InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
 
147 berichten
Pagina 5½ van 10
Je leest nu alle berichten van "Henny wittenaar"
Volg datum > Datum: zaterdag 6 maart 2004, 18:116-3-04 18:11 Nr:2268
Volg auteur > Van: Henny wittenaar Opwaarderen
Volg onderwerp > Onderwerp: zomereczeem friezen Structuur
Henny wittenaar
Homepage
Daarlerveen
Nederland

Jarig op 8-5

147 berichten
sinds 2-11-2003
Hoi marianne,
Ik had vanmiddag je artikel uit de paardenkrant al binnen.
Ik kan me voorstellen dat het stamboekbestuur hier niet blij mee is. Anderzijds mogen ze de kop ook niet in het zand steken, zou stom zijn want dan wil over zeg 's wat 10 jaar niemand meer een fries. Bedankt voor je snelle opsturen van het artikel.
Groetjes Henny
Volg datum > Datum: zondag 7 maart 2004, 15:397-3-04 15:39 Nr:2309
Volg auteur > Van: Henny wittenaar Opwaarderen Re:2308
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Bekappers: natuurlijk/niet-natuurlijk! Structuur
Henny wittenaar
Homepage
Daarlerveen
Nederland

Jarig op 8-5

147 berichten
sinds 2-11-2003
bart schreef op zondag, 7 maart 2004, 12:17:

>> Hoi Rianne,
>> Ik heb een waar gebeurd verhaal voor je.
>> Een jaar of 12 geleden zou een nederlands echtpaar immigreren

> Aangezien dat hier de hielen niet afslijten moeten we ze
> inkorten om toch een goede hoef te behouden.
>
> bart

Hoi Bart.
---Helemaal mee eens, alleen het grappige is dat ik sinds ik de natuurlijke bekapmethode gebruik, nu regelmatig met de dames blootsvoets over de straat kan draven zonder bang te hoeven zijn dat de hoeven te hard slijten of gaan brokkelen. Voorheen zocht ik altijd zoveel mogelijk de berm op. Nu maakt het soort bodem niets meer uit.
De hoefkwaliteit was altijd al prima daar lag het niet aan. De manier van het bekappen was het probleem.
Die mensen van het Portugal verhaal dachten ook dat hun Fjorden een zo'n dermate slechte kwaliteit hoeven hadden, omdat ze geregeld ijzers verloren nog voor de smid terug zou komen. Nadien in Portugal bleek er niets mis met de hoefkwaliteit. Gaaf toch???
Volg datum > Datum: maandag 8 maart 2004, 23:118-3-04 23:11 Nr:2343
Volg auteur > Van: Henny wittenaar Opwaarderen Re:2341
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: voeding > allergie Structuur
Henny wittenaar
Homepage
Daarlerveen
Nederland

Jarig op 8-5

147 berichten
sinds 2-11-2003
viola schreef op maandag, 8 maart 2004, 21:54:

> Nu we het toch over voeding hebben. Eén van mijn shetjes is
> allergies voor iets en dat zit waarschijnlijk in de muesli waar
> hij zo af en toe van mij een handje van kreeg. Dat zijn we nu
> aan uitzoeken.
> Is er misschien iemand die daar ervaring mee heeft of iets meer
> van weet?
>
> groetjes viola.

Hoi Viola,
Een van mijn paarden reageert ook allergisch op muesli's, ik heb meerdere merken geprobeerd. De mijne reageert op de melasse die in de muesli verwerkt wordt. Melasse is een afvalprodukt van de suikerbietenindustrie. Tja waar jouw shetje op reageert, kan ik zo niet zeggen. Allergien kunnen heel veel oorzaken hebben in elk geval hoop ik dat je er achter komt. Succes
Henny
Volg datum > Datum: woensdag 10 maart 2004, 12:5410-3-04 12:54 Nr:2424
Volg auteur > Van: Henny wittenaar Opwaarderen Re:2398
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Eiwit-Suikers-Vet Structuur
Henny wittenaar
Homepage
Daarlerveen
Nederland

