Frans Veldman schreef op dinsdag 14 juni 2011, 9:44:
> Analyse van het grondwater betreft doorgaans het mineralen-gehalte, de pH,
> zuurstofgehalte, en enkele bacterieen zoals de e-coli.
Klopt, het onderzoek was ook gericht op drinkbaarheid.
*Fisico-chemisch*;
Nitraat, mg/l
Nitriet mg/l
Bacteriologisch.
Totaal kiemgetal bij 37 graden C aantal/ml
Aantal coliforme bacterien /100ml
Aantal E-coli /100ml
> Ik denk dat deze zaken niet zoveel invloed zullen hebben op de mest. Maar
> wellicht wel een aantal zaken waarop niet getest wordt. Zoals misschien
> bepaalde microben, amoeben, algen, eiwitten, fosfaatachtigen, etc. Een
> lichte indicatie is het analyseresultaat onder de noemer "organische
> stof". Staat die op je analyse?
Nee, geen organische stof. Die had ik overigens 20 jaar geleden wel in mijn analyse verslag

Dat maakte het toen noodzakelijk er een filter tussen te zetten, wilde we het "keuken-drinkbaar" maken.
> Wij verstrekken overigens uitsluitend oppervlaktewater en hebben nooit
> problemen. Maar dat is natuurlijke zeer locatie-afhankelijk. Ons water zal
> aan de zure kant zijn (veengrond) en wellicht is dat een voordeel. Voor
> drinkwater ligt de eis dat water absoluut niet zuur mag zijn maar een
> tikkeltje aan de basische kant moet blijven. Dit is niet voor de
> gezondheid maar ter voorkoming van oxidatie van de koperen leidingen.
>
Dit jaar was mijn nitraat getal iets gestegen tot boven de norm voor reiniging-melkinstallaties (norm= <50, hier 75 mg/l)(voor dieren <200)
De rest is meer dan 10 voudig lager dan de norm

Nils en Olly

Creatief met IJzer,
maar
niet aan mijn paard