Lena schreef op dinsdag 17 april 2012, 20:32:
> Heb dezelfde bedenkingen gehad bij deze kok: filmpje waar onze "lekkere"
> biefstukken vandaan komen. Koeien allemaal op een rij tussen stalen hekken
> en dan een hoop poeder om te eten.
> Ik heb sinds ik terug was het hier nog 1 keer geprobeerd. Heb hem laten
> staan en ik denk dat het nog even gaat duren voor ik terug biefstuk eet.
> (Sinds ik terug ben eet ik om de één of andere reden significant minder
> vlees.)
kijk voor irish angusbeef, scottish highlander (polderbuffel) of limousin, aubrac, ....
maar zeker géén BBW, bah!
>
> Ook kort geleden ging het bij dezelfde kok over kippenvlees: de kippen
> mankeerden de helft van hun pluimen (en het waren toch echte
> scharrelkippen hoor 8- ). De uitleg was: deze kippen zij ook AL 2 jaar
>
ook gezien, verschrikking
was een item in 'smaak' over varkens : buitenloop in spanje en fr.pyrenneen,
wallonie en ochot uiteindelijk dan toch weer kruissing met vette Berkshires in belgie,
de dieren werden buiten gefilmd maar dat was overduidelijk enkel voor het filmpje ....
>
> Ik was 2 keer geshockeerd. Niet over wàt ik zag (daar heb ik wel een idee
> van), maar wel dat dit inderdaad blijkbaar allemaal zo hoort. Ma en pa
> hadden het toevallig ook gezien en vroegen aan mij of ik ook vond dat hun
> kippen hoogbejaard waren en hoe het dan kwam dat ze nog steeds (heerlijke)
> eieren legden...
> Enne: de kipjes van mijn ouders smaken ook 100% anders dan winkelkipjes
> hoor!
kippen worden wel tien,
en hoe meer ze vrij lopen, hoe gezonder