InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
 
1834 berichten
Pagina 92 van 123
Je leest nu alle berichten van "Maria Delavega"
Volg datum > Datum: zondag 22 mei 2011, 18:1022-5-11 18:10 Nr:230056
Volg auteur > Van: Maria Delavega Opwaarderen Re:229998
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Jeuk, overgewicht,bloedafname Structuur

Maria Delavega
Nederland


1834 berichten
sinds 30-10-2007

Misschien is het goed als je hem volledig van het gras afhaalt? Ik heb het ook gedaan met 1 van m'n merrie's. Sommige paarden kunnen gewoon geen gras verdragen, zeker nu het zo droog is en als het kort staat.
Ik meng wat mager hooi met stro, wilgentakken en gedroogde brandnetels en vind dat ze het er erg goed op doen. Ik moet het nog laten onderzoeken, maar ik vermoed dat mijn merrie ook IR is. Ik probeer elke dag aan de hand te gaan wandelen. Beweging is enorm belangrijk voor zo'n paardjes.
Volg datum > Datum: zondag 22 mei 2011, 21:0822-5-11 21:08 Nr:230060
Volg auteur > Van: Maria Delavega Opwaarderen Re:230053
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: zomereczeem Structuur

Maria Delavega
Nederland


1834 berichten
sinds 30-10-2007

Hé Peter, het waait hier enorm. geluk dat het westenwind is hier, of anders waaide al die vreselijke vervuiling jouw kant op :-)...
Even mijn vriendin biologe geraadpleegd. Ze heeft me mooi uitgelegd hoe het zit met die vervuiling.
Dit is een interessante site:
http://www.irceline.be/~celinair/dutch/homenrl_java.html

Ik citeer haar even:
NO2 komt vooral van verkeer en door industrie.
NO2 die uitregent geeft ‘zure regen’ en geeft een daling van de bodemkwaliteit, aantasting en verhoogde stress bij planten en bomen (en planten die onder ‘stress’ komen, kunnen bepaalde stoffen produceren als reactie daarop, die dieren dan kunnen opeten, maar er is nog nooit een verband met ziektes aangetoond. Omdat ze het nog niet kunnen aantonen hebben, wil dat natuurlijk niet zeggen dat er geen effect kan zijn). Luchtvervuiling kan dus de bodem verzuren.

Luchtvervuiling die op een plaats gevormd wordt, kan zich over honderden kilometers verplaatsen en ergens anders uitregenen.

Het is niet noodzakelijk omdat er bij jullie luchtvervuiling van oa NO2 is dat die bij jullie de grond ingaat. Dan kan vele kilometers verder.

Niet enkel NO2 geeft trouwens verzuring, maar ook andere gassen zoals koolstofdioxide, ammoniak en zwaveldioxide.
Het is trouwens allemaal heel complex, omdat stoffen en gassen nooit op zichzelf alleen te bekijken zijn, maar reacties met elkaar aangaan, en andere stoffen kunnen vormen.

Er zijn gezondheidseffecten op mensen (en dieren natuurlijk), maar of er een verband met dat schuren is, geen idee.

In elk geval is Antwerpen er nog veel erger aan toe, wat betreft luchtvervuiling, en daar schuren ook niet alle paarden.
Je moet je niet heel veel zorgen maken, want in feite is er in heel Vlaanderen een probleem (overbevolkt, overbebouwd en teveel verkeerswegen).

Hoe verder je van drukke wegen en industriegebied zit, hoe beter dus.

Wallonië is al heel wat beter in het algemeen maar in druk en industrie-gebied, rond Charleroi bv, is het hetzelfde probleem als hier. En zoals je zegt, daar kunnen paarden evengoed schuren, dus alleen aan die NO2 zal het niet liggen denk ik. Want veel bomen, minder wind en dus waarschijnlijk meer mugjes.

Het zal wel een samenspel van factoren zijn, als je paard gevoelig is ervoor, èn meer stikstof èn aanwezigheid van de mugjes. Als de mugjes er niet zijn, zal je paard dan vb niet schuren, zelfs al zit er veel stikstof in de lucht. En een paard kan dan waarschijnlijk nog periodes hebben waarin het meer of minder gevoelig is, door een betere/slechtere immuniteit of door stress.

