Ok, even een iets uitgebreidere post van mij kant, mijn idee hierover.
Je hebt verschillende soorten bitloze hoofdstellen die je ook op verschillende manieren kunt indelen.
Zo heb je een indeling naar teugelvoering, er zijn hoofdstellen zonder een gekruiste teugelvoering en hoofdstellen met een gekruiste teugelvoering.
Zonder gekruiste teugelvoering zitten de teugels vast zoals je gewend bent, op die manier zitten ze ook aan het bit. De teugels lopen 'recht'.
Bij hoofdstellen met gekruiste teugelvoering lopen de teugels dus gekruist: de teugel in je linkerhand zit aan de rechterkant van het hoofd vast en de rechterteugel zit links vast.
MIJN ervaring is dat de kruislingse teugels niet altijd weer fijn loslaten en dat daarom niet alle paarden deze hoofdstellen kunnen waarderen. Sommige hoofdstellen hebben ronde koorden aan het stuk van de teugels waar die vastzitten aan het hoofd, waardoor er minder kans op 'knellen' bestaat, deze hoofdstellen hebben inderdaad vaak een fijnere release.
Verder kun je hoofdstellen ook indelen naar 'kracht': sommige hoofdstellen hebben een hefboomwerking. Bij een hoofdstel met hefboomwerking is je inwerking niet 1:1: de druk die je op de teugel zet wordt versterkt door die hefboom.
Ter verduidelijking: vergelijk zo een hoofdstellen eens met de scharenbitten van Westernruiters.
Zo een sterker inwerkende hoofdstellen zijn dus niet zo geschikt voor het rijden met constante aanleuning. Vandaar ook mijn reactie op de hackamore.

Een extra teugel aan de neusriem is prima om mee te beginnen.
Zo een neusriem werkt naar mijn mening daar het beste voor:

(ik wist niet hoe die heten, vandaar een plaatje)
Als je extra zitles wilt dan kan ik je centered riding aanraden. Heb je daar wel eens van gehoord?
Wellicht kan het je ook helpen je halve ophouding op zit nog wat te bevestigen? (wellicht: geen oordeel want ik heb je nooit zien reden, maar mogelijk ...

)
Als je van het pullen af wilt en hier echt voor wilt gaan dan zul je er inderdaad niet zo direct klaar mee zijn - het is in mijn ogen wellicht! een symptoom van een bepaalde manier van rijden.
(Mijn ervaring is ook dat pullen regelmatig wordt opgelost met n