InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
 
120 berichten
Pagina 3½ van 8
Je leest nu alle berichten van "Lenneke keijzer"
Volg datum > Datum: dinsdag 8 februari 2011, 11:388-2-11 11:38 Nr:224249
Volg auteur > Van: Lenneke keijzer Opwaarderen
Volg onderwerp > Onderwerp: 2 solitaire paarden : einde verhaal ! Introductie in vreemd territorium! Structuur

Lenneke keijzer
Frankrijk

Jarig!
Jarig op 5-4

120 berichten
sinds 4-7-2010
Sinds 11 jaar stond de pony van mijn schoonzusje alleen met een paar ganzen, eenden en kippen als gezelschap. Zodra wij toestemming hadden om Prince (hengstje, 15 jaar) altijd bij ons te houden (zij “doet er niks mee” en ik zorg voor ‘m sinds wij in het huis naast zijn weide wonen) besloten wij dat ik een 2e paard mocht uitzoeken (YES).

In juli kwam Tytse bij ons wonen… Een fries mannetje (hengstje) van 3 jaar.
Tegen mijn hoop in vond Prince dat echter helemaal geen goed idee en hij transformeerde in een wilde tyger. 3 keer hebben we geprobeerd ze te introduceren, maar elke keer weer bleef Prince Tytse aanvallen. Vaak reageerde deze niet, maar na X aanvallen probeerde hij Prince op de grond te gooiden (hij probeerde, ook in volle galop, bovenop Prince te springen). Ik vond het maar een enge situatie (500 kg versus ongeveer 220 kg) en durfde het niet meer aan.

De laatste test was trouwens MET feromonen: kalmerende feromonen van phérosynthèse (een nog experimenteel product). Deze feromonen zouden op die van net bevallen merries en moeten lijken en moeten paarden kalmeren (trailerladen, tandarts, introductie,…). Ik kon het altijd proberen, ‘t kost “niks” (15 euro en een vragenlijst terugsturen). Ik kan jullie vertellen dat mijn hengstje er maar weinig van geloofden. Prince gooide (vaak) zijn neus tussen Tytse’s achterbenen, snoof aan zijn geslachtsorganen (de mannengeur liep langs de vrouwenferomonen zijn neusgaten binnen) en dacht “dat is helemaal mijn mamma niet” en deed “De Tyger” !!! (hiermee wil ik niet zeggen dat deze feromonen nooit helpen, maar in deze situatie en met onze paarden was er geen verschil te zien).

Uiteindelijk is het een ontmoeting met een stalhouder geweest die ons uit de brand hielp!
Zonder ons echt te kennen (1 maand vakantie-klant geweest bij ‘m) stelde hij voor om het bij hem thuis uit te proberen !
Volgens hem zou de situatie in een vreemd territorium anders zijn. Aangezien paarden niet zulke territorium-dieren zijn (volgens de literatuur) en omdat Prince een Tyger-paard was, had ik er niet veel vertrouwen in, maar ik moet mijn knollies alle kansen geven om niet solitair te blijven dus WHY NOT ? (Nou, omdat er nogal wat risikos zijn ! doodeng vond ik het, had telefoon met dierenarts als 1e link in mijn zwetende handen die dag).

Die meneer heeft veel ervaring (ook met hengsten en dat vind je niet zo gemakkelijk) en een stel “therapiepaarden” (haha gewoon 2 bloedjonge hengstjes van 3) waarmee hij wel een ontmoeting met onze “tyger” durfde te riskeren.
Resultaat :
- Tytse liet de andere jongens het vuile werk opknappen (daar waagde hij zich niet nog een keert aan);
- De 2 hengstjes van die man vonden mijn Tygertje daarentegen hartstikke grappig (je zag gewoon dat ze zich vermaakten : “haha zie dat driftkikkertje nu. Oh hij valt om, even wachten tot ‘ie weer op zijn pootjes staat… En daar gaan we weer, hahaha”)
- De “Tyger” zelf was erg gefrustreerd (ja logisch, hij vond zichzelf al 11 jaar de grootste hengst van de wereld – en Tytse een afwijking van de natuurlijke regels, dan is het niet leuk om letterlijk van je voetstuk geknokt te worden!), maar accepteerde het heel snel (na minder dan 20 minuten al was het hele hete wel van het gevecht af).