Het luchtvervuilingsprobleem in jullie buurt gaat vooral over de hoeveelheid fijn stof, dat heeft geen invloed op de stikstof in de bodem, maar fijn stof is slecht voor het ademhalingsstelsel en kan het immuunsysteem waarschijnlijk wel beinvloeden.

Mijn gebied (waarvan ik de naam niet wens te vernoemen), is opgenomen in een actieplan fijn stof in 2007, waarvan ik het plan net heb doorgenomen. Het is heel interessant om er dieper op in te gaan en ik denk dat het grootste probleem hier echter ademhalingsproblemen zal zijn nadat ik het rapport gelezen heb, niet de stikstof.
Volg datum > Datum: zondag 22 mei 2011, 21:1922-5-11 21:19 Nr:230061
Volg auteur > Van: Maria Delavega Opwaarderen Re:230057
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: ls Structuur

Maria Delavega
Nederland


1834 berichten
sinds 30-10-2007
Tineke Nolet-Verdel schreef op zondag 22 mei 2011, 19:34:

> Wat een mooi foto heb je trouwens bij je naam. Is dat in de Eifel?

Neen, dat is een foto uit een ver land waar nog veel bloemetjes en bijtjes voorkomen, waar de vervuiling nog niet toegeslegen is, maar waar het lonkend oog van de rijke Europese landen op dit soort gebieden, maakt dat de natuur daar ook niet meer gegarandeerd veilig is voor het vreselijke 'polutie'monster :-( .
Het is een foto van de paarden van een vriend, die daar aan het rijden is met zijn koets door de prachtige Roemeense natuur. Hij is op zoek naar gronden, om er een opfok te installeren, zodat de arme Belgische en Nederlandse paarden uit vervuilde gebieden, zoals de mijne, een stekje kunnen krijgen in zuiverdere oorden....
Alleen een probleem om mensen te vinden, die hun paarden zo ver willen brengen en ze toevertrouwen aan de Roemeense stalknechten...of mij :-)
Ik zet nog eens een paar foto's in het album. Misschien zijn er wel geïnteresseerden om hun paarden een oude dag te gunnen in het prachtige Roemenië...
Volg datum > Datum: zondag 22 mei 2011, 23:0622-5-11 23:06 Nr:230067
Volg auteur > Van: Maria Delavega Opwaarderen Re:230063
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: ls Structuur

Maria Delavega
Nederland


1834 berichten
sinds 30-10-2007
Inderdaad ik heb nog foto's, zal ze eens plaatsen in fotoalbum. Ik wil graag zo'n Gipsy tuig, omdat dit lijkt op het Middeleeuws tuig, vind ik mooier dan die blinkende spullen die je hier altijd ziet en ze schijnen heel sterk te zijn. We gaan er paar kopen, ook de rode halsters met de floschen aan, dus als je interesse hebt...

Ik mail je dan eens het verhaal plus nog wat foto's van m'n sidepull ;-)
Volg datum > Datum: maandag 23 mei 2011, 9:3823-5-11 09:38 Nr:230078
Volg auteur > Van: Maria Delavega Opwaarderen Re:230076
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: ls Structuur

Maria Delavega
Nederland


1834 berichten
sinds 30-10-2007
Ik veronderstel van niet? We zaten bij Habscheid, 750 meter hoog. Volgens Wil hier op het forum zouden er dan geen knutten meer voorkomen vanaf deze hoogte....
Ze zaten nochtans ook aan een modderig beekje waar ze elke dag door of over moesten springen vanaf hun slaapplaats onder de bomen, om naar de weide te gaan met meer gras.
Ik wist toen niet hoe een knut eruit zag, dus ik kon ze ook niet herkennen, maar ik constateerde enkel dat geen enkel paard daar schuurde (mooi lange manen) en hier wel eentje...Nochtans ging ik elke maand een keertje gaan kijken, omdat ik ten stelligste overtuigd was dat zij zich daar dood zou schuren zonder deken, helemaal niet dus! Geen spetter geschuurd zelfs...
Misschien zijn er delen van de Eifel die lager liggen dan 750 meter en waar ze wel voorkomen? Ik heb wel gehoord dat hoefbevangenheid daar niet voorkomt, maar er zijn wél paarden die last hebben van jeuk. De mijne dus niet, maar er zei hier al iemand dat jeuk meerdere oorzaken kan hebben...
Wel is het zo dat er wilde dieren de weiden doorkruisen en schimmels kunnen overdragen. Mijn paarden zijn er nu voor ingeënt met een bepaald product en dat moet ik ell jaar herhalen, zodat ze geen schimmel meer krijgen (deze winter heeft eentje een schimmel opgedaan).
Volg datum > Datum: maandag 23 mei 2011, 10:0423-5-11 10:04 Nr:230080
Volg auteur > Van: Maria Delavega Opwaarderen Re:230079
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: ls Structuur