Jarig op 8-5

147 berichten
sinds 2-11-2003
Marianne schreef op dinsdag, 9 maart 2004, 23:26:

> Hallo allemaal,
>
> ik heb een aardige plek gevonden op het net waar heel veel, goed
> leesbare informatie staat over allerlei voedingsstoffen ( o.a.
> ook de fructose die Ingrid eerder noemde:
>
> www.ping.be/paardekracht/atleet03.pdf
>
> je moet wel een acrobat/adobe reader op je compu hebben om dit
> te lezen.
>
> Groet, marianne

Hoi allemaal,
Ik wil hier graag het een en ander kwijt wat betreft weidebeheer, verzuring en verzuring van onze paarden met alle gevolgen van dien.
De laatste weken heb ik me daar eens grondig in verdiept op vele o.a. buitenlandse sites naar aanleiding van wel of niet zomereczeem bij onze fjordfriezen.
Ten eerste is natuurlijk de kwaliteit van het basisvoer van onze paarden, gras en hooi superbelangrijk. Wat niet iedereen en ik tot voor kort ook niet wist is dat onze Nederlandse bodem, zowel weilanden als natuurgebieden zo gigantisch verzuurd zijn dat veel belangrijke stoffen volkomen ontbreken en giftige stoffen die voor onze paarden nou net niet moeten, zorgen voor een verkeerde stofwisseling in de paarden waardoor ze ontzettend lichamelijk aan het verzuren zijn. Met als gevolg div. problemen en ziektes. De darmen van een paard zorgen voor 90% voor de immuunstoffen en verwerking van verkeerde stoffen in het lichaam. Als de zuurgraad te hoog wordt kunnen de darmen hun werk niet goed doen en gaat de huid het overnemen. ( deze info heb ik van div. sites en is wetenschappelijk onderzocht.)
Waardoor raakt het gras nou zo verzuurd? Behalve zure regen, kooldioxide, landbouwstoffen, fabrieksuitstoot enz. is ook kunstmest een grote boosdoener. Maar... nou komt het. Menigeen weet vast wel dat je in het najaar kalk over het land moet strooien voor een betere bodemstructuur. Ik deed het zelf ook, we zitten hier op veengrond en ondanks kalkstrooien stikt het nog van het mos in de wei. Ik heb afgelopen week een heel gesprek gehad met iemand die veel van paardenvoeding weet en al jarenlang voor zijn werk bodemmonsters neemt zowel bij boeren als voor div. natuurorganisaties in natuurgebieden. Jarenlang is volgens hem en ook door hem geadviseerd om gewone landbouwkalk te strooien tegen bodemverzuring. En nu blijkt dat de bodem daardoor nog meer verzuurde. Door de te snelle werking van die kalksoorten ging de bodemflora en micro organismen nog meer naar zijn grootje. Om een heeeeel lang verhaal kort te houden. Hij adviseerd te bemesten met zeeschelpenkalk ook nu in het voorjaar kan dat nog prima en daarnaast natuurlijke meststoffen te gebruiken zoals gedroogde koemestkorrel, gecomposteerde stalmest of rundergier. Op Google aanklikken en dan zeeschelpenkalk zoeken. Staan veel interessante links over bodembeheer. Terug naar de paarden. Ik heb 2 jaar kuilvoer gevoerd van natuurgebieden. Volgens hem kan ik daar beter mee stoppen. Bodemmonsters hebben aangetoond dat er in die gebieden veel zware metalen zitten