Binnen 20 uur stonden mijn knollies zonder therapiepaarden in het veld. Ze zijn daar vervolgens nog 3 dagen gebleven (waarvan 1 volle dag in een soort inloopstal van 45 m2) en nu staan ze samen thuis!

Het is ZO FIJN !!!!!
Vooral voor hun natuurlijk, maar ook voor mij : nu hoor ik niet meer elke keer als ik de deur uitkom een hartverscheurende hinnik (“kom met me spelen, please !?”) en zie ik niet meer elke keer als ik kom voeren/ knuffelen/ spelen een triest paard voor een hek staan (“wie wil met mij komen praten?”) !!
De groet-hinnik van Prince naar mij toe is veel zachter geworden; zijn “ik heb je nodig, ben alleen” roep is NU AL voor Tytse gereserveerd. Tytse heeft gister durven rollen op 1 m afstand van Prince en ik geloof dat hij ’s avonds lag te slapen (dacht te horen dat hij opstond) terwijl Prince in dezelfde inloopstal stond !!

Ik weet dat elke situatie anders is, en ik weet ook dat er maar weinig mensen hun paarden willen gebruiken voor dit soort experimenten (een ontmoeting met een “tyger”), maar toch hoop ik dat dit verhaal evt andere paarden (& mensen) kan helpen : het lijkt erop dat een ander territorium EN het gebruik van “derden” (onbekende paarden met karakter en lef maar niet gemeen) een introductie kunnen vergemakkelijken. Voor ons heeft het in ieder geval geholpen.
Groetjes van een dolblije “eigenaar” van een mini-kudde paarden…
Lenneke
Volg datum > Datum: dinsdag 8 februari 2011, 17:098-2-11 17:09 Nr:224276
Volg auteur > Van: Lenneke keijzer Opwaarderen Re:224270
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: 2 solitaire paarden : einde verhaal ! Introductie in vreemd territorium! Structuur

Lenneke keijzer
Frankrijk

Jarig!
Jarig op 5-4

120 berichten
sinds 4-7-2010
Inderdaad...
Indien ik een 2e hond "gekocht" zou hebben, zou ik NOOIT VAN MIJN LEVEN de 1e ontmoeting op eigen terrein hebben gedaan...
Waarom ik dat nu wel met de paarden heb gedaan ???

Ok, probeer maar eens aan een boer te vragen : "mogen mijn paarden uw land kapot rennen voor een introductie ?"

Met paarden heb je natuurlijk altijd dat land/ hekjes/riempjes probleem.
Twee honden kan je tijdens een boswandeling introduceren. Die kan je dan ook los laten rennen, want aan de lijn wordt jij beschermd ipv het territorium (dat zag ik trouwens ook terug bij mijn paarden : als ik in de buurt ben, is Prince minder lief voor Tytse dan als ik er niet ben- iemand anders in de buurt of ik stiekum kijken)...
Mijn paarden durf ik niet tijdens een introductie vrij te laten rennen in een bos / veld...

Een veld van vrienden / kennissen/ buren dus... voortaan zal ik het altijd zo doen (hoewel ik eigenlijk hoop dat ik de komende 30 jaar geen introductie meer hoef te doen, haha, maar hopen dat ze samen stokoud worden)

Groetjes,
Lenneke
Volg datum > Datum: dinsdag 1 maart 2011, 18:081-3-11 18:08 Nr:225478
Volg auteur > Van: Lenneke keijzer Opwaarderen Re:225376
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Literatuurtips houding en zit Structuur