Maria Delavega
Nederland


1834 berichten
sinds 30-10-2007
Alegria schreef op maandag 23 mei 2011, 9:45:

>
> Er zijn ook delen van de Eiffel die lager liggen dan 750 meter.
>
> Hoefbevangenheid is niet plaatsgebonden hoor, dat komt ook in de Eiffel
> voor.
>
> Een gezond paard kan best zelf een schimmel aan hoor, schimmel is meestal
> een weerstandsprobleem en komt vaak van binnenuit (spijsvertering). Als je
> je paarden ent met Insol pas daar mee op, een van de bijwerkingen is
> hoefbevangenheid. Mijn ervaring is dat ze hien in Duitsland erg snel enten
> tegen schimmel, zodra je de enting een keer overslaat dan steekt meestal
> meteen een schimmel de kop op.

Ik wist niet hoe het product heette. Thx. Dat zei ze ook, 1 keer per jaar herhalen, anders kan ze terug schimmel hebben. Tja, ik had niet te kiezen, ze vreesde voor gans de kudde....
Ik weet het, zij is daar gevoelig voor. Toen ik haar kocht zag ik in de trailer toen ik thuis kwam dat ze korstjes had op haar rug. Ik belde in paniek de verkoper of ik ze nog mocht terug brengen en hij zei me dat dat allemaal niet zo erg is en ik het eens moest proberen. Hij was dan gaan kijken naar haar moeder en die zou het ook hebben, het zou wel overgaan en was dat niet het geval, dan mocht ik haar terug brengen. Ik wist dat paarden die gevoelig waren voor schimmels, ook sneller gevoelig waren voor zomerexceem en die miserie hoefde ik niet meer.
Ok, ik was wel weg van het veulen en besliste haar te houden, maar ik had toch gelijk, ze heeft last van jeuk en exceem en de fokker wou haar niet terug nemen :-)
Toch is het iets vreemd, zij is degene die anders nooit iets heeft, in tegenstelling tot de andere paarden, het is enkel last van jeuk dat ze heeft. Ze heeft volgens mij geen zwak gestel, maar aanleg voor schimmels. Je kan niet zeggen dit paard heeft snel last van exceem, ze heeft een zwakke immuuniteit. Het zal wellicht een spijsverteringsprobleem zijn, maar er is nog te weinig van geweten om te weten waar dit probleem juist zit. Is daar al eens onderzoek naar gedaan? Is het micro milieu in de darmen? Dikke of dunne darm? Zij is ook het paard die nog nooit diarree gehad heeft en de mooiste keuteltjes legt. Ik vraag mij dan af waar in godsnaam zit het probleem en wat kan ik eraan doen om dit te verbeteren? Ik vraag me af is het milieu dan te zuur in de darmen? Beetje gist bijgeven?
Nu gaat het erg goed, alhoewel ik haar deken niet durf af te laten, wat ik met de andere paarden wel doe.
Volg datum > Datum: maandag 23 mei 2011, 10:1023-5-11 10:10 Nr:230082
Volg auteur > Van: Maria Delavega Opwaarderen Re:230080
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: ls Structuur

