e m kraak schreef op maandag 25 april 2011, 16:10:
wat zijn we het weer eens!
> Maar mijn grondige hekel aan dierenartsen als wetenschappelijk geschoolde
> beroepsgroep geldt niet de humane arts hoor! Vanuit de humane geneeskunde
> heb ik vaak genoeg geluiden gehoord waar ik het mee eens ben, dat de wijze
> waarop dierenartsen hun medewerking verlenen aan het met antibiotica
> overeind houden van de stakkers in de bioindustriele
> concentratiekampschuren volkomen onverantwoordelijk is. Maar waarom niet
> wat luider?
Inderdaad. Zeker omdat al jaren bekend is dat dit AB misbruik mede oorzaak is van grote toename van resistentie waardoor het niet alleen die arme biggen etc betreft maar ook de mensheid gaat bedreigen. Ook de politiek heeft hier een achterlijk standpunt: aanbeveling tot vanuit de bedrijfstak zelfregulerende maatregelen.
> Zonder de dagelijkse medewerking van een legioen dierenartsen lag de
> bioindustrie al decennia op de reet, zonder de kritiekloze medewerking van
> dierenartsen (jawel, omdat het zo'n "leuke opsteker" is qua

>
> Ik geloof dat het Joop was laatst die opmerkte dat er van sommige beroepen
> meer ethiek verwacht wordt dan van andere. Da's juist. Van medici verwacht
> ik meer ethiek dan van paardenhandelaren en 2e hands-auto-zigeuners.
Artsen, tandartsen, dierenartsen, het zijn gewoon mensen dus er zijn er die hartstikke integer werken tot die alles aan hun laars lappen en het alleen om het geld doen, en alles wat ertussen zit.
Vroeger wilde ik ook
DA worden maar werd gelukkig uitgeloot. Ik had toch moeten afhaken in de praktijk, want de bioindustrie begon toen serieuze vormen aan te nemen. Ik weet wel dat ik verbijsterd was toen ik later als vegetatiekarteerder door het platte NL rondzwierf en die gebouwen afgeplamuurd met varkens op roosters zag. Sindsdien eet ik die rotzooi niet meer, ook niet de kip waar je met een boog omheen moest vanwege de kippenluis. En daar ligt een grote verantwoordelijkheid: bij de consument. Stop met het kopen van vlees van dieren die zo hebben moeten lijden voor ze op je bord liggen.