zoals nikkel cadmium lood enz. Natuurorganisaties zijn nu al begonnen om op div. gebieden zeeschelpenkalk te strooien om verdere verzuring tegen te gaan. Voor de gezondheid van je paard hoef je echt geen natuurhooi te gaan voeren. Hoe kwam ik erop om van alles uit te pluizen. Door onze paarden zelf. Afgelopen zomer hebben wij met een graafmachine onze rijbak op de kop laten zetten. Er zat prachtig wit zand onder de veen en oerlaag. Op 3 meter diepte zat een spierwitte leemlaag. Deze leemlaag is voor een gedeelte gemengd door de zandbodem zodat er een prima rijbodem ontstond. Tot mijn grote schrik begonnen onze dames een maand geleden in de bodem te spitten en zand te likken. Althans dat dacht ik. Dit hebben ze nog nooit eerder gedaan. Later zag ik dat het niet om zand ging maar om gedeeltes leem. Hun snoet zag volkomen wit en het was er nog moeilijk af te krijgen ook. Komisch gezicht. Nou was het me al opgevallen afgelopen winter dat hun mest af en toe zo zurig rook. Fout dus. Ik heb ze nu op een opschoningskuur staan van fijne groene leem en ze staan nu op voer van de Natuurlijk Weg. Daar zitten ook veel minerale stoffen in waardoor de paarden niet moeten verzuren. Het stomme is dat ik dat eigenlijk wel wist. Ik heb het zo'n 10 jaar geleden ook een paar jaar gevoerd en deed in die tijd met toendertijd onze fjorden zeer intensief mee aan lange afstandswedstrijden.
Gemiddelde snelheden waren 18 tot 22 km per uur over 35 km. Later deed ik de 70 km. Maar onze paarden verzuurden niet of nauwelijks. Daags na een 70 km. liepen ze nog net zo fanatiek. We konden zo weer een 30 km. rijden zonder ook maar het geringste vermoeidheidsspoortje.
Het voer bestond toendertijd uit een behoorlijke hoeveelheid zemelen, een mineraal,kalk,kleimengsel en een kruidenmengsel. Je kon nog iets gemalen graan toevoegen bij extra zware werkzaamheden, maar dat was in verhouding maar heel weinig. ( Een bekertje van 150ml.per dag )
Wat ik onlangs op div. sites tegenkwam is dat als een paard geen goede darmwerking heeft (o.a.) dus te zuur is, dan gaat er bij de vertering in de dunne darm al wat mis, bep. voedingsmiddelen moeten dan door de dikke darm verteerd worden maar die zet het dan in andere stoffen om, dan oorspronkelijk de dunne darm zou doen. ( Ik zeg het maar even heel simpel ) Gevolg stofwisselingsprobleem. Behalve de graskwaliteit, kunstmest e.d. zorgt ook een verkeerde krachtvoergift(vaak te veel), wormmiddelen, en medicaties voor verzuring van het paardenlichaam. Ik ben heel benieuwd hoe onze meiden deze zomer gaan wat betreft het schuren. Ik ben nu bezig om dus hun inwendige wat basisch in plaats van te zuur te krijgen. Verder krijgen ze lijnzaadolie bij, en kieselgur, dat heb ik via Duitsland laten komen en staat bekend om zijn zuiverende werking en anti-jeuk werking. Het is een produkt wat uit de aarde gewonnen word en rijk is aan div. mineralen waarvan het meest silicium. Op div sites in Duitsland kan je info vinden over Kieselgur.