Maria Delavega
Nederland


1834 berichten
sinds 30-10-2007

Er is navraag gedaan bij twee opfokbedrijven en daar hadden ze nog nooit een paard met hoefbevangenheid gehad, dat is al wat ik weet... Ik wou het weten omdat ik overweeg om het paardje met spierbevangenheid naar daar te brengen, omdat het gebied zuiverder is (alhoewel die hier nu thuis ook wel terug aan het beteren is.... )
Misschien zijn de paarden die hoefbevangen zijn paarden die het al hadden van ergens anders, maar iedereen zegt hetzelfde dat paarden niet hoefbevangen worden van Eifelgras omdat het erg mager is. Ik weet het niet hoor, ik ben geen expert, moet het ook hebben van ervaringen van anderen...
Volg datum > Datum: maandag 23 mei 2011, 10:1423-5-11 10:14 Nr:230083
Volg auteur > Van: Maria Delavega Opwaarderen Re:230079
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: ls Structuur

Maria Delavega
Nederland


1834 berichten
sinds 30-10-2007
Alegria schreef op maandag 23 mei 2011, 9:45:

>
> Er zijn ook delen van de Eiffel die lager liggen dan 750 meter.
>

De EiFFel ligt toch in Parijs :-P ?
Volg datum > Datum: maandag 23 mei 2011, 10:1823-5-11 10:18 Nr:230084
Volg auteur > Van: Maria Delavega Opwaarderen Re:230065
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Horsemanship day, 22 mei 2011. Structuur

Maria Delavega
Nederland


1834 berichten
sinds 30-10-2007

Wat is horsemanship? Wat heeft weinig met horsemanship te maken? Jammer dat ik dit topic pas vandaag zag!!
Volg datum > Datum: maandag 23 mei 2011, 11:3023-5-11 11:30 Nr:230090
Volg auteur > Van: Maria Delavega Opwaarderen Re:230086
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: ls Structuur

Maria Delavega
Nederland


1834 berichten
sinds 30-10-2007

Ja dat zei ik ook al toch? Echt geen kruidenhooi, gewoon hooi zoals hier met meestal paardebloem, boterbloem en ridderspoor, veel meer heb ik er niet aangetroffen.
Wel is het zo dat hoefbevangen veel minder is en zomerexceem blijkbaar ook, anders hadden de mijne daar ook geschuurd...
Volg datum > Datum: maandag 23 mei 2011, 11:4523-5-11 11:45 Nr:230092
Volg auteur > Van: Maria Delavega Opwaarderen Re:230086
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: ls Structuur

Maria Delavega
Nederland


1834 berichten
sinds 30-10-2007
Martina schreef op maandag 23 mei 2011, 10:37:

>

> Ik weet niet hoe dichtbij Habscheid je paarden staan maar rond Habscheid
> zijn de toppen niet hoger dan 600meter.

Ze zaten in Habscheid zelf. Vlak aan het begin van de fietsroute.

De Scharze Mann zit zo'n 20km naar
> het noordoosten. Daar halen de toppen 750m, lokaal dus. Voor de rest zit
> je bij Habscheid gemiddeld tussen 500 en 600 meter.

Wil zei me dat Knutten vanaf een 500 tal meter niet meer voorkomen...

> We zitten hier op 638 tot 650m en reken maar dat het stikt van de knutten.

Vreemd, waarom schuurde ze daar dan niet door de knutten?

> Een paardje in het weiland naast het onze staat volledig in een deken (en
> op hooi uit de omgeving), de schapen merken het ook. Ik had verwacht dat
> er minder zouden zitten maar het tegendeel is waar. 2 van onze 3 paarden

> Het wordt straks nog magisch hier in de Eifel; geheimzinnig kruidenhooi,
> geen hoefbevangenheid of eczeem... ;-)
> Ik denk dat het Eifel kruidenhooi vooral ook goed is voor de portemonnee
> van sommige mensen.

Tja en goed voor mijn portemonnee ook, omdat ze daar geen problemen hadden Grinn!
Volg datum > Datum: maandag 23 mei 2011, 11:5723-5-11 11:57 Nr:230094
Volg auteur > Van: Maria Delavega Opwaarderen Re:230093
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: ls Structuur

Maria Delavega
Nederland


1834 berichten
sinds 30-10-2007

Ik weet het niet, maar het is wel iets...jammer dat het zo ver is, wil de paarden wel een gezond leven gunnen, maar als ze daar zitten heb ik er niets aan en om ze af te staan is het probleem nu ook zo groot weer niet. Nu, er komt wel een oplossing om hier uit dit overbevolkte, stinkende, kleine landje te geraken naar beter ruikende oorden...
Volg datum > Datum: maandag 23 mei 2011, 12:0223-5-11 12:02 Nr:230098
Volg auteur > Van: Maria Delavega Opwaarderen Re:230093
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: ls Structuur

