eerste blub eraf gespoelt om te zoeken hoe groot en waar de wond zat) zodat hij nog zou kunnen hechten oid. Hij kwam en het betrof 1 van mijn jonge pony's. Lief dier geen kwaad in en had ook haar voetje braaf laten ontblubberen. Ik had het idee dat hij wat bang was maar heb me weer laten overbluffen. Ik moest een voorbeentje optillen en hij zou het been verbinden. Zijn precieze handelingen waren:
betadine gaasje erop, watten erop en zelfhechtend windsel erom. Ik vroeg waarom hij het niet schoonmaakte maar het was al schoon genoeg vertelde hij (de blub hing er nog aan) dus ik vertrouwde daarop. Ik moest het 5 dagen laten zitten om te voorkomen dat er vocht in het been kwam (door het windsel kon het niet zwellen). Verder een AB kuurtje. Ik weet nog heel goed dat ik het die vrijdag uit het verband haalde na die 5 dagen, Het liep nog net niet weg. Zo wat een oppervlakkige snee een vieze wond geworden. Ik ben dit zelf maar gaan schoonhouden en had dagelijks verband verwisseld en ontsmet. Toen het wat droger werd buiten het verband eraf gelaten (lang leve de buitenlucht). Pony had van een stom sneetje een mega litteken overgehouden, en je ziet het helemaal terug in de hoefgroei.

4 Deze man wilde ik niet meer als dierenarst. Een tijdje later bleek zijn collega wel heel goed dus die als dierenarts genomen voor dingen wat niet zo zeer specialisatie vroeg.
Tot een dag de dierenarts van de kliniek geen gehoor gaf aan zijn telefoon. Mijn oude merrie was de hele dag al koliekerig en omdat ze door de man van de kliniek een aantal jaar geleden gered is van de dood dankzij kundig werk wilde ik het liefst hem. Toen maar de andere man gebelt maar helaas had hij geen dienst en kwam ik dus weer bij zijn collega uit. Omdat ik echt geen gehoor kreeg bij die van de kliniek maar gebelt. Toen hij kwam had ik hem kort de geschiedenis verteld en dat ze een verzakking in de darmen had gehad. Hij wilde gelijk opvoelen omdat ze dat al eens gehad had. Ik zag dat echter niet zitten omdat mijn pony op het moment dat de dierenarts het erf op kwam rijden aan hap uit mijn bord macaroni nam. Daarbij wilde ze al naar het gras en had ze minder pijn of was het over. Wilde er wel een darmontspanner in en op het moment dat hij het erin spuit kwam mijn vader aangeholt van achter. Er was nog een paard met koliek die liet zich op zijn buik vallen. (toeval?) De DA ook even haar onderzoeken en darmontspanner erin had beide paardjes in de bak gezet. Mijn pony was al aan het bedenken hoe ze kon ontsnappen (had natuurlijk honger) maar de andere pony bleef zichtbaar veel pijn hebben. Eigenaresse van de pony intussen gebelt en die was gekomen.
Samen besloten om nog een keer de da te bellen, die van haar in dit geval. Helaas had die ook geen dienst en kregen we een vervangend nummer. Deze man vertelde echter dat hij niet kwam omdat er al een darmontspanner gegeven was en het straks wel beter ging (beste man had van diezelfde eigenaresse een keer een kat geweigert in het weekend nadat het diertje zonder staart thuis kwam, ze moest maandag maar naar eigen DA, maandag bleek echter te laat en het diertje moest ingeslapen). Ik heb deze beste vent meteen opgeslagen in me telefoon als slechte DA.
Toen heb ik voorgesteld de kliniek te bellen en na goedkeuring vertelde hij me over de telefoon zo snel mogelijk te komen (bleek dat hij net terug was van een ander koliek geval vandaar geen gehoor eerder op de avond).
Pony naar de koliek gebracht, onderzocht en ze zat verstopt. Ze had zoveel pijn dat ze recht door alle pijnstillers heen ging. Echter moest de da om meer medicijnen te kunnen geven weten wat ze eerder die avond van de andere dierenarts had gekregen. Ik moest het 3x voor bellen en kreeg met moeite de gegevens, de man was er zogenaamd niet (hoorde hem op de achtergrond praten) en ze moest het allemaal navragen. Tevens vonden ze het erg vervelend dat de pony nu op een kliniek stond en wilde ze dat ik de nu behandelend dierenarts mogen anar haar terug liet bellen om erover te praten.
Echter zag de behandelend DA maar 1 ding en dat was een pony die snel onderzocht en eventueel meer medicijnen moest zodat die eventueel nog voor een operatie naar ermelo kon. Helaas heeft deze pony het niet gehaald.