Lenneke keijzer
Frankrijk

Jarig!
Jarig op 5-4

120 berichten
sinds 4-7-2010
Hoi,
Helaas kan ik je niet echt helpen... maar voor de frans-lezenden onder jullie (ik neem aan dat jouw vraag ook anderen aantrekt) heb ik de volgende link :

http://www.losteopathe.fr/images/front/rapport/IDHEO_Catherine_Juste.pdf

Veel succes met het zoeken van niet-franstalige documenten.
Groetjes,
Lenneke
Volg datum > Datum: donderdag 23 juni 2011, 13:3623-6-11 13:36 Nr:232308
Volg auteur > Van: Lenneke keijzer Opwaarderen Re:232040
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Door weer en wind buiten voederen? Structuur

Lenneke keijzer
Frankrijk

Jarig!
Jarig op 5-4

120 berichten
sinds 4-7-2010
Hoi,

Geef ze lekker een beetje overal (hooizakjes/ -bakjes) !

Ik heb het liefst dat mijn paarden aan het eind van de gang eten (vooral de dagen dat alleen de gang hebben) en niet in hun hok... maar aangezien ze zo nu en dan graag binnen staan (binnen = schuilhok of onder een boom) :
- soms als het regent (net als die van jou blijven ze voor gras gewoon lekker buiten)
- soms als er juist heel veel zon is
accepteer ik dat...

groetjes,
Lenneke
Volg datum > Datum: donderdag 23 juni 2011, 13:4523-6-11 13:45 Nr:232310
Volg auteur > Van: Lenneke keijzer Opwaarderen
Volg onderwerp > Onderwerp: Appelmasker ? Structuur

Lenneke keijzer
Frankrijk

Jarig!
Jarig op 5-4

120 berichten
sinds 4-7-2010
Vraagje:

Bestaan er graasmaskers die eigenlijk geen graasmaskers zijn ?
Dat zou DE preventie zijn tegen appels stelen. Dat doet Tytse nu de hele tijd (Plinseman kan er gelukkig niet bij) en daardoor mogen ze niet meer in de appelboomgaard staan... vanaf juni tot half oktober!

Als ik nu 2 ha zou hebben zou ik het niet zo erg vinden, maar helaas... Met appelboomgaard mogen ze elke dag grazen, anders heb ik niet genoeg. (PLUS ik heb geen zin om zelf nog vaker te maaien).

Een echt graasmasker wil ik 'm niet opdoen (hoewel ik nog nooit zo'n ding gezien heb neem ik aan dat het niet gemaakt is voor een 4 jarig paard dat gezond en niet te dik is).

Goede raad ??? (alles wordt geaccepteerd behalve : hekje om elke boom of : bomen omhakken)

groetjes,
Lenneke
Volg datum > Datum: vrijdag 24 juni 2011, 7:5424-6-11 07:54 Nr:232348
Volg auteur > Van: Lenneke keijzer Opwaarderen Re:232315
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Appelmasker ? Structuur

Lenneke keijzer
Frankrijk

Jarig!
Jarig op 5-4

120 berichten
sinds 4-7-2010
Goed idee, ik ga het eens uitproberen met grotere gaten.

Van mij mogen ze wel een paar valappeltjes opeten... Ik moet alleen zorgen dat ik het overgrote deel weg haal voordat ik de knollies in de wei zet (soms liggen er kilos na een nacht met wind!)

Thanks
Lenneke
Volg datum > Datum: dinsdag 13 september 2011, 14:0613-9-11 14:06 Nr:236564
Volg auteur > Van: Lenneke keijzer Opwaarderen Re:234300
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: castreren of toch hengst houden? Structuur

Lenneke keijzer
Frankrijk

Jarig!
Jarig op 5-4

120 berichten
sinds 4-7-2010
Hoihoi,

Ik kom een beetje laat binnenlopen geloof ik. Interessante discussie.

Zelf heb ik een 4 jarige hengst... en ik geloof dat ik besloten heb om 'm te laten castreren (ik geef me nog effe een paar maandjes bedenktijd). Niet omdat ik denk dat hengsten-houden niet te doen is, maar omdat hij thuis alleen maar een ruintje heeft. Geen ruimte voor meerdere paarden (geen harem voor meneer dus) en geen geld over voor een stalling ergens terwijl ik zelf genoeg grond heb voor deze 2 (bovendien wil niemand hem bij zijn merries in het veld hebben).