Ik heb ook al regelmatig gehoord dat bijv. mok eigenlijk van binnen uit komt, zodra de stofwisseling oke is, verdwijnt de mok. In hoeverre dit ook opgaat voor hoefbevangenheid en zomereczeem. I don't know, maar ik vind het toch wel een opmerkelijk iets om eens wat langer over na te denken. Het vreemde van bijv. zomereczeem is dat het een steeds groter probleem wordt en zelfs paarden die het nog nooit gedaan hebben kunnen op bijv. hun 20ste alsnog beginnen.
Ik vind het verzuringsverhaal nog zo gek niet, bij mensen is al heel lang bekend als de Ph waarde in het lichaam niet goed is er allerlei klachten kunnen ontstaan, bijv. immuniteitsproblemen. Tjee wat een lang verhaal, ik stop er maar 's effe mee.
Groetjes Henny
Volg datum > Datum: woensdag 10 maart 2004, 14:1910-3-04 14:19 Nr:2429
Volg auteur > Van: Henny wittenaar Opwaarderen Re:2426
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: veranderen en Bach Remedies Structuur
Henny wittenaar
Homepage
Daarlerveen
Nederland

Jarig op 8-5

147 berichten
sinds 2-11-2003
Karen Koomans schreef op Wed, 10 Mar 2004 13:43
>

>
>
> Wat Bach Bloesem remedies zijn en hoe ze werken, daarover post
> ik informatie
> in een volgende e-mail. Makkelijker voor mij en anderen , die
> die informatie
> wellicht later nog eens willen terugzoeken op het Forum.
>
> groeten,
> Karen

Hoi Karen,
Leuk dat je info hebt over Bach Bloesem remedies. Ik zit er over te denken om het 's in te zetten bij een van onze paarden.
Ze is nu 7 jaar en verder goudeerlijk. Maar vanaf haar geboorte is ze al een wat nerveus typje en behoorlijk wantrouwend, ook vaak angstig zonder gegronde redenen. Ze heeft gelukkig al behoorlijk bijgeleerd, maar toch is er iets, wat ik niet kan achterhalen. Ze heeft nergens pijn of zo. Als ik haar op latere leeftijd gekocht zou hebben, zou ik zeggen, Goh daar is vast een keer wat mee gebeurd. Aangezien ze bij ons op stal is geboren gaat die vlieger ook niet op. Simpel voorbeeld: als veulentje van 1 dag uit schrok ze zich werkelijk te pletter als je een plak hooi in de stal deed. Dat heeft weken geduurd voor ze het als normaal ging ervaren. Ze had geen angst voor mij maar echt voor het hooi.
Nou heb ik Bach Bloesems al 's ingezet voor een hond, maar ik weet niet hoe ik het aan het paard moet geven, hoeveelheid e.d.
Misschien dat jij advies hebt? Alvast bedankt
Groetjes Henny
Volg datum > Datum: woensdag 10 maart 2004, 15:5910-3-04 15:59 Nr:2436
Volg auteur > Van: Henny wittenaar Opwaarderen Re:2432
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: veranderen en Bach Remedies Structuur
Henny wittenaar
Homepage
Daarlerveen
Nederland

Jarig op 8-5

147 berichten
sinds 2-11-2003
Karen Koomans schreef op Wed, 10 Mar 2004 14:48:40:

> Hoi,
>
> Henny vroeg:

>
> groeten,
> Karen
>
Hoi Karen,
Ik kan in principe zo aan de slag, heb div. "voorraadflesjes" staan. We hebben nl. een behoorlijke gecompliceerde hond gehad en dus div. uitgeprobeerd. Affijn nu onze merrie. Wat ik je al vertelde, ze is gauw nerveus, onzeker, argwanend, maar wel goudeerlijk. Draagt heel snel de staart stijfgedrukt tegen haar achterste. Maar als ze dan merkt dat er eigenlijk niets aan de hand is ontspant ze ook heel snel weer. Dit had ze dus al vanaf veulen. Nou hebben we de pech gehad dat ik er in onze rijbak in het begin 3x afgeknald ben. Daar is ze ontzettend van geschrokken. Ging niet aan de haal of zo, maar ze vond het heel eng dat ik er schijnbaar af kon knallen. De eerste twee keer was met het inrijden. Ze schrok draaide bliksemsnel 180 graden om en omdat ik scheef kwam te hangen,werd het eng voor haar en draaide ze nogmaals 180 graden. Gevolg onvrijwillig bodemonderzoek. Ik ben heel rustig gebleven en er weer op geklommen. Een paar weken later gebeurde hetzelfde geintje nog een keer. Heel lang bleef ze in het begin onzeker en gespannen als ik in onze rijbak ging rijden. Eindelijk deed ze weer normaal en toen had ik de pech dat tijdens een galop de singel knapte. Alsof er vuurwerk onder ons gegooid werd zo'n enorme knal.Ze is verder niet bang van vuurwerk of knallen. De singel was van leer en allesbehalve slecht. Onbegrijpelijk. Affijn ik vloog met zadel en al door de bak. Nou blijft ze elke keer behoorlijk gespannen in onze bak, maar in het bos of in een bak bij iemand anders is er niets aan de hand. Verder is het net een schoolmeisje. Ze slooft zich gigantisch uit onder het zadel, wil het nog perfecter dan perfect doen en doet ontzettend haar best, denkt ook mee. Eigenlijk superijverig.
Ook met oefeningen aan de hand doet ze haar uiterste best.
Gaan we naar het bos met de trailer,dan hoef ik enkel de klep naar beneden te doen en touwtje over haar hals te leggen. Ze stapt er vlot in. Een gewillig paard dus, alleen niet zo'n vrijdoos, maar haar zus doet dat voor twee, dus die composeert het (grapje)
Mijn idee is om Quinta op de Mimulus, Larch en
Rescue te zetten. Karen kun jij je hier in vinden of heb je nog andere suggesties
Alvast bedankt voor het meedenken.
Groetjes Henny
Volg datum > Datum: woensdag 10 maart 2004, 16:0310-3-04 16:03 Nr:2439
Volg auteur > Van: Henny wittenaar Opwaarderen Re:2435
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Heel akeling nieuws.. Structuur
Henny wittenaar
Homepage
Daarlerveen
Nederland