Maria Delavega
Nederland


1834 berichten
sinds 30-10-2007
Martina schreef op maandag 23 mei 2011, 11:50:

> Jawel, d'r zit meer tussen, maar wat het precies is weet ik met m'n neus
> er bovenop ook (nog) niet. Ik ga het als er tijd voor is wel een keer
> uitzoeken. Maar er staat wel degelijk meer dan die 3 plantjes tussen het
> gras. Wát het is en of het goed is zou ik niet weten. En dan nog, niet elk
> weiland is het zelfde. Er wordt ook veel gras in de bermen van de Eifel
> gemaaid... Echt Eifeler kruidenhooi...
Dat heb ik ook gezien, dat de ene weide wel meer bevat dan de andere, maar de graasweides zagen er in elk geval uit zoals hier... in de natuur vind je wel meer, dat zag ik langs die fietsroute, maar daar graast geen gedomesticeerd vee...

> Ja, een interessant punt is het wel. Want gezien de weersomstandigheden
> zou je eigenlijk méér hoefbevangenheid verwachten. Hier zijn bv. de
> nachten toch kouder en is de periode waarin je de koude nachten hebt ook
> langer. Daarbij is door de hoogte de zon duidelijk krachtiger (heb hier
> echt zo'n ski-vakantiekop gekregen hahaha). Veel licht, lage
> temperaturen.... normaal echter wel veel neerslag.
> Er is wellicht iets dat dit 'tegenwerkt'. Maar wat het is...? Misschien
> zijn de weides gemiddeld groter en staan ze voller met andere dingen dan
> gras zodat de paarden op de wei al meer moeten lopen berg op berg af om
> kleinere happen tegelijk binnen te krijgen? Genoeg te onderzoeken hier :-)

Ik denk dat het wel een rol speelt, maar ik vernam dat vooral de bodem een grote rol speelt (micro milieu en de soort grond) Daar zit je op leisteen, dus een heel andere samenstelling dan leemgrond en door de zuivere omgeving heb je wellicht een veel gezonder microbieel leven in de grond. daar hoefbevangeheid een kwestie lijkt te zijn van bacterieën, is dat misschien ook een reden. Bacteriën ontwikkelen zich sneller als de goede bacteriën door en of andere reden verdrukt worden door de slechte (overbemesting, zure grond........enz....)
Volg datum > Datum: maandag 23 mei 2011, 12:0523-5-11 12:05 Nr:230099
Volg auteur > Van: Maria Delavega Opwaarderen Re:230098
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: ls Structuur

Maria Delavega
Nederland


1834 berichten
sinds 30-10-2007

bedoel slechte bacteriën ontwikkelen zich sneller...sorry heb niet veel tijd en typ wat slordig...
Volg datum > Datum: maandag 23 mei 2011, 12:5723-5-11 12:57 Nr:230103
Volg auteur > Van: Maria Delavega Opwaarderen Re:230102
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: ls Structuur

Maria Delavega
Nederland


1834 berichten
sinds 30-10-2007

Vooraleer je mij beschuldigd van onzin te typen, informeer je eerst eens naar het probleem. Dit is het eerste wat ik tegenkom:
hoefbevangenheid&catid=3:artikelen&Itemid=4" target=_blank>http://www.trisca-hoeve.nl/index.php?option=com_content&view=article&id=13:hoefbevangenheid&catid=3:artikelen&Itemid=4

Als het zo nauw steekt qua woordenschat, hou het dan op SCHADELIJKE bacterien, het zijn de gifstoffen die deze bacterien veroorzaken, die in de bloedbaan komen.
Ik ben nu toch al twee jaartjes met dit probleem bezig, met verschillende veeartsen en klinieken, zou niet weten waarom dat nu zo plots niet meer zo is.
Mag ik vragen waar ik nog onzin verkocht heb?
Je leest nu alle berichten van "Maria Delavega"
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
 
1834 berichten
Pagina 92 van 123
 InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!

Deelnemers online: 0 verborgen deelnemers.
contact