Hij wordt dus steeds meer gefrustreerd, begint steeds vroeger te zingen als we naar de manege gaan om te spelen in de bak; ik durf 'm niet meer los te laten in de bak (hij KAN eruit springen en dat is een gevaarlijke sprong door greppel net na het muurtje). Uiteindelijk betekent het dus voor hem dat hij nu een minder leuk leven heeft dan als hij ruin zou zijn...
Mag niet meer als een debiel rondrennen en bokken in het zand, niet meer vrij springen, zelfs niet samen me mij rennen zonder touwtje eraan want halverwege het parcours hoort / ruikt meneer een lekker wijf en is hij weg (haha en daar sta je dan in je eentje, te bedenken hoe jij het in godsnaam kan winnen van een lekker wijf).

Allemaal normaal gedrag natuurlijk, maar ik hou geen 600 kilo bij me als meneer aan sex denkt. Ik denk inderdaad dat een hengst een paar vrouwen nodig heeft om (relatief) rustig te zijn in de buurt van onbekende wijffies.... en ik wil geen frustie-knol die altijd wil en nooit mag (zowel sex als meer vrijheid als boswandelingen - toekomst- met meerdere knolhobbelaars)............

Toch triest .... Zal hij dan ook banger worden en niet meer in draf op grasmaaiende mannen toerennen om te kijken wat ze aan het doen zijn ?!
Lenneke
Volg datum > Datum: woensdag 14 september 2011, 16:0814-9-11 16:08 Nr:236601
Volg auteur > Van: Lenneke keijzer Opwaarderen Re:236598
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: castreren of toch hengst houden? Structuur

Lenneke keijzer
Frankrijk

Jarig!
Jarig op 5-4

120 berichten
sinds 4-7-2010
Hoihoi,

Ik zal jullie papiertjes in de trein goed doorlezen voordat ik antwoord geef in de trend van "heb geen zin om elke keer mijn paard af te rukken voordat we het bos in gaan", haha (ik zie mijn vriend al kijken)...

Meer na het lezen dus !
Bedankt in ieder geval.
Lenneke
Volg datum > Datum: donderdag 15 september 2011, 14:3415-9-11 14:34 Nr:236629
Volg auteur > Van: Lenneke keijzer Opwaarderen Re:236620
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: castreren of toch hengst houden? Structuur

Lenneke keijzer
Frankrijk

Jarig!
Jarig op 5-4

120 berichten
sinds 4-7-2010

Om heel eerlijk te zijn heb ik zo mijn twijfels bij het handmatig bevredigen van hengsten... puberjongens doen dat heel goed zelf met een stuk warm vlees in de verwarming die ze na afspoelen terugleggen in de koelkast (en mamma maar denken dat zoonlief vegetariër is geworden) maar dromen toch van een echte vrouw / man !

Ik vraag me zelfs af of veel "sex" (handmatig of niet) de algemene sexdrive niet stimuleert (niet binnen het uur, maar op iets langere termijn) !

Maar misschien heb je wel gelijk dat ik wat meer "tricks of the trade" moet leren.
Ik kan ons inschrijven voor een stage éthologie (Parelli). Helaas accepteert de meest bekende parelli-manege hier geen hengsten EN geen dieren die niet ingereden zijn (Tytse is beide), zelfs als je alleen maar grondwerk wilt doen, rare mensen !
Maar ok, ik heb een mannetje in de buurt die ik uit kan nodigen om op de manege aan de overkant te oefenen (op de plaats van "onheil").

Nogmaals, tot nu toe gaat het goed, thuis is het natuurlijk een ZONNETJE maar ik merk wel dat ik steeds meer moeite heb zijn aandacht bij me te houden als we buiten zijn ; ik reageer liever op tijd...

Dn, zoals gezegd, weet ik niet of het beter is voor hem om zijn leven lang een frustiepaard te zijn of om ruin te zijn.