Jarig op 8-5

147 berichten
sinds 2-11-2003
Ingrid den Ouden schreef op woensdag, 10 maart 2004, 15:35:

> Marianne schreef op woensdag, 10 maart 2004, 14:44:
>
>> Ik hoorde zojuist dat er in Amsterdam bij de paarden van de

> Laat het nu niet de paarden zijn.
>
> Groeten,
> Ingrid

Hoi Ingrid,
He jakkes doe niet zo eng. Je zal toch beleven dat ze iets dergelijks voor paarden gaan verzinnen zeg. Ik ga acuut naar het buitenland verhuizen. Niettemin vind ik het wel ontzettend sneu voor die mensen en paarden in Amsterdam. Hopelijk houden ze het besmettingsgevaar daar in toom.
Groetjes Henny
Volg datum > Datum: woensdag 10 maart 2004, 16:1710-3-04 16:17 Nr:2441
Volg auteur > Van: Henny wittenaar Opwaarderen Re:2440
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Heel akeling nieuws.. Structuur
Henny wittenaar
Homepage
Daarlerveen
Nederland

Jarig op 8-5

147 berichten
sinds 2-11-2003
Ingrid den Ouden schreef op woensdag, 10 maart 2004, 16:05:

> Marianne schreef op woensdag, 10 maart 2004, 15:55:
>> Rhino-verdenking bestaat dan absoluut uit de buurt blijven!
>> Entingen zijn er wel maar zijn eigenlijk niet zo effectief: je

> Dus wil ik maar zeggen ... opletten ook voor die injecties.
>
> Groeten,
> Ingrid

Hoi Ingrid,
Ik las een artikel van een duitse tandarts wiens Ijslander ontzettend schuurde. Kreeg van de DA een cortisone injectie en lag daags erna dood. Oorzaak de injectie. Hij heeft onderzoek gedaan naar zomereczeem op Ijsland en kocht later een nieuwe IJslander. In eerste instantie niets aan de hand. Na een bep. periode bingo, ook schuren. Allerlei onderzoek laten doen, blijkt er nog reststoffen in te zitten van het wormmiddel Strongid C. Ook andere paarden zaten met dezelfde problemen en oorzaken. Hij heeft deze kuur niet meer gebruikt en het schuren hield op. Paard heeft nooit weer geschuurd. We kennen hier wel Strongid P maar in hoeverre dat verwant is met Strongid C weet ik niet, moet ik maar 's uitzoeken.
Groetjes Henny
Volg datum > Datum: donderdag 11 maart 2004, 1:0511-3-04 01:05 Nr:2465
Volg auteur > Van: Henny wittenaar Opwaarderen Re:2457
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Eiwit-Suikers-Vet Structuur
Henny wittenaar
Homepage
Daarlerveen
Nederland

