InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
 
5046 berichten
Pagina 305½ van 337
Je leest nu alle berichten van "joop"
Volg datum > Datum: maandag 21 juli 2014, 9:5621-7-14 09:56 Nr:267536
Volg auteur > Van: joop Opwaarderen Re:267525
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Smeden en dierenartsen van 100 jaar geleden Structuur

joop
Homepage
Frankrijk


5046 berichten
sinds 20-6-2005
e m kraak schreef op zondag 20 juli 2014, 15:07:

-knip-

> Er is wel wat veranderd waar het de invulling van de praktijk aangaat: van
> Kroon moesten de DAs in opleiding nog zelf leren smeden (want "paarden"
> was toen het allerbelangrijkst), de huidige DA-kliniek heeft echter vaak

> Een beslagen paard wordt trendmatig chiquer gevonden dan onbeslagen... een
> cultureel verloop dat niet alleen de klok niet meer hoort luiden maar
> zelfs vergeten is waar de klepel ook alweer ligt. Ook dat valt nmm met
> name DAs en hun gebrek aan eerlijke voorlichting te verwijten.

dat vind ik ook. Onlangs kwam hier het antwoord van een dierenkliniek voorbij geschreen door de hoefsmid. Als er iets met hoeven is moet de hoefsmid er aan te pas komen, de DA weet dan geen antwoord. Toch heel vreemd. Wel typerend voor moderne geneeskunde, de dokters zijn zo gespecialiseerd geraakt, als je iets aan je teen hebt kan je niet naar dezelfde dokter als wanneer je last hebt van je knie. (afgezien van het feit dat je dokter beste helemaal kan mijden)

Niet lang geleden stond hier nog de merrie met door HB geperforeerde hoefzoelen. Advies DA: hoefsmid. Hoefsmid smeedde 2 ijzers en heeft die met behulp van veel spuiten van de DA op het paard weten te spijkeren! in de in FR meest beroemde kliniek van Bordeaux! In feite kwam het neer op pure dierenmishandeling. Met de merrie liep het goed af omdat de eigenaar zelf inzag dat het slecht ging aflopen met haar paard en zij via via bij mij terecht kwam en uiteindelijk liep de merrie op eigen kracht met haar veulen de kar weer in op weg naar huis.
De DA uit B vroeg nog wel hoe het was afgelopen met het paard: de eigenaar vertelde het hele verhaal en de DA vroeg: was dat iemand die NB toepast, antwoord: ja inderdaad. De DA schreef terug: tres bien. Hij wist dus dat het bestaat en past het toch niet toe!

> Wordt het niet eens hoog tijd voor wat schadenclaims? DAs zijn daarvoor
> verzekerd maar ze zullen het niet leuk vinden. Misschien komt er dan
> eindelijk eens wat beweging in de grijze cellen.

Ik zou zeker willen aanmoedigen dat mensen schadeclaims beginnen tegen de totaal verkeerde behandelingen die worden toegepast. Ik denk dat mensen niet zo snel zo reageren omdat er jaren overheen kunnen gaan om een paard kapot te krijgen met ijzers, stallen en krachtvoer. Ik heb de eigenares van de merrie uit mijn verhaal zeker aanbevolen een aanklacht int e dienen tegen diverse betrokkenen maar zij durft het niet erg aan en stelt zich tevreden met het feit dat haar paard weer gewoon rondloopt.

Mijn ' eigen' DA heeft intussen ook ijzervrije PN paarden :-)
Volg datum > Datum: maandag 21 juli 2014, 10:1921-7-14 10:19 Nr:267538
Volg auteur > Van: joop Opwaarderen Re:267537
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Smeden en dierenartsen van 100 jaar geleden Structuur

joop
Homepage
Frankrijk


5046 berichten
sinds 20-6-2005
Tineke Nolet-Verdel schreef op maandag 21 juli 2014, 10:12:

> joop schreef op maandag 21 juli 2014, 9:56:
>
>> Met de merrie liep het goed af omdat de eigenaar
>> zelf inzag dat het slecht ging aflopen met haar paard en zij via via bij
>> mij terecht kwam en uiteindelijk liep de merrie op eigen kracht met haar
>> veulen de kar weer in op weg naar huis.
>
> Is dit Rendell?

ja eind goed al goed. Ik moet wel zeggen: het moeilijkste geval dat ik ooit in huis heb gehad en ik vind het een wonder dat het goed is afgelopen. En niet alleen ik..........
Volg datum > Datum: vrijdag 25 juli 2014, 9:3625-7-14 09:36 Nr:267615
Volg auteur > Van: joop Opwaarderen Re:267601
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: elektrolyten Structuur

joop
Homepage
Frankrijk


5046 berichten
sinds 20-6-2005
Moniek schreef op donderdag 24 juli 2014, 14:33:

>
> Onze ijslanders staan met de warmte van de laatste tijd, regelmatig warm
> en zwetend in de inloopstal.
> Buiten willen ze niet zijn ivm dazen.
> Nu vraag ik mij af of het verstandig is om elektrolyten bij te voeren?
> Zit waarschijnlijk ook weer vermengd met suikerachtige substanties, als
> glucose.
>
> Moniek

zweet je zelf ook meer bij dit weer? welke elektrolyten gebruik je?
Volg datum > Datum: zondag 27 juli 2014, 10:4127-7-14 10:41 Nr:267634
Volg auteur > Van: joop Opwaarderen Re:267631
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Winter dilemma. Structuur

joop
Homepage
Frankrijk


5046 berichten
sinds 20-6-2005
e m kraak schreef op zaterdag 26 juli 2014, 15:01:

> OK dan, ik twijfelde echt. Nu dan ook een serieuzig antwoord ;-)
> Maar eerst een vraag: Waarom denk je dat allerlei dieren, maar mensen nou
> net niet, blij zijn met een liksteen die voor het overgrote deel (als het
> goed is) uit NaCl oftewel keukenzout bestaat? (Voor mensen is NaCl
> trouwens ook best belangrijk. Niet alleen dieren lopen daar in het wild
> meer dan een blokje voor om, maar ook voor mensen was/is NaCl een duur
> goed waar het niet overvloedig zoals voor ons bereikbaar is).
> Ter info voor jou:
> - Dat NaCl IS een mineraal!

en dan te bedenken dat er meer dan 4000 mineralen bekend zijn en er misschien nog meer zullen worden ontdekt. Ondoenlijk om precies te weten welke mineralen je voldoende hebt en welke niet. Zout is essentieel voor veel dieren omdat het zenuwstelsel werkt met zout. Te weinig zout geeft al snel problemen. (daarom was zout lang betaalmiddel en waren er vroeger bv zoutkaravanen in de woestijn waar mensen nog sneller zout tekort te krijgen dan mensen in koele streken)

> - NaCl = NaCl... gewoon een stabiele chemische verbinding.
> - Je bent blijkbaar in de war, of gelooft de nonsensverkooppraatjes over
> himalaya-zout. Juist dat himalaya-zout is verrassend zuiver NaCl (lees de
> kleine lettertjes!).
> - Dat "Keltisch" zeezout... volgens mij deugt de benaming al niet, die
> kelten zijn al een tijdje als bevolkingsgroep verdwenen, en moet je gewoon
> zeezout zeggen. Daar zijn allerlei verschillende kwaliteiten in. De goede
> fleur de sel is extreem duur, of je dat over hebt voor NaCl

fleur de sel is toch anders dan gewoon keukenzout. Het is een dunne zoutfilm die op het water drijft en waar algen in groeien die het de kleur geur en smaak geven. Het wordt gewonnen door het van het water af te scheppen. Ik gebruik het altijd voor friten en gebakken aardappelen, en het is echt lekker. Het geeft een andere smaak dan gewoon keukenzout of grof zout. (misschien zijn mijn smaakpapillen en die van mijn man gevoeliger omdat wij al 20 jaar niet meer roken)

.... ik niet,
Volg datum > Datum: zondag 27 juli 2014, 15:2427-7-14 15:24 Nr:267639
Volg auteur > Van: joop Opwaarderen Re:267637
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Winter dilemma. Structuur

joop
Homepage
Frankrijk


5046 berichten
sinds 20-6-2005
e m kraak schreef op zondag 27 juli 2014, 14:36:

> joop schreef op zondag 27 juli 2014, 10:41:
>
>> fleur de sel is toch anders dan gewoon keukenzout. Het is een dunne
>> zoutfilm die op het water drijft en waar algen in groeien die het de kleur
>
> NaCl blijft NaCl.
> Uiteraard kun je van alles gebruiken om zoutvlokken in je petrischaaltje
> op te doen neerslaan... kruiden, gemalen zeewier, whatever, stof zelfs.
> Mijn punt is dat het NaCl gewoon NaCl blijft.

logisch, maar in fleur de sel zit dus nog meer dan alleen maar NaCl dat gewoon NaCl blijft
Je leest nu alle berichten van "joop"
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
 
5046 berichten
Pagina 305½ van 337
 InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!

Deelnemers online: 0 verborgen deelnemers.
contact