Lenneke
Volg datum > Datum: vrijdag 16 september 2011, 13:2916-9-11 13:29 Nr:236670
Volg auteur > Van: Lenneke keijzer Opwaarderen Re:236648
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: castreren of toch hengst houden? Structuur

Lenneke keijzer
Frankrijk

Jarig!
Jarig op 5-4

120 berichten
sinds 4-7-2010

Hallo,

>Dat klinkt alsof het besluit tot amputatie eigenlijk allang genomen is en het eigenlijk gaat >om het opbouwen van voldoende hypocriet zelfbedrog.

Zoals ik in mijn eerste bericht zei : "ik geloof dat ik besloten heb op castratie over te gaan", maar ik wil graag bedenktijd en goede raad omdat dit niet een beslissing is die "men" gemakkelijk maakt. EN omdat ik overtuigd ben dat het mogelijk is om hengsten (in bepaalde situaties) hengst te laten en ik me afvraag of mijn (lees : ZIJN) situatie daar geschikt voor is of dat ik daardoor alleen maar een gefrustreerd paard ga krijgen.

Als ik goede raad krijg die mij overtuigt om het op een andere manier te proberen dan neem ik dat GRAAG aan !!!
Ik waardeer jullie ideeën echt, ook degene waarvan ik denk dat het voor mij geen oplossing is.... alle ideeën zetten me wel aan het denken, bovendien kunnen ze ook anderen die het forum lezen helpen, etc etc.

Alstublieft, antwoord niet op zo'n manier alleen maar omdat iemand het niet met u eens is (omdat ik niet geloof dat het handmatig bevredigen van een hengst een oplossing is ; of, zoals iemand opperde : dat ik deze goede raad niet goed begrepen heb) !

Pien : thanks. Ik begrijp het beter en wil 'm best zo nu en dan (indien mogelijk zelfs altijd) bij een stel lekkere wijfen loslaten, maar welke ??? Mijn buren willen niet en op de manege aan de overkant durven ze zelfs niet tegelijkertijd met hem in de bak (terwijl het heel goed gaat, doen we op ons vakantie-adres altijd, samen met andere paarden in de bak)...

Lenneke
Groetjes,
Lenneke
Volg datum > Datum: woensdag 19 oktober 2011, 11:5519-10-11 11:55 Nr:238203
Volg auteur > Van: Lenneke keijzer Opwaarderen Re:237610
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Angst of pijn? Structuur

Lenneke keijzer
Frankrijk

Jarig!
Jarig op 5-4

120 berichten
sinds 4-7-2010
Hoi,
Het kan natuurlijk zijn dat men ruig aan de teugels trok vroeger... dat vergeten ze niet zo snel. In dat geval kan Parelli goed helpen !
Een paardentandarts en /of osteopaat is ook altijd goed om erbij te halen, het kost wat, maar dan weet je zeker dat je paard geen probleem heeft.

Die van mij (in opleiding) wil me niet meer op zijn rug. Waarschijnlijk aangeleerd gedrag... De 1e keer dat zijn zadel kriebelde ben ik afgestapt (hij moet het wel leuk blijven vinden). De volgende keer kriebelde het weer na ongeveer 10 minuten en aangezien ik er maar ongeveer 12 minuten op blijf zitten kan hij bedacht hebben dat irritant gedrag (onder het zadel willen krabbelen) helpt om het mens eraf te krijgen. Deze week deed hij, toen dit niet werkte, aan bokken en galoperen. Nogmaals, waarschijnlijk aangeleerd gedrag, maar ik laat er toch even een osteopaat naar kijken... voor de zekerheid... en raad jou aan hetzelfde te doen voordat je verder gaat.

Succes !
groetjes,
Lenneke
Volg datum > Datum: woensdag 9 november 2011, 20:579-11-11 20:57 Nr:239401
Volg auteur > Van: Lenneke keijzer Opwaarderen
Volg onderwerp > Onderwerp: Te veel selenium ? Hoe vitamine E extra ? Structuur

Lenneke keijzer
Frankrijk

Jarig!
Jarig op 5-4

120 berichten
sinds 4-7-2010
Hallo,

Vraagje : ik heb net jullie voedingswijzer ingevuld waar uitkwam dat mijn paardjes teveel selenium krijgen...