Jarig op 8-5

147 berichten
sinds 2-11-2003
Frans Veldman schreef op woensdag, 10 maart 2004, 21:53:

> henny wittenaar schreef op woensdag, 10 maart 2004, 12:54:
>
>> Ten eerste is natuurlijk de kwaliteit van het basisvoer van onze

> restproduct over dat zuur is (melkzuur als ik me goed herinner).
>
> Groeten,
> Frans

Hoi Frans,
Het spijt me dat ik je even moet terugfluiten, maar van iemand die er zo naar streeft om op een natuurlijke basis te willen werken, mag je toch verwachten dat hij anders reageert dan dit " natte vingerwerk " waar je nu mee bezig bent.
1. Ik heb het hier niet over een gemiddelde verzuring die geleidelijk aan erger wordt, maar een verzuring die drastische vormen aanneemt en op ALLE bodems in Nederland. Zo normaal is dat niet. Er is jaren lang maar aangerommeld in de landbouw met kunstmesten en landbouwgiften, daar betalen we nu de tol van om nog maar niet te spreken van vermeerdere uitstoot van autogassen en fabriekstroep. Ik ben het niet met je stelling eens dat de dieren een ruime tolerantie bezitten. Om maar 1 voorbeeld te noemen.Zomereczeem neemt met het jaar toe, en het mugje is echt niet de enige oorzaak.
2.Hoezo appels met peren vergelijken? Ik heb het over bodemverzuring gehad, en niet gezegd dat het gras zuur is. Wel is het de oorzaak ervan dat het gras daardoor anders van struktuur is en goeie stoffen kan missen en juist wel minder goeie stoffen kan bevatten. Met name in natuurbodems is een zeer verontrustende hoeveelheid zware metalen aangetroffen, zoals nitraten cadmium en lood. Dit komt ook gedeeltelijk in het hooi terecht. De darmflora kan daardoor verstoord raken, met als gevolg verstoorde darmstofwisseling en verzuring in het paardenlijf.
Citroenen, sinaasappelen en tomaten maken dat je spieren zuurder worden. Normaal gesproken hebben we daar nog niet zo veel last van maar voor bijv. reumapatienten zijn deze vruchten funest, en dat is al JAREN bekend. Ik ben zelf reumapatient en heb het ook meerdere malen in mijn spieren ondervonden.
3.Het is algemeen bekend dat de darmen voor het grootste deel het immuunsysteem verzorgen. Zodra de darmen door een minder goeie werking dit niet voldoende doen, krijgen lever en nieren het extra te verduren, Veel paarden hebben hier een probleem mee. Heel wat paarden hebben bij een lab. onderzoek vooral verhoogde leverwaardes. Ra ra, of zou het komen dat paardenminnend Nederland zo slecht ontwormd, dat geeft nl. ook verhoogde leverwaardes. Ik denk eerder dat het schort aan jouw hierboven genoemde "ruime tolerantievermogen" van onze viervoeters.
4. Kalk en zuur heffen elkaar op, helemaal mee eens. Maar wat wil het geval. Onze bodem is ernstig verzuurd door te strooien met landbouwkalk, geeft dat ineenen een groot verschil. Te groot voor de levende micro-organismen die in de bodem zitten. Deze kunnen het omzettingswerk niet aan, sterven af met als gevolg een nog grotere verzuring. Zeeschelpenkalk daarentegen geeft maar heel langzaam veel kleinere hoeveelheden kalk af aan de bodem. De micro-organismen kunnen dit prima aan en zetten een positieve werking ten opzichte van het gras in. IK zeg het maar even heel simpel, maar dit is al op div. proefboerderijen onderzocht. Het gras behandelt met zeeschelpenkalk bevat meer goeie mineralen en hogere grasopbrengst. Bij koeienboeren is dit al veel langer bekend. Zij die deze methode volgen hebben een betere bodem en grasopbrengst gekregen en hun koeien zijn er veel gezonder op geworden. Het is bekend dat hoge stikstofgehaltes(en niet alleen door kunstmest) in hooi en gras de darmen a.h.w. naar zijn grootje helpen, bij alle dieren.
Landbouwkalk bijv. Dolokal en zeeschelpenkalk liggen nagenoeg gelijk in prijs. Ik weet daarom niet waar jouw "gedachte" vandaan komt dat natuurorganisaties vanwege de goedkoopte zeeschelpenkalk gebruiken. Zij weten door grondig bodemonderzoek nu ook dat gewoon kalk juist een tegengesteld effect bereikt, en dat de natuur zijn eigen gang laten gaan ook niet meer werkt.
5. Spieren die verzuren komen o.a. zuurstof tekort maar dat is niet de enige redenen. Ook bij een slechtere darmwerking gaat er wat fout bij vertering van eiwitten suikers en zetmelen. Paarden die aan het werk worden gezet krijgen daardoor een veel snellere verzuring in hun lijf door" restafval" van verschillende stoffen. Als je op Fyto Horse zoekt in Google kom je interessante verhalen tegen over voeding vertering en werking van darmen, hoe het wel moet en wat er gebeurt als het niet gaat zoals het hoort. Je kunt ook een boekje downloaden wat best interessant is.(niet dat ik dit merk voer hoor) maar ze hebben wel goeie theorieen die ik ook elders geregeld tegenkom.
Ik had bij dit verhaal graag een lijst met sites toegevoegd waar menig onderbouwend artikel te vinden is, echter wij zijn sinds twee weken in het bezit van een Golden Retriever pup en die vind alles wat er maar te apporteren valt leuk. In dit geval ook mijn vel met notities. Het papier was zodanig "bewerkt" dat van enig lezen geen sprake meer was. Het is me nou teveel moeite om het allemaal weer op te gaan zoeken. Het is al laat en ik heb nog van alles te doen.
Groet Henny
Volg datum > Datum: donderdag 11 maart 2004, 1:2511-3-04 01:25 Nr:2467
Volg auteur > Van: Henny wittenaar Opwaarderen Re:2464
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: welles/nietes , Re: wat zijn Bach Structuur
Henny wittenaar
Homepage
Daarlerveen
Nederland