Om dan verder door te gaan heb ik ook al eens van een dierenarts een rekening van een paar dagen koliek gekregen. er stond 3x apart parafine op en met 3 verschillende bedragen, zo ook de bedragen voor voorrijkosten en nog wat dingen, heel apart echter moesten wij deze rekening maar gewoon betalen want hij klopte. Toch bizar dat parafine de ene dag voor eenzelfde hoeveelheid duurder is en een andere dag weer goedkoper. Bij deze praktijk werd een hoefzweer ook niet erkend en zou mijn oude pony nooit meer worden wie ze was. Sterker nog ze is er alleen maar beter na geworden.

Toch best al een rijtje lijkt mij.
Volg datum > Datum: zaterdag 5 februari 2011, 7:045-2-11 07:04 Nr:224021
Volg auteur > Van: lailapri Opwaarderen Re:223952
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: ondergrond in/uitloopstal Structuur
lailapri
Nederland

Jarig op 16-6

39 berichten
sinds 12-3-2004

betegeld en eventeel stro als ze niet lekker buiten kunnen liggen (vies nat weer bijvoorbeeld).
Ik heb bewust niet gekozen voor rubber. Op rubben kunnen ze slecht aarden en omdat ik merk dat de veulens er wel heel graag inliggen met zijn alle tegelijk, gooi ik er liever een berg stro in. Zodat ze niet buiten gaan liggen omdat ze het rubber niet fijn vinden. Leuke is dat als ik snachts komt meestal 1 moeder met 2 veulens in de schuillstal staat en de veulens liggen dan, 1 moeder staat buiten de stal. Een andere moeder staat in de niet opgestrooide schuilstal en haar veulen ligt dan in het zand en een merrie en veulen staan/liggen altijd wel buiten (zijn niet de laagste in rang maar vinden dan blijkbaar gewoon fijn), alleen met hondenweer niet.
Volg datum > Datum: zaterdag 5 februari 2011, 19:115-2-11 19:11 Nr:224076
Volg auteur > Van: lailapri Opwaarderen Re:224057
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Rara wat is er met mijn paard? Structuur
lailapri
Nederland

Jarig op 16-6

39 berichten
sinds 12-3-2004

goede vraag, ik kijk meestal naar het paard, en vanuit daar bedenk ik of het logisch is om het te doen en overleg dan met kennis die er meer verstand van heeft.
Volg datum > Datum: zondag 6 februari 2011, 10:576-2-11 10:57 Nr:224098
Volg auteur > Van: lailapri Opwaarderen Re:224089
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Is dit nou de leider van de kudde ? Structuur
lailapri
Nederland

Jarig op 16-6

39 berichten
sinds 12-3-2004

Klinkt als mijn hengst. Ik ben met hem bezig gedaan met hem gezonder te maken (hij was namelijk ook heel laag in zijn energie, kon daarbij wel de hele dag rennen terwijl hij nauwelijks voeding opnam en dus graadje mager). Dmv wat homeopatische middelen van de groene os en hahneman apotheek, daarna een kuur van groene leem toen hij wat meer energie kreeg en ondersteuning van bach remedies heb ik nu 2 jaar later een hengst die bijna niet meer dekt, maar een echte wijze oude heer is geworden. Hij weet nog niet helemaal hoe hij het stelletje ongeregelde merrie's bij elkaar kan houden in noodsituaties, maar dat leert hij wel.
Hij staat in het midden tussen alle groepen (pensionklanten groep bevat voornamelijk ruinen en een paar merrie's, en mijn merrie/veulengroep staat aan de andere kant).

