InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
 
5046 berichten
Pagina 234½ van 337
Je leest nu alle berichten van "joop"
Volg datum > Datum: dinsdag 31 juli 2012, 12:2631-7-12 12:26 Nr:248823
Volg auteur > Van: joop Opwaarderen Re:248822
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: harde uier en bult onder buik Structuur

joop
Homepage
Frankrijk


5046 berichten
sinds 20-6-2005
Sandra van Bommel schreef op dinsdag 31 juli 2012, 11:58:

>
> ok bedankt voor de info. Handig om achter de hand te hebben bij het
> verdere verloop.
> Mbt mijn eigen bacterie... die conclusie werd getrokken na een
> bloedonderzoek, maar ik zal mij dan wel vergissen. Ik kreeg overigens
> steeds op een andere plek een abces. Erg vervelend, enorm pijnlijk. Ik heb
> toen inderdaad vrachtwagens antibiotica en pijnstillers gekregen, met als
> gevolg dat ik nu niets meer verdraag

vreselijk, dit soort geknoei van dokters, dat is pas echte kwakzalverij. Als je nu ziek wordt heb je een probleem.

> en een medicatie-fobie heb. Ik hou
> mij bij voorgeschreven medicijnen altijd aan de voorschriften: goed
> gesloten houden.
> :-P

juist, ook voor de paarden een goed advies, wacht met het geven van medicijenen tot het echt nodig en relevant is.

> Wat ik mij echter wel herinner was dat het abces na het springen snel
> slonk (pijn verdween dan ook ) en niet meer heet voelde. Silja's abces
> voelt wel nog heet.

Silja's abces is nogal groot. Hitte eruit halen met je handen, of vragen aan iemand die daar ervaring mee heeft.

> Maar goed... we wachten af.
> *probeert nog steeds rustig te blijven*

of je rustig blijft of niet, het verandert niks aan de situatie, je kan dus het beste zo blijven als je je het prettigst voelt. Ik vind persoonlijk rustig een hele prettige gemoedstoestand.
Volg datum > Datum: dinsdag 31 juli 2012, 13:2031-7-12 13:20 Nr:248828
Volg auteur > Van: joop Opwaarderen Re:248824
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: harde uier en bult onder buik Structuur

joop
Homepage
Frankrijk


5046 berichten
sinds 20-6-2005
Sandra van Bommel schreef op dinsdag 31 juli 2012, 12:35:

> joop schreef op dinsdag 31 juli 2012, 12:26:
>
>> Sandra van Bommel schreef op dinsdag 31 juli 2012, 11:58:

>> dus het beste zo blijven als je je het prettigst voelt. Ik vind
>> persoonlijk rustig een hele prettige gemoedstoestand.
>
> Hitte eruit halen met de handen? Die begrijp ik even niet....

men kan door de handen net boven de aangedane plek te houdende hitte eruit trekken. Heb je bv gordelroos, kan je naar de dokter voor pillen, die pillen helpen niet, ga je naar iemand die weet hoe de hitte eruit te halen, ben je de volgende dag al een heel eind van de pijn en blaren af. Ook hierbij geldt: kuur afmaken, je moet het dus een paar dagen doen, ook al lijkt alles weer in orde.

> Ik had overigens ook enorme abcessen. Kon zelfs geen broek meer dragen.

mmmmmmmm, dit laten we verder maar rusten LOL

> Ik ren gelukkig niet in paniek rond, maar draag wel een stukje
> ongerustheid met mij mee. Ik probeer dat van mij af te schuiven, maar dat
> lukt het ene moment beter dan het andere.

daar weet ik ook wel iets op maar dat ga ik hier verder niet over uitwijden :-P
Volg datum > Datum: dinsdag 31 juli 2012, 13:2931-7-12 13:29 Nr:248829
Volg auteur > Van: joop Opwaarderen Re:248826
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Paardensoep met (on)kruidjes uit de weide Structuur

joop
Homepage
Frankrijk


5046 berichten
sinds 20-6-2005
frederick schreef op dinsdag 31 juli 2012, 13:10:

> Peter Donck schreef op zondag 29 juli 2012, 16:41:
>
>>
>> en als je nu die stomme zout/smaakversterke/emulgator-kippenblokjes zou
>> vervangen
>> door een paar verse blaadjes (of gedroogde ) lavas erin te stoven ....
>
> Bedankt voor de tip, ik mag normaal gezien geen bouillonblokjes eten voor
> m'n darmen, dus ik probeer dit even. Ook hou ik niet van producten waar
> dieren hebben moeten voor lijden, dus in't vervolg word het lavas.

bouillon is gewoon water waar een smaak aan is gegeven door er iets in te koken. tegenwoordig denkt men bij bouillon aan een blokje, maar voor er van die vieze zoute blokjes met dierlijk afval bestonden was er allang bouillon.
Je kan van puur groente bouillon maken of van vlees en groente. Lavas, en bv selderij, laurier, foelie geven een lekkere smaak aan je watertje. Ui, prei en wortel worden ook veel gebruikt.
Je leest nu alle berichten van "joop"
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
 
5046 berichten
Pagina 234½ van 337
 InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!

Deelnemers online: 0 verborgen deelnemers.
contact