Jarig op 8-5

147 berichten
sinds 2-11-2003
Karen Koomans schreef op Thu, 11 Mar 2004 00:22:46:

> Hoi Frans (en anderen),
>
> Je schreef:

> niet te
> reageren, in zo'n geval als dit ;-(
>
> Karen
Hoi Karen,
Ik ben het volkomen met je eens wat je verhaal betreft over energie en trillingen. Het is een onderwerp waar ik me de laatste tijd ook erg mee bezig hou.
Ook de laatste 10 regels van jou, hierboven beschreven voel ik precies zo. Het volgende bericht (dus wat hierna komt)heb ik aan Frans geschreven, ook eigenlijk omdat ik te koppig ben om helemaal niet te reageren, maar ik vind wel dat er heel snel gebaggatelliseerd wordt, terwijl dit een discussieforum is waar iedereen zijn zegje wil en kan doen om eventueel anderen er ook mee van dienst te kunnen zijn.
Begrijp me goed, dit is niet de bedoeling om over Frans te roddelen maar ik vind dat hij wel erg vaak en snel andermans mening afkraakt mede doordat een artikel dan naar mijn mening niet goed gelezen wordt. En dat is jammer.
Groetjes Henny
Volg datum > Datum: vrijdag 12 maart 2004, 23:1112-3-04 23:11 Nr:2559
Volg auteur > Van: Henny wittenaar Opwaarderen Re:2491
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: [PN Quinta, veranderen en Bach Reme Structuur
Henny wittenaar
Homepage
Daarlerveen
Nederland

Jarig op 8-5

147 berichten
sinds 2-11-2003
Karen Koomans schreef op Thu, 11 Mar 2004 12:46:10:

> Hoi Henny,
>
> Ik zou voor Mimulus, Larch en Star of Bethlehem kiezen (ipv

> omgaan wanneer het ens niet perfect gaat.
>
> groeten,
> Karen

Hoi Karen, bedankt voor je reactie.
Quinta is wel heel perfectionisch van aard, maar "te" geloof ik niet.
Wel is ze ontzettend alert, er ontgaat haar niets. En dan is er nog iets maar ik mail je dat wel even prive door.
Groetjes Henny
Volg datum > Datum: vrijdag 12 maart 2004, 23:1812-3-04 23:18 Nr:2560
Volg auteur > Van: Henny wittenaar Opwaarderen Re:2508
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: mailadres Natuurlijke weg Structuur
Henny wittenaar
Homepage
Daarlerveen
Nederland

Jarig op 8-5

147 berichten
sinds 2-11-2003
Maaike schreef op donderdag, 11 maart 2004, 22:33:

> Ik ben op zoek naar een (werkend) mailadres van de
> voederfabrikant van "De natuurlijke weg". Ik heb het mailadres
> op de iste geprobeerd maar die werkt niet en het faxnummer werkt
> ook niet.
> Ik las laatst dat Henny (geloof ik) dat voer ook voert. Weet jij
> (of iemand anders) misschien een werkend mailadres?
>
> Mvg, Maaike

Hoi Maaike '
Ik voer dat krachtvoer inderdaad, en kwam er ook achter dat het mailadres van hen niet werkt. Maar ik ben er ook nog niet achter hoe het nu wel zit.
Groetjes Henny
Volg datum > Datum: zondag 14 maart 2004, 15:5014-3-04 15:50 Nr:2628
Volg auteur > Van: Henny wittenaar Opwaarderen Re:2627
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Paar vraagjes nav een rit Structuur
Henny wittenaar
Homepage
Daarlerveen
Nederland

Jarig op 8-5

147 berichten
sinds 2-11-2003
Ingrid den Ouden schreef op zondag, 14 maart 2004, 13:53:

> Hoi allemaal,
>
> Net lekker wezen rijden met Isabella met de wagen.

> (en kinketting)? Ik hoef dit niet aan een menner te vragen, want
> die vinden sowieso dat ik al meer "leer" (frontriem/oogkleppen)
> op moet doen, dus nog minder raden ze vast niet aan. Wat zeggen
> jullie?

>
> Groeten,
> Ingrid

Hoi Ingrid,
Ik rij al jaren met een stangetje en een kinriem, en altijd zonder neusriem. Zomers gaat ook het frontdeel er nog af. Bevalt prima, geeft minder jeuk en de paarden lopen er super op. Wat het knikken van jouw pony betreft, lijkt me toch wel dat er iets aan de hand is vooral omdat ze het steeds op een "been" heeft. Voelt de hoef wel even warm als de andere? 't Is maar een idee hoor. Zelfs een paar vervelende winterharen die in een neusgat zijn gewaaid kunnen al een minimaal schudden/knikken veroorzaken. Zeker als ze een beetje fris zijn door de voorjaarskriebels. Hopelijk is het geen voorteken van een ernstiger probleem.

Ingrid was jij niet diegene die mij heeft uitgelegd hoe ik een hengstenvlecht moest vlechten? Het leek heel makkelijk, ben toch nog een poos aan het studeren geweest, maar uiteindelijk is het gelukt. Het scheelt aanzienlijk in tijd vergeleken met allemaal losse vlechtjes. Nu nog een beetje handigheid krijgen in het vasthouden van die dikke strengen haar tijdens het vlechten, maar al doende leert men, nietwaar?
Groetjes Henny
Je leest nu alle berichten van "Henny wittenaar"
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
 
147 berichten
Pagina 5½ van 10
 InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!

Deelnemers online: 0 verborgen deelnemers.
contact