e m kraak schreef op maandag 13 juni 2011, 15:59:
> joop schreef op maandag 13 juni 2011, 11:22:
>
>> e m kraak schreef op maandag 13 juni 2011, 0:13:

>> geen zwavelbruggen in chlorofyl.
>
>

Nee, mijn gedachten zaten bij enzymen en bacteriën zonder
> celkernmembraan.
alle bacterien zijn zonder celkern
> Ik probeer van goede wil te zijn maar snap nog steeds
> niet hoe het mogelijk zou kunnen zijn dat colloïdaal zilver in vivo
> "slechte" bacteriën zou bestrijden maar "gewenste" bacteriën met rust
> laat.... zolang niemand me dat kan uitleggen vrees ik dat ik dat op de
> stapel nonsens moet leggen.
weet ik niks van
>>Eiwitten zijn bij hun ideale pH het minst makkelijk oplosbaar.
>
> wateroplosbaar bedoel je? Zover ik weet is chlorofyl zo goed als helemaal
> niet wateroplosbaar
juist
> Weet je dat echt heel zeker?
> Ik bedenk me net (wist dat al wel maarja, die alzheimer he?

) dat ook
> temperatuur een belangrijke oorzaak van denaturatie kan zijn; denk maar
> aan een eitje koken.
verhitting leidt tot denaturatie inderdaad, vandaar dat men bij 42 graden + het risico loopt het loodje te leggen.
> Ik wil best met je ongetwijfeld als kweker
niks met kweken te maken, komt uit biologieverleden
> goede fysiologische
> plantenkennis meegaan dat chlorofyl in de levende plant stabiel is, want
> de hele fotosynthese draait om een redoxreactie, maar bij dood
> plantenmateriaal of wanneer je de chlorofyl eruit haalt heb ik mijn grote
> vraagtekens.
>
>> Chlorofyl gehalte van planten kan je meten.
Nee, ik meet niks, maar veevoedermensen meten wel
> Dat zul je als kweker zeker weten. Dit soort dingen tbv stikstofmanagement
> bedoel je?
wij werken als kweker met elektricsche conductiviteitmeting voor bemesting.
> maar de mestkleur lijkt wel sterk gecorreleerd aan de voedselkleur - als
> je een pony van laten we zeggen geel/bruinige hooi/kuil fourage wat bruine
> keutels veroorzaakte af haalt en groene planten laat eten resulteert dan
> steevast in het veroorzaken van groene mest.
net als rode bieten mensen soms doet schrikken en naar de dokter rennen
> Dat er in die groene mest een deel chlorofyl onveranderd mee komt geloof
> ik wel, maar dat zegt niets over die bruine keutels van eerst.
> Het lijkt me inderdaad zinnig de chlorofyl zelf te meten als je dat kunt.
> De kleurtemperatuur van mest meten zegt me niet zoveel, behalve als ik er
> een kodak-gecalibreerde reclamefoto van wil maken t.b.v. de enige echte
> mest-cola die iedereen vooral moet gaan drinken

> Het doet me sterk terugdenken aan proefjes die ik heel vroeger gedaan heb.
> Als je chlorofyl in bijv. spinazie haalt lijkt het me toch echt niet
> stabiel...
hoebedoelU