Nu ben ik net ongeveer 2 weken geleden begonnen met bijvoeren van VitE/Selenium, omdat we bijna geen gras meer hebben, maar vooral omdat Tytse vorig jaar een VitE gebrek had (het hooi komt dit jaar van hetzelfde veld, met ongeveer dezelfde omstandigheden van oogsten / opslag e.d.)

Ik stop natuurlijk meteen met dit dagelijks geven, want selenium is al snel toxisch... maar wat nu ?
Ze hier minder van geven (1x in de 3 dagen of 1/3 dosis per dag) of een ander vitE supplement geven (er moet niks anders inzitten, van alle andere mineralen en vitaminen krijgen ze voldoende)?

Thanks !
Lenneke
Volg datum > Datum: donderdag 10 november 2011, 10:2910-11-11 10:29 Nr:239445
Volg auteur > Van: Lenneke keijzer Opwaarderen Re:239443
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Te veel selenium ? Hoe vitamine E extra ? Structuur

Lenneke keijzer
Frankrijk

Jarig!
Jarig op 5-4

120 berichten
sinds 4-7-2010
Hello,

Thanks voor jullie info en ideeën !
De DA had mij eerst omega3 olie (voor in de keuken) aangeraden, maar dan moet je zulke krankzinnige hoeveelheden geven (en paarden eten geen olie + ik lees net dat olievertering Vit E kost). Daarom had ik Chevivit gekocht…

VRAAG :
Aangezien ik mijn paard alleen maar hooi (standaard, waarden van calculator) + liksteen + VitE/Selenium geef en ik theoretisch boven het selenium gehalte zit (paard heeft volgens calculator 1,2 mg per dag nodig en kreeg bijna 5x zoveel binnen), DAN zullen er toch wel meerdere mensen op dit forum dat probleem hebben ?!

Gras bijvoeren is een heel goed idee (ik dacht dat ze veel meer gras nodig zouden hebben voor hun dagelijkse VitE behoefte), ZIJ mogen het weiland waar wij hooien niet in, maar ik wel en ik heb een heel mooi hand-hooi-machinetje gekregen van iemand.. . en dan koop ik wel vit E / tarwekiemolie voor als iemand anders op de paarden past / als ik geen tijd over heb om te hooien…

Lenneke
Volg datum > Datum: vrijdag 11 november 2011, 10:4111-11-11 10:41 Nr:239556
Volg auteur > Van: Lenneke keijzer Opwaarderen Re:239515
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Te veel selenium ? Hoe vitamine E extra ? Structuur

Lenneke keijzer
Frankrijk

Jarig!
Jarig op 5-4

120 berichten
sinds 4-7-2010
Hoi,

Antwoord voor Iona : Nee, ik heb inderdaad niet mijn eigen waarden ingevuld...
Ik begrijp dus best dat de resultaten dus niet voor de volle 100% mijn situatie weergeven...

MAAR : de waarden in de voedinscalculator zijn gemiddelde waarden die je in hooi kan vinden en met DAT en met 1 dosis VitE /Selenium krijgt mijn paard 5X teveel binnen, niet 20 of 50% maar 5x teveel (meer dan 5 mg) !!
(voor Tytse dan = 600 kg; Plinseman kreeg zowieso veel minder want die weegt maar 150 kilo !)

Ik heb vorig jaar VitE/ selenium gekocht omdat er op de pagina duidelijk stond dat het (o.a.) voor VitE supplementie was. De hoeveelheid olie die je samen met VitE moet geven is bovendien laag... maar nu heb ik toch het idee dat het beter zou zijn als er minder selenium in zou zitten... (volgens de calculator zou Tytse 1,2 mg per dag nodig hebben, ofterwijl ongeveer de 1/2 van de VitE/Se dosis... )

OF NIET ?
Lenneke
Je leest nu alle berichten van "Lenneke keijzer"
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
 
120 berichten
Pagina 3½ van 8
 InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!

Deelnemers online: 0 verborgen deelnemers.
contact