Collane schreef op woensdag, 31 augustus 2005, 9:49:
> Huertecilla schreef op dinsdag, 30 augustus 2005, 19:57:
>
>> Marlies schreef op dinsdag, 30 augustus 2005, 19:48:

>>
>
> Dan zie ik nog niet waarom je ze een afval product zou geven. In
> mijn ogen voegt het niets toe.
> Groetjes Collane.
'Afval'??? Dat is maar hoe je het ziet; er wordt Rivella van gemaakt, Verder is het waarom helder: omdat het rijk is aan vitaminen en mineralen.
Wei of geen wei, we slepen zoveel mogelijk variatie in de weide
Vanmorgen een kruiwagen met gedroogde stengels van kikkererwten en een kruiwagen versgroene maïs(plant)toppen. Net de walnoot achter de achterpatio gesnoeid en een deel daarvan in de dagwei gemikt en de rest naar de nachtwei gesleept. Dat zijn 'seizoensextras'.
Hiernaast krijgen ze het jaar rond als basisvoer weidehooi van haver/wikke/kruiden en tarwestro met hele halm. Voor de leut krijgen ze s'avonds een bak geweekte bietenpulp.
Allerhande ander blad, onschadelijk snij'afval'uit de moestuin en keuken zijn leuke afwisseling en ook snijden we om de paar weken een veldje verse alfalfa voor ze.
In de herfst bewaren we het gedroogde bladafval als lekkere afwisseling voor in de winter net als de kweeperen waar we dan zowat in omkomen.
Dit lijkt aardig gevarieerd, is dat relatief t.o.v. veel paarden ook, doch door het vrije veld banjerend knagen ze een nog veel bredere varëteit weg.
De wei als rijke bron van aanvulling blijft een welkome optie.
Mbt de wei: de smaakproef is positief; ze zijn er niet vies van. Gehaktballen heb ik niet geprobeerd

Dit zegt echter weinig, zelfs al zijn onze paarden niet geprogrammeerd op 'in de voerbak = eten'.