Moniek schreef op vrijdag 28 oktober 2011, 14:04:
> Ik heb een paar jaar geleden gemaild naar de suikerunie met de vraag wat
> het percentage suiker en melasse in hun pulp is. Antwoord was dat het
> percentage tussen 6 en 10% bedroeg, afhankelijk van het jaar en de
> omstandigheden. Een deel van deze restsuiker bestond uit melasse om te
> persen.
Kijk.. en dat bedoel ik nu! Je denkt dat het er niet in zit.. maar het zit er
wel in!
Kijk bijv. naar de glans van de pulpbrokjes van de Welkoop. Ik heb ook eens Kwikbeet gehad, zagen er totaal anders uit. Dof en brokkelden zo uit elkaar zonder vocht.
Melasse zorgt er mede voor dat er mooie brokjes kunnen gemaakt worden.
En zelf proeven, kweenie... er zijn wel meer producten die niet zoet smaken en waar toch suiker in zit. Hartige chips bijv. Wat dat betreft vertrouw ik niet op mijn smaak en heeft proeven van bietenpulp geen zin.
Een voerproducent schijnt niet verplicht te zijn
alles te vermelden