Zo heb ik het ook met de leidmerrie, zij staat op een stukje met 1/2 andere paardjes en kan vanuit haar plekje alle paarden zien en met de pensionpaarden door het hek heen ruiken en eventueel liefkozen.
Zij kan helaas niet meer in de groep staan omdat ze vooral wijs is, maar niet meer fysiek sterk, de wat dominantere paardje gaan haar in de hoek zetten en dan erop in slaan.
De dominantste die eerst de leiding hadden en waar mijn oudje zich naar moest voegen gingen in nood situaties altijd rondrennen als een kip zonder kop. De rest van de groep sloot dan bij mijn oude merrie aan die het gevaar eens even ging bekijken, erg mooi om te zien. En uiteindelijk sloten ook de andere 2 merrie's aan.

Misschien kun je eens kijken in het hoekje van de bachremedies? Ik heb daar zeer interessante resultaten bij gezien.
Volg datum > Datum: donderdag 10 februari 2011, 22:1210-2-11 22:12 Nr:224388
Volg auteur > Van: lailapri Opwaarderen
Volg onderwerp > Onderwerp: Wat en hoe over de zit van de ruiter Structuur
lailapri
Nederland

Jarig op 16-6

39 berichten
sinds 12-3-2004

Wat valt bij jullie onder een onafhankelijke zit en hoe belangrijk is het voor jullie.
Wie heeft er zitles oid?

Ik ben erg benieuwd naar de meningen van andere erover en het liefst onderbouwd met foto's/filmpjes omdat ik graag nog meer zou willen weten over dit onderwerp en dan vooral hoe een ander erover denkt.
Volg datum > Datum: donderdag 10 februari 2011, 22:3210-2-11 22:32 Nr:224392
Volg auteur > Van: lailapri Opwaarderen Re:224378
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: preventief magnesium Structuur
lailapri
Nederland

Jarig op 16-6

39 berichten
sinds 12-3-2004

Ik geef mijn fjord die ik te dik vind om de nacht lang geweekt hooi, zo kan hij gewoon met de groep mee blijven eten overdag. Tevens zorg ik natuurlijk dat hij wel voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt. Zo houdt ik regelmatig groene leem of veendrenkstof (in een emmer zonder toevoegingen) voor om te kijken of hij er behoefte aan heeft, zo ja geef ik het een weekje.

Verder staat er meer beweging op het program wat heel mooi is omdat ik straks toch weer meer wil buitenrijden.
Volg datum > Datum: donderdag 10 februari 2011, 22:3510-2-11 22:35 Nr:224393
Volg auteur > Van: lailapri Opwaarderen Re:224378
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: preventief magnesium Structuur
lailapri
Nederland

Jarig op 16-6

39 berichten
sinds 12-3-2004

Ik geef mijn fjord die ik te dik vind om de nacht lang geweekt hooi, zo kan hij gewoon met de groep mee blijven eten overdag. Tevens zorg ik natuurlijk dat hij wel voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt. Zo houdt ik regelmatig groene leem of veendrenkstof (in een emmer zonder toevoegingen) voor om te kijken of hij er behoefte aan heeft, zo ja geef ik het een weekje.

Verder staat er meer beweging op het program wat heel mooi is omdat ik straks toch weer meer wil buitenrijden.
Volg datum > Datum: zaterdag 19 februari 2011, 23:1219-2-11 23:12 Nr:224775
Volg auteur > Van: lailapri Opwaarderen Re:224553
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Wat en hoe over de zit van de ruiter Structuur
lailapri
Nederland

Jarig op 16-6

39 berichten
sinds 12-3-2004
Bedankt voor iedereen zijn reactie!
Ik heb het erg duk gehad afgelopen week (en) nieuwe baan en gelijk al veel verantwoordelijkheid, maar komende week heb ik meer tijd.
Ik zal dan alles nog eens rustig doorlezen en vragen beantwoorden.
Volg datum > Datum: zondag 20 februari 2011, 10:3420-2-11 10:34 Nr:224785
Volg auteur > Van: lailapri Opwaarderen Re:224782
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Waar kunnen we een week in training? Structuur
lailapri
Nederland

Jarig op 16-6

39 berichten
sinds 12-3-2004

Miranda die lesgeeft op www.hofstedeoostrijk.nl vind ik erg goed les geven, weet waar ze het over heeft en werkt vanuit balans en controlle.
Daarbij kunnen zowel jij als je paard daar overnachten en is er de mogelijkheid door bijvoorbeeld het delftse hout te rijden.
Miranda kan zowel lessen erop als ernaast verzorgen en je mag met of zonder bit, etc etc.
Mocht je gaan ben ik natuurlijk erg benieuwd naar een verslagje!
Volg datum > Datum: zondag 20 februari 2011, 20:1720-2-11 20:17 Nr:224838
Volg auteur > Van: lailapri Opwaarderen Re:224572
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: ouderdom en hoefbevangenheid Structuur
lailapri
Nederland

Jarig op 16-6

39 berichten
sinds 12-3-2004

Ik ken een oudere pony die hoefbevangen was geworden op 34 jarige leeftijd van compact gras, de rede dat ik mijn oude paardje dus niet op dat soort voeders wilde (compact gras is van raaigras, snel groeiend en rijk gras met hoog fructaan gehalte). Vorig jaar had ik een grote baal luzerne en snijmais voor haar gekocht maar de luzerne bestond groten deels uit stof (en het was een rib uit me lijf) de andere optie's van hartog bevatten teveel suikers dus voor mij geen hartog meer.
Na lang denken een baaltje hooi laten hakselen bij een boer in de buurt met een strohakselaar en dat kan ze prima eten. Paarden moeten natuurlijk niet schrokken maar voor haar is het een super oplossing. Daarbij staat ze op zuppa zodat ze evengoed wel wat binnenkrijgt.
Ik zou dus idd goed letten op suikers.
Ik hoop dat alles goed komt met je pony!
beterschap
Volg datum > Datum: zondag 20 februari 2011, 21:5220-2-11 21:52 Nr:224851
Volg auteur > Van: lailapri Opwaarderen Re:224844
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: ouderdom en hoefbevangenheid Structuur
lailapri
Nederland

Jarig op 16-6

39 berichten
sinds 12-3-2004

Het mag toch niet toevallig zijn dat de merrie waar ik over spreek nooit bevangen is geweest en door goed informeren etc uiteindelijk op compact gras is gegaan en midden in de winter vevangen was, haar zoons va 10 en 20 hadden ook duidelijke veranderingen in de voeten. Uiteindelijk is pony in laten slapen en toen bleek dat ze een heel slechte lever had, daarvoor altijd blakend gezond geweest.
Mijn merrie is bevangen geweest in het verleden en ga die gok zeker niet nemen. Ik weet niet hoeveel fructaan in mijn hooi zit, maar tis iig grof stengelig met veel celstof en ze eet ook nog wat stro.

Mede door de reacties van hartog uit en de kwaliteit die ik heb gehad plus wat er met de pony van vriendin is gebeurd voor mij geen hartog wat betreft ruwvoer.
Je leest nu alle berichten van "lailapri"
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
 
39 berichten
Pagina 2 van 3
 InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!

Deelnemers online: 0 verborgen deelnemers.
contact