Arabesk schreef op zaterdag 22 juli 2017, 22:31:
> https://motherboard.vice.com/nl/article/d7ddkj/roze-himalayazout-is-eigenli
> jk-gewoon-verroest-kutzout
>
> zo vet grappig dat stuk
En bevestigt wat ik jaren geleden hier reeds beweerde; dat je gewoon keukenzout, NaCl, het best gewoon voor 30 cent of daaromtrent in de super kan kopen.
Het hele idee van "zoutblok" is gecorrelleerd aan het feit dat NaCl onontbeerlijk is. Niet voor niets reizen dieren er, waar zout schaars is zoals in grote delen van Afrika, enorme afstanden voor en leggen zelfs zoutmijnen aan. Dat gaat allemaal dus om niets anders dan dat NaCl.
Dus koop je zout gewoon bij de goedkoopste super, van de allergoedkoopste soort zonder antiklontermiddelen et cetera, liefst in de aanbieding ook nog

, flikker het in een emmer, doe er desnoods een plonsje H2O bij om de boel aan elkaar te plakken (maar hoeft niet eens want NaCl is hartstikke hygroscopisch), parkeer die emmer zout op een plek waar het niet uitregent en klaar is Kees